Slider

Lempiasioitani joulukuussa

2019-12-05

Voin ilokseni kertoa teille, että kadoksissa ollut joulutunnelma alkaa löytyä. Meidän kodissa alkaa tuntua myös joululta. Minusta myös tuntuu, että me elämme tällä hetkellä Kokkikartanon riisipuurolla. Ihan parasta puuroa, mitä tiedän. Aivan toista luokkaa, kuin minun keittämät kuivat ja palaneet sotkut. 

Kiitos muuten kaikille teille, jotka olette laittaneet minulle viestiä ja ehdotelleet vinkkejä siihen, miten joulumielen voi löytää. Niitä on ollut ihana lukea ja niitä on tullut yllättäen paljon. Kiitos jokaiselle. Viestit ovat piristäneet valtavasti. 


Big mamas home by Jenni S. Lempiasioitani joulukuussa


Nyt päivän aiheeseen. Listasin teille lempiasioitani joulukuussa. 


Tunnelma 

Joulukuussa on aivan omanlaisensa odottava tunnelmansa. Huomaan sen erityisesti lapsissa, jotka odottavat joulua. Minulle tämä odotus itsessään on sitä joulun parasta aikaa, jonka vuoksi harmittelen kuluvaa aikaa. Lapset sen sijaan odottavat joulukalenterien luukkujen avaamista, piparien leipomista, joulupukkia ja joululomaa. Samaan aikaan joulukuu tuntuu seesteisemmältä, kuin mikään muu kuukausi. Pitkät pimeät illat kynttilänvalossa, joulumusiikkia kuunnellen. Joulusatuja lukuvalon loisteessa. 


Big mamas home by Jenni S. Lempiasioitani joulukuussa


Tuoksut 

Jouluun liittyy valtavasti ihania tuoksumuistoja. Hyasintti, pipari, tortut, kaneli, glögi ja myöhemmin sitten kinkun ja kuusen tuoksu. Me vielä vähän keskustelemme tästä kuusiasiasta. Lapset eriyisesti toivovat oikeaa kuusta, mutta katsotaan nyt. Mies puolestaan on sitä mieltä, että tuli meille kesto- tai aito kuusi niin, se tulee vasta hieman ennen aattoa. 


Big mamas home by Jenni S. Lempiasioitani joulukuussa


Kukat 

Tällaisen kukkahullun kohdalla on pieni ihme, että mainitsen kukat vasta listan kolmantena. Rakastan joulun sesonkikukkia, hyasinttia ja ritarinkukkaa. Kummastakin suosin valkoista versiota. Tänä vuonna ostin myös ensimmäistä kertaa jouluruusun. 


Elokuvat 

Jouluna on lupa katsoa hömppää. Ei haittaa vaikka hömppä olisi vähän kämäistäkin. Katsoin tänään Netflixin elokuvan Jouluprinssi Kuninkaallinen vauva ja itkin lopussa. Minua vähän nauratti se, että katsoin täyttä hömppää ja itkin. Tosin kaikki vauvajutut saavat minut itkemään äärimmäisen helposti. Sen lisäksi, joka jouluun kuuluu Holiday-elokuva. 


Big mamas home by Jenni S. Lempiasioitani joulukuussa


Loma 

Vuorotyössä ei ole itsestäänselvyys olla lomalla tai edes vapailla joulun aikaan, mutta tänä vuonna minä olen. Olen niin joulun, kuin uudenvuoden pyhätkin kotona. Joulu on minulle ainoa pyhä, jolloin haluan olla kotona. Muuten ilmoittaudun monesti töihin lisien toivossa. 


Big mamas home by Jenni S. Lempiasioitani joulukuussa


Perinteet 

Jouluun ja sen odotukseen liittyy aivan ihania perinteitä, joiden toteuttamista odotan vähintään yhtä innoissani kuin lapset. Kirjoitan meidän jouluperinteistämme vielä ihan oman postauksensa, mutta siitä huolimatta ne ansaitsevat maininnan tässä. Perinteet tuovat olemassaolollaan ihanaa jatkuvuutta. Esimerkiksi meidän pikkujoulujamme on vietetty jo isoäitini lapsuuden kodissa. Todennäköisesti pidempäänkin. Ja nyt omat tyttäreni saavat nauttia samasta perinteestä joka joulukuun ensimmäinen. Sen lisäksi olemme kehitelleet myös omia perinteitämme. Toivon, että tyttäreni vievät edes osan näistä perinteistä omiin koteihinsa, kun sen aika koittaa. 


Nyt haluan toivottaa teille ihanaa joulun odotusta. Meidän joulutunnelmiimme pääsette mukaan myös Instagramissa @bigmamashomeblog.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright