Slider

Kokemuksia perhepäivähoidosta

2018-08-18


perhepäivähoito, päivähoito, kunnallinen päivähoito, lapset,

perhepäivähoito, päivähoito, kunnallinen päivähoito, lapset,

Nyt kun bebe aloittaa maanantaina hoidossa, ajattelin jakaa kanssanne muutaman ajatuksen perhepäivähoidosta. Ennen, kuin laitoin lapseni perhepäivähoitoon, en tiennytkään kuinka paljon parjausta ja epäluuloja hoitajat saavat osakseen. Tässä kahden vuoden aikana olen kuullut aika uskomattomia juttuja ja minäkin olen päätynyt oikomaan väärinkäsityksiä, joissa on toimittu ennakkoluulojen mukaan.

perhepäivähoito, päivähoito, kunnallinen päivähoito, lapset,

Meillä ainakin on maailman paras perhepäivähoitaja. Joka aamu Little E juoksee ovesta sisään ja on niin innoissaan ettei ehdi moita sanoa. Iltapäivällä ei millään huvittaisi lähteä kotiin, kun päivällä on ollut niin kivaa. Kotiin kantautuu tasaiseen askarteluja ja piirustuksia ja kuulen jatkuvasti uusia, lauluja, joita hoidossa on opittu. Myös muut meidän alueen hoitajat on olleet tosi mukavia ja osaavia. Samoin meidän vakkarivarahoito, joka on läheinen ryhmis, on tosi kiva paikka. Little E odottaa usein, milloin pääsee käymään varahoidossa.
Liputan täysin perhepäivähoidon puolesta. Mutta tietysti en kehota ketään hakemaan pph:on, jos se ei tunnu lainkaan omalta. Meille tämä on sopinut.

perhepäivähoito, päivähoito, kunnallinen päivähoito, lapset,

Tänä syksynä tulee kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun Little E aloitti perhepäivähoidossa ja olen joka päivä kiitollinen siitä, että tyttäremme sai paikan kyseiseltä hoitajalta. Esikoinen on tänä aikana itkenyt tasan kaksi kertaa hoitoon jäädessään. Pääsääntöisesti harmi on tullut silloin, kun kotipäivä ei olisi huvittanut ollenkaan ja hoitoon ei ole päässyt.
Ryhmä on sopivan pieni, jolloin lapset saavat kukin riittävästi huomiota ja apua. Lisäksi siellä on viimeisen vuoden ajan ollut myös kolme muuta, Little E:n kanssa samassa kehitysvaiheessa olevaa lasta. Näin koko poppoo on saanut opetella täsmälleen samoja juttuja samaan aikaan. Tänä syksynä lapset ovat alkaneet leikkiä enemmän myös yhteisiä leikkejä, eikä vain vierekkäisiä leikkejä. Mikä on tietysti aika ihanaa. Lapsista on tullut jo tosi hyviä kavereita keskenään.

perhepäivähoito, päivähoito, kunnallinen päivähoito, lapset,

Tänä syksynä ryhmässä on Little E:n lisäksi kaksi isompaa lasta, jotka ovat vanhoja tuttuja. Näin ollen meidän Baby B saa olla aivan rauhassa porukan ainoa vauva. Mikä tuntuu minusta aivan ihanalta. Isommat on kuitenkin jo niin omatoimisia, että eivät tarvitse kaikessa apua ja hoitaja saa keskittyä vähän enemmän vauvaan.

perhepäivähoito, päivähoito, kunnallinen päivähoito, lapset,

Me aloitetaan BB:n kanssa tosi kevyesti, kun se on mahdollista. Ekalla viikolla sellaisia muutaman tunnin päiviä ja siitä sitten korotetaan. Ollaan viimeiset kaksi viikkoa hengailtu iltapäivisin hetki hoitopaikan pihalla, jotta bebe on saanut tehdä rauhassa tuttavuutta hoitajan kanssa. Tapaamiset on mennyt tosi kivasti. Varsinkin, jos minä en ole ollut välittömässä näkökentässä. Uskon, että eka päiväkin menee ihan hyvin.
Mutta täytyy kuitenkin ehkä sopia jotkut lounastreffit ensiviikolla, että saan jotain mielekästä tekemistä.

perhepäivähoito, päivähoito, kunnallinen päivähoito, lapset,

perhepäivähoito, päivähoito, kunnallinen päivähoito, lapset,

Omasta puolestani voin suositella perhepäivähoitoa, jos päiväkotien ryhmäkoot hirvittävät. En kuitenkaan missään nimessä sano, että tämä on ainoa oikea hoitomuoto. Meille tämä on sopinut. Kirjoitin muuten kaksi vuotta sitten postauksen; Vinkit päivähoidonensikertalaisille. Jos on hakemassa ensimmäistä kertaa päivähoitoon ja kaipaa neuvoa, niin kannattaa käydä lukaisemassa.
Onko teillä mielessä postaustoiveita liittyen päivähoitoon? Tyttöjen syysvaatteista on tulossa postausta lähitulevaisuudessa.xx
Jenni S.

4 kommenttia:

 1. Kiva lukea välillä positiivista perhepäivähoidosta! Meillä tyttö on ollut 3v. samalla perhepäivähoitajalla ja nyt siis alkoi viiminen vuosi ennen eskaria, ollaan todella tyytyväisiä hoitoon ja hoitajaan koko ajalta. Lapsentahtista ja todella monipuolista hoitoa pienessä ryhmässä kodinomaisesti. Ainut miinus on tutun tuttujen kauhistelut ja huonot kokemukset, joita ihmiset niin mielellään kertoo.

  Tsemppiä pienemmän hoidon aloitukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä perhepäivähoito on ihan yhtä hyvä ratkaisu, kuin päiväkotikin. Mä olen itse ollut perhepäivähoitajalla ihan koulun alkuun asti, kun meidän pikku kunnassa eskarikin oli silloin sellainen pari kertaa viikossa juttu.
   Meidän tuttavapiiri ei onneksi ole paheksunut avoimesti, jos eivät ole samaa mieltä asiasta. Ja kaikki nämä kauhujutut ja parjaukset olen kuullut muualta.

   Tsemppiä teille vikaan vuoteen!

   Poista
 2. Perhepäivähoito tai ei niin miksi ihmeessä laitat noin pienen vielä vauvan hoitoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska tässä maailmassa pitää tehdä töitä elääkseen. Vauvaa on mahdotonta ottaa töihin mukaan, enkä voi pitää mieheni lompakkoa pohjattomana kaivona, jota se ei ole. Esikoinen meni hoitoon saman ikäisenä ja hyvin pärjättiin.

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright