Slider

Helle, Tuntematon sotilas ja pakkauspaniikki

2018-07-23

Kirjoitin meidän viikon kuulumisia ylös tällä kertaa näin. Viikon koottujen kirjoittaminen on tuntunut jo jonkin aikaa hieman pakkopullalta, joten halusin kokeilla jotain uutta. Tulevaisuudesta en tiedä, miten jatkan, mutta tällä kertaa näin.
✖ Tämä helle on ollut aivan uskomatonta. Tuntuu, että hiukset ja iho sulavat kallon päältä. Sen lisäksi hiostava kuumuus on saanut oloni väsyneeksi ja suoraan sanottuna veteläksi. Mikä näkyy muun muassa hidastuneena postaustahtina ja likaisina lattioina kotona. Me perustimme tyttöjen kanssa leirin parvekkeen varjoon, josta ei olla juurikaan liikuttu minnekään. Meillä on siis iso kattoterassi, joka muistuttaa lähinnä Pelicansin varastoa, kuin kunnollista parveketta. Tällä viikolla se on kuitenkin ollut korvaamaton. Kannoin tytöille tiipiin ja ammeen ulos, joissa on riittänyt tekemistä. Itselleni kyhäsin aurinkotuolista ja tarjotin pöydästä itselleni paikan, josta saatoin seurata tyttöjen touhuja.
Sunnuntaina partsi piti kuitenkin siistiä, sillä maanantaina meille tulee remppamiehet tekemään sinne pienen pintaremontin. Onneksi kunnostuksen pitäisi kestää vain pari päivää. Täytyy myöntää, että teki hyvää siivota koko parveke ja viedä kierrätyksen kaikki tarpeeton! Jotain hyvääkin tästä pienestä julkisivun ehostuksesta.

✖ Pientä viilennystä Little E:n kesäpäivään tarjoutui alkuviikosta Iinan perheen terassilla ja kahluualtaassa. Altaaseen mahtui tiiviisti, mutta aika sujuvasti viisi eri-ikäistä tyttöä, eivätkä ikäerot juurikaan haitanneet. Meidän tyttö oli aivan haltioissaan kaikista pikku poneista, joita kylästä löytyi ja yritti hamstrata niitä kaikkia itselleen. Minä jännitin ihan vähän, miten taapero pärjää isompien tyttöjen kanssa leikkiessä. Little E:hän ei vielä leiki yhteisiä leikkejä kenenkään kanssa. Hänen leikkinsä ovat siinä kehityksen vaiheessa, että niitä voi touhuta kaverin kanssa vierekkäin, mutta isompaa vuorovaikutusta niissä ei vielä ole. Ihan turhaa jännitin. Hyvin mahtui meidän taapero mukaan joukkoon. Bebe katseli menoa tyytyväisenä sylistä.
✖ Kävimme Heidin kanssa myös vilvoittelemassa jäätelöllä Magnum Helsinki Pleasure Storella, joka pitää tänä kesänä majaansa Vanhalla Ylioppilastalolla. Olisin halunnut käydä siellä jo viime kesänä, mutta jostain syystä en vain saanut lähdetyksi. Minähän siis rakastan Magnumin jäätelöitä. Sen parempia puikkoja ei olekaan. Jokainen special edition on noussut suosikikseni ja minua harmittaa, että ne ovat aina yhden kesän makuja.
Magnumjäätelöiden ystäville tämä on ihan ehdoton pysähdyspaikka. Näiden ihanien jäätelöiden ideana on valita vaniljajäätelölle kaveriksi suklaa, sekä kolme lisuketta. Valitsin omaani keksin muruja, salted caramel hippuja, sekä kuivattuja vadelmia. Little E:n jäätelössä oli vaahtokarkkeja, mini marenkeja, sekä keksinmuruja. Oli kyllä niin hyvää.

✖ Sain taas todeta, että lasten kasvatuksessa ei saa koskaan sanoa; ”Meillähän ei sitten tehdä näin.” Jouduin nimittäin taas syömään sanani. Olen nimittäin sanonut, että meillä ei istuta lasten huoneessa valvomassa lasten nukahtamista, koska ilta-aika on vanhempien omaa aikaa. Nyt olen oikeastaan istunut koko viikon makuuhuoneessa nukuttamassa lapsia. Taapero, kun ei ehdi tehdä tuhojaan niin paljon valvottuna. Voihan se olla, että tämä helle ja saunaksi muuttuva makuuhuone tekee tästä erityisen vaikeaa, mutta olen siitä huolimatta alkanut lukemaan taaperon unikouluvinkkejä. Palaan tähän vielä omassa postauksessaan.

✖ Alkaa olemaan melko tavallista, että minä havahdun hyviin sarjoihin viimeisten joukossa. The Handmaid's Tale:kin aloin katsoa yli vuotta myöhemmin ja nyt innostuin HBO:lta The Affair:sta, joka menee tällä hetkellä neljännessä kaudessa. Ja olen aivan koukussa.
✖ Mieheni sai viimein ylipuhuttua minut katsomaan kanssaan uusimman version Tuntemattomasta sotilaasta. Mikä on jo itsessään melkoinen ihme. Vaikka meiltä löytyykin paljon yhteisiä elokuvasuosikkeja ja keksimme aina yhteistä, mieluisaa katsottavaa, minä en pidä yhtään sota elokuvista. Isäntä sen sijaan pitää kovastikkin. En ole koskaan katsonut alusta loppuun sitä klassista Tuntematonta sotilasta, jota näytetään telkkarista aina itsenäisyyspäivänä. Tämä uusi versio pääsi kuitenkin yllättämään lähes positiivisesti. En sano, että olisin nauttinut sen katsomisesta, mutta se ei ollut täysin vastenmielistä ja jossain tilanteessa voisin kuvitella katsovani sen toistamiseen.

✖ Olen yrittänyt miettiä nyt kuumeisesti, mitä taaperolle pitäisi pakata mukaan ruotsinreissulle. Tilannetta ehkä vähän hankaloittaa se, että en ole itse mukana matkalla. Toki tämä ajatus on varmasti enemmän omien korvieni välissä, kuin oikea ongelma. Tulemme todennäköisesti käymään mieheni kanssa koko matkalaukun sisällön läpi varmasti pariin kertaan. Faktahan on se, että eniten kaksikon tulevaa reissua jännittää tämä kotiin jäävä äiti. Siitä huolimatta, että uskon ja tiedän, että isä ja tytär pärjäävät hyvin kaksistaan.Antakaa muuten ihmeessä palautetta, mitä tykkäsitte tästä. Haluan kehittää blogiani niin, että täältä löytyisi aina teitä kiinnostavaa lukemista. Ja parhaiten saan kartoitettua teidän kiinnostuksen kohteitanne silloin, kun kerrotte niistä suoraan esimerkiksi postaustoiveina.


xx

Jenni S.


Kommentoi alas ja seuraa meitä somessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright