Slider

Kahdeksan kuukautta

2018-07-11

Meidän bebe on täyttänyt kahdeksan kuukautta ja viimeisen kuukauden aikana on tapahtunut huimasti kehitystä. Kirjoitin kuopuksen kuulumisia ensimmäisen kerran puolivuotiaana ja ajattelin jatkaa sitä nyt.

Tällainen on meidän kahdeksankuinen vauva.

vauva, vauvavuosi, kahdeksan kuukautta, kehitys,

Nukkuminen

Yöt ovat pääsääntöisesti todella säännöllisiä ja helppoja. Meillä vauva nukkuu jopa taaperoa paremmin. Hän nukahtaa usein maitopullolle minun syliini ja nukkuu tyytyväisenä aamuun asti omassa sängyssään. Näin on yleensä. Poikkeusöitäkin löytyy. Baby B on nimittäin onnistunut löytämään sisäisen aamuvirkkunsa ja aamut hänen kanssaan saattavat alkaa välillä viideltä. Näin ei ole onneksi edes joka aamu.

Näyttäisi kuitenkin vähän siltä, että tämä bebe on siskoaan herkkäunisempi. Siinä missä Little E nukkui aina pitkään ja sikeästi, Baby B:n uni häiriintyy herkemmin. Meidän aikuisten täytyy todella varoa iltaisin sängyssä supattelemista, jotta emme onnistu herättämään vauvaa ja päiväunien aikaan olosuhteiden täytyy olla otolliset. Tämän vuoksi bebe nukkuu päiväunensa kaikkein parhaiten pimeissä vaunuissa.

Syöminen

Olemme nyt harjoitelleet rauhassa neljännen ruoka-annoksen lisäämistä päivään. Ilta ja aamupalaksi bebe saa puuroa, päivälliseksi sosetta ja lounaaksi yritän tarjota kokeillen sormiruokaa. Tähän mennessä suurin sormiruokamenestys on ollut ehdottomasti banaaniletut. Pasta päätyy lautaskatapultilla lattialle. Nyt on hyvä aika kaivaa kunnolla esiin Naperosta nautiskelijaksi ja Samasta padasta kirjat, jotka ovat ihan parhaita vauvalle ja muulle perheelle kokkailuun.

Hampaita bebelle on ehtinyt putkahtamaan esiin kaksi. Niillä on ihanaa järsiä ihan kaikkea, mitä käsiinsä saa. Paras purulelu taitaa olla juuri nyt porkkana.

vauva, vauvavuosi, kahdeksan kuukautta, kehitys,

vauva, vauvavuosi, kahdeksan kuukautta, kehitys,

Puhe

Bebe on nyt löytänyt äänensä ja rakastaa sitä. Meillä jokelletaan, kiljutaan, kikatetaan, ähistään tai mölistään muuten vain. Hän tapailee hienosti erilaisia tavuja ja suosikki yhdistelmä juuri nyt on; ”Täitä.” Tällä hetkellä isosisko saa houkuteltua Baby B:stä esiin parhaimmat naurut.

Liikkuminen

Hei, meillä liikutaan. Bebe lähti ryömimään hiljakseen siinä hieman yli seitsemän kuukauden iässä ja nyt meillä mennään jo lujaa. Pari viikkoa sitten hän kokeili muutaman liikkeen verran myös konttaamista, mutta ryömimällä pääsee ilmeisesti nopeammin. Välillä meillä etsitään kissojen ja koirien kanssa tätä Usain Boltin lailla ryömivää vauvaa, joka katoaa sillä samaisella hetkellä kun silmä välttää.

Viikonloppuna bebe puski itsensä myös huterasti tukea vasten seisomaan ja yllätti näin heräilevän isänsä. Seisominen on vielä todella epävarmaa ja ilman aikuisen henkistä tukea, sekä ohjausta, sitä kestää noin kaksi sekuntia. Mutta olemme siirtymässä hiljalleen pelkistetyn sisustuksen aikakauteen.


vauva, vauvavuosi, kahdeksan kuukautta, kehitys,

vauva, vauvavuosi, kahdeksan kuukautta, kehitys,

Kasvu

Beben paino on löytänyt alun siksakin jälkeen oman käyränsä ja kasvaa sillä tasaisesti. Hän on kuitenkin edelleen hoikka ja pieni, toisin kuin siskonsa, joka oli varsinainen michelinbaby. Katsoin neuvolakorteista, niin tytöillä on samassa iässä reilun kahden kilon ero painossa. Hauskaa, miten samoista geeneistä voi syntyä kaksi niin erilaista tyyppiä.

Parhaat

Kuten kerroin jo, isosisko onnistuu kirvoittamaan bebestä parhaat naurut. On muutenkin ihanaa seurata, miten näiden kahden yhteys rakentuu koko ajan. Uskon, että heistä kasvaa vielä ne toistensa parhaat ystävät, sekä tappelupukarit.

vauva, vauvavuosi, kahdeksan kuukautta, kehitys,

Sellainen on meidän bebe. Tämä aika on ollut niin ihanaa ja ainutlaatuista. Meidän pienestä, tuhisevasta nyytistä on kasvanut eloisa, iloinen ja touhukas vauva.

Kiinnostaisiko teitä muuten kuulla miten vauvalta sujui siirtyminen kehdosta pinnasänkyyn?


xx

Jenni S.

Kuvat: Erika Huhta @epssu | Editointi: MinäKommentoi ja seuraa meitä somessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright