Slider

Miten nauttia ruusuista pitkään

2018-04-27

leikkokukat, hoito, kukat, hoito-ohjeet, ruusut,

Ruusut ovat kauniita klassisia kukkia, jotka näyttävät kauniilta niin yksinään, kuin minkä tahansa kokoisessa kimpussa. Eikä maailmassa taatusti ole naista, joka ei ilahtuisi saadessaan kumppaniltaan ruusuja. Eikä ole myöskään äitiä, joka ei ilahtuisi äitienpäiväruusuista.

Jatkan nyt postaussarjaani, jossa kerron, miten nauttia eri leikkokukista mahdollisimman pitkään. Tällä kertaa vuorossa on ruusut, joita saa melkein mistä vaan, aivan ympäri vuoden. Plantageneissa on muuten myynnissä myös leikkokukkia, joissa on todella hyvä hinta/laatusuhde ja sesonkikukkia on paremmin saatavilla, kuin marketeissa.

leikkokukat, hoito, kukat, hoito-ohjeet, ruusut,
  1. Poista ruusuista ylimääräiset lehdet. Veden alle jäävät lehdet kasvattavat bakteereita ja likaavat veden, mikä lyhentää kukkien kestoa.
  2. Leikkaa varsiin viistoon uudet imupinnat. Minä käytän tähän tarkoitukseen leikkokukkaveistä, mutta ihan tavallinen veitsi käy.
  3. Ruusu on puuvartinen kukka, joten se viihtyy parhaiten runsaassa, lämpimässä vedessä. Kannattaa laittaa ainakin ensimmäisellä kerralla niin kuumaa vettä, kuin hanasta tulee, että kukat lähtevät varmasti imemään sitä.
  4. Vaihda vesi päivittäin ja leikkaa uudet imupinnat joka toinen päivä.

leikkokukat, hoito, kukat, hoito-ohjeet, ruusut,

Näillä neuvoilla saat ruusut kestämään kauniina, jopa yli viikon.

Vinkki: Jos ostaa kotiin usein leikkokukkia, kannattaa hankkia leikkokukka veitsi, joka helpottaa suunnattomasti imupintojen leikkaamista. Muun muassa Plantagen myy näitä veitsiä.


 x x

Jenni S.


Seuraathan minua ja blogiani jo somessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright