Slider

Taas yöhulinoita

2018-05-08

yöhulinat, vauva, vauvavuosi, nukkuminen, unikoulu,

Se alkaa noin kahdeksan aikaan illalla. Me vanhemmat ravataan olohuoneen ja vauvan sängyn väliä. Kävellään ympäri asuntoa ja lämmitetään maitoa. Yöhulinat ovat taas täällä.

Vaikka meillä nukutaankin pääsääntöisesti hyvin, kuopuksen öihin liittyy paljon enemmän erilaisia vaiheita. Kirjoitin noin kuukausi sitten meidän vauvan yöhulinoista. Silloin puolen yön jälkeen vauvan sängystä alkoi kuulua kikattelua ja höpöttelyä. Homma ratkesi silloin kapalopussilla muutaman huonosti nukutun yön jälkeen ja kuukauden päivät meillä on nukuttu hyvin.

Nyt yöhulinat ovat täällä taas. Vai pitäisikö niitä sanoa tällä kertaa iltahulinoiksi?

yöhulinat, vauva, vauvavuosi, nukkuminen, unikoulu,

Bebe lähentelee puolen vuoden ikää ja on alkanut liikkua ihan uudella tavalla. Hän pyörii lattialla oman akselinsa ympäri ja yrittää etenemistä. Pääsääntöisesti hän potkii paljon sellaisessa lentokone asennossa leikkimatolla ja kiljuu innoissaan. Sen lisäksi hän on alkanut puskemaan jaloillaan eteenpäin. Mitään suurta etenemistä ei sillä tavoin tapahdu, koska yläruumis ei ihan vielä ole mukana menossa. Iltaisin bebe nukahtaa melko helposti syliin, mutta herää hetkessä, kun hänet laittaa omaan sänkyyn.

yöhulinat, vauva, vauvavuosi, nukkuminen, unikoulu,

Esikoinen menee nukkumaan kahdeksan aikoihin ja siitä alkaa työskentely beben tainnuttamiseksi. Meidän kummatkin vauvat ovat olleet iltavirkkuja, kuten kuulemma me kaikki sisaruksetkin. Näin ollen beben kanssa aloitetaan iltatoimet vasta, kun isosisko on onnellisesti sängyssä. Aikaisemmin on turha edes yrittää.

Täytyy myöntää, että iltarutiineiden löytäminen on ollut aavistuksen vaikeampaa tämän toisen vauvan kanssa. Meni hetki ennen, kuin edes muistin, kuinka paljon säännölliset iltarutiinit saattavat auttaa nukuttamisessa.

Ensin iltapesut, pyjama, puuro ja iltamaito, sitten käärimme vauvan omaan vilttiin ja tuudittelemme sylissä uneen. Vien hänet omaan sänkyyn ja jätän nukkumaan. Aika tarkalleen kymmenen minuutin kuluttua itkuhälyttimestä alkaa kuulua kikattelua ja jokeltelua. Jos Little E ei nukkuisi samassa huoneessa, antaisin vauvan nukahtaa itsekseen uudelleen. Mutta välillä kuopus kiekuu niin, että ihme ettei koko taloyhtiö sitä kuule. Niinpä päädyn hakemaan hänet uudelle kierrokselle.

yöhulinat, vauva, vauvavuosi, nukkuminen, unikoulu,

Kun totesin tämän olevan taas joku uusi vaihe, joka ei jää yhden tai kahden illan kujeiluksi, aloin miettiä vaihtoehtoja. Jos vielä imettäisin, olisin siirtänyt iltabaarin sänkyyn, jolloin bebe voisi nukahtaa viereen. Mutta siitä on jo puolitoista kuukautta, kun mini lopetti imetyksen itsenäisesti. Siitä sain kuitenkin idean antaa iltapullon sängyssä peiton alla köllötellen.

Maidon jälkeen bebe alkaa touhuta, mutta se muuttuu nopeasti sellaiseksi unen tekemiseksi. Lopulta hän nukahtaa pitkin pituuttaan kyljellään viereeni. Jätän hänet parisänkyyn tyynyjen väliin nukkumaan ja siirrän omaan sänkyyn, kun tulemme miehen kanssa nukkumaan. Juuri nyt näyttäisi siltä, että tämä systeemi on paras ja mieluisin vaihtoehto juuri nyt. Tällä tavoin vältymme uusinnoilta.

Nyt, kun keksisi vielä miten taaperon saisi asettumaan unille.

yöhulinat, vauva, vauvavuosi, nukkuminen, unikoulu,

Nyt bebe siirtyy nukkumaan pinnasänkyyn, joten tiedossa on todennäköisesti vielä kolmas unipostaus. Kunhan näemme, miten pinnasängyssä nukkuminen lähtee sujumaan.


 x x

Jenni S.


Seuraathan minua ja blogiani jo somessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright