Slider

Miksi kaksi ja puoli vuotta on loistava ikä?

2018-07-07

Aika usein, kun puhutaan kaksi ja puolivuotiaasta ensimmäisenä tulee mieleen uhma ja se, kun tämä ikä on niin vaikea. Mutta kun ei se ole. Toki tämän ikäisen kanssa on todella helppoa päätyä niihin juupas-eipäs väittelyihin, mutta ovathan nämä aivan loistavia tyyppejä.

Kaksi ja puolivuotias alkaa olemaan selkeästi enemmän pieni lapsi, kuin vauva tai taapero. Mikä on tuonut meidänkin arkeen aivan uusia ulottuvuuksia ja mahdollisuuksia.

kaksi ja puoli, kaksi, vuotta, vuotias, lapset, taapero,

Tein vähän listaa siitä, miksi 2,5 vuotta on ihan huippu ikä!

… omatoimisuus.

Tämän ikäinen on ihan mielettömän omatoiminen. Hän pukee itse, käy vessassa itse, syö itse ja yrittää monen monta muutakin juttua itse, vaikka ei vielä osaisikaan. Tämä ominaisuus helpottaa arkea suunnattomasti ja aiheuttaa uskomatonta ylpeyden tunnetta. Toki aika ajoin tämä aiheuttaa myös ylimääräistä sotkua.


… mielikuvitus.

Tämän ikäisellä on jo ihan uskomaton mielikuvitus ja se myös näkyy. Olen monesti seurannut ja kuunnellut hänen leikkejään hämmästellen. Hän on muun muassa peitellyt pilvivauvoja vaunuihin nukkumaan siskon viereen ja hänellä on vähän väliä joku mielikuvituslemmikki seuranaan. Viimeisin taisi olla pikkuinen orava.

… hellyys.

Taapero on tavattoman hellä ja empaattinen. Meillä halaillaan ja suukotellaan paljon, sekä näytetään muutenkin hellyyttä. Jos taapero on innostunut jostain syystä läpsäisemään, ollaan ohjattu häntä silittämään, koska se tuntuu kivemmalta. Nykyään tätä silittelyä on paljon enemmän. Hän silittelee, pusuttelee ja halii pikkusiskoakin minkä vain kerkeää.


… keskustelu.

2 ja puoli vuotiaan kanssa voi jo keskustella ja jutella. Hän kertoo sujuvasti hoitopäivän kulusta, mitä ovat syöneet ja tehneet, kenen kanssa on leikkinyt. Häneltä voi kysyä mielipidettä esimerkiksi siitä, mihin leikkipuistoon hän haluaa mennä. On ihanaa tutustua tähän pieneen tyyppiin entistä paremmin näin keskustelun kautta.

… avuliaisuus.

Taapero on joka hetki valmis tekemään jotain ja auttamaan. Eikä meillä hätistellä häntä pois jaloista, vaan otetaan mukaan tekemään ikään sopivia juttuja. Hän tyhjentää meidän kanssa tiskikonetta ja viikkaa pyykkejä, auttaa vauvan vaipan vaihdossa.


… jatkuva oppiminen.

Se miten taapero oppii koko ajan uutta. Me ei pysytä aina ihan perässä siinä, mitä kaikkea taapero osaa. Aika usein meidän perhepäivähoitaja päivittää meidän vanhempien puutteelliset tiedot. Jonkin aikaa sitten kävi esimerkiksi ilmi, että tyttö osaa oikein hyvin pukea itse nämä kesäiset ulkovaatteet päälle ilman apua. Meillä maman vakio vastaus taaperon argumenttiin ”en osaa”, on; ”Yritä. Äiti ei vielä ehdi auttamaan.”

On ihan mieletöntä olla tällaisen pikku tyypin äiti ja seurata hänen kasvuaan tästä vierestä. Millaisia taaperoita teidän kotoanne löytyy? Tunnistatteko omanne näistä kohdista?


xx

Jenni S.


Seuraa meitä myös somessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright