Slider

Kuvitelmat ovat todellisuutta idyllisempiä

2018-06-26

Meidän perheessä mennään monessa asiassa perse edellä puuhun ja rapatessa roiskuu menttaliteetilla. Niin tänäkin viikonloppuna. Meillä oli kyllä hyvät suunnitelmat juhannukselle, mutta ne menivät aivan viime hetkellä penkin alle.

Olimme suunnitelleet lähtevämme ystävien luokse juhannusta viettämään. Tarkoitus oli grillata ja saunoa, lapset viihdyttäisivät toisiaan ja vanhemmat parantaisivat maailmaa. Ikävä kyllä ystäviemme pieni tytär sairastui flunssaan ja totesimme, että nyt on paras siirtää grillailut toiseen kertaan. Mielikuva flunssaisesta taaperosta ja bebestä ei ollut kovin houkutteleva.

juhannut, pyhät, juhlapyhät, juhlat, perse edellä puuhun,

Siinä me sitten mietimme juhannusaattona, mitä sitä tekisi. Samaan aikaan, kun ikkunan takana raivosi tuuli, joka oli onnistunut repimään naapuri pihan puista oksia irti. Ensimmäiseksi minä aloin googlata, millaista tekemistä asuinalueellamme olisi juhannuksena tarjolla. Luovutin, kun tuorein paikallinen juhannusjuhla ohjelmisto oli vuodelta 2016.

Little E sai juuri sopivasti kutsun mummilaan. Ainakin yhden juhannus olisi pelastettu. Kyydin tullessa neiti sysäsi kaikki kantamukset papalle ja lähti itse juoksemaan autolle iloisesti nauraen. Niin kiireellä, että ei äidille ehtinyt pusua antamaan.

juhannut, pyhät, juhlapyhät, juhlat, perse edellä puuhun,

juhannut, pyhät, juhlapyhät, juhlat, perse edellä puuhun,

Little E:n lähtiessä nauttimaan maalaisjuhannuksesta, me kyhäsimmekin mieheni kanssa kokoon sellaisen kotikutoisen pikajuhannuksen. Grilliruokaa, pullo viiniä, yöttömästä yöstä nauttiva bebe, sekä yksi hyvin nopeasti kadonnut mutakakku, eikä se meidän juhannus ollut yhtään pöljempi.

juhannut, pyhät, juhlapyhät, juhlat, perse edellä puuhun,

juhannut, pyhät, juhlapyhät, juhlat, perse edellä puuhun,

Tästä tuli mieleen viime joulu ja meidän surkea kuusenhaku reissu, jonka jälkeen päädyimme varisevaan tekokuuseen. Sekä vappu, jolloin haimme vappupallot, sekä munkkeja lähimarketista samalla, kun ulkona tuuli ja satoi vaakaan jäätävää vettä. Hyvin usein kuvitelmat ovat todellisuutta idyllisemmät.

Vaikka haluaisinkin tarjoilla tyttärilleni ihania muistoja ja pinterest-pyhiä, aina se ei vain ole mahdollista. Olenkin ottanut agendaksi sen, että meni miten meni, niin pääasia on perheessä ja yhdessäolossa. Haluan tarjota lapsille hauskoja hetkiä, joita he voivat hyvillä mielin muistella sitten vanhempina. Isi rakentamassa heidän kanssaan maailman suurinta lumiukkoa tai kantamassa vuorotellen harteilla, samalla kun he pitävät tiukasti kiinni vappupalloistaan. Minun leipomani britta-kakku kesäisessä pöydässä tai leipomosta haetut munkit, kun isä ei vieläkään anna minun koskea kuumaan rasvaan. Tai sitten he muistelevat juuri sitä vappua, kun ovat kumpikin olleet tosi kipeänä. Silloin sai katsoa juuri sen tietyn elokuvan ja äiti teki laseihin laimennettua omenamehua. Sillä ovathan ne pyhätkin elämää.

Perinteitä unohtamatta.

juhannut, pyhät, juhlapyhät, juhlat, perse edellä puuhun,

Meillä on monta vuotta aikaa harjoitella tätä pyhien viettoa ja juhlien järjestämistä. Ehkä sitten, kun tytöt ovat koulussa, meilläkin on niitä pinterest-pyhiä. Tai sitten olemme jo luovuttaneet ja tehneet jonkinlaisen jatkuvan evakkosopimuksen mummilaan pyhien ajaksi.


xx

Jenni S.


Miten teidän juhannuksenne sujui? Kommentoi postausta ja seuraa somessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright