Slider

Yöhulinat

2018-04-04

vauva, vauvavuosi, yöhulinat, mikä auttoi

Kun terveydenhoitaja viimeksi kysyi, onko tullut yöllisiä hulinoita, vastasin silmät loistaen beben nukkuvan paremmin, kuin hyvin. Ei mennyt kuin pari päivää, kun yöllinen kikattelu alkoi.

Meillä on aina nukuttu hyvin. En muista, että esikoisenkaan kanssa olisi erityisemmin valvottu. Muutamia poikkeustapauksia lukuun ottamatta. Tästä syystä beben yöhulinat tulivat hienoisena yllätyksenä. Kun selvisi, että kyseessä ei ollutkaan mikään yhden tai kahden yön juttu, minä käännyin googlen puoleen.

vauva, vauvavuosi, yöhulinat, mikä auttoi

Meillä yöllinen hulinointi alkoi hieman ennen viiden kuukauden ikää. Ajattelinkin aluksi sen olevan sellainen viiden kuukauden juttu, mutta Imetyksen Tuki Ry:n sivuilla kerrottiin tämän tyyppisten valvomisien tulevan keskimäärin neljäkuisena. Ja ilmeisesti tämä liittyy siihen, että vauvan uni muuttuu ja liikkuminen tulee myös öihin. Bebe on tosiaan lähtenyt nyt liikkumaan uudella tavalla. Hän pyörii oman akselinsa ympäri ja kierii pois leikkimatolta. Olen havainnut myös joitain ryömintäyrityksiä.

vauva, vauvavuosi, yöhulinat, mikä auttoi

Meillä hulina alkoi siinä kahdentoista ja yhden välillä yöllä. Bebe alkoi naureskella, jutella ja touhuamaan sängyssään. Minä nousin laittamaan maitoa ja syöttämään hänet. Ennen vauva olisi nukahtanut masu täynnä, mutta nyt niin ei käynytkään. Kokeilin viereen ja sänkyyn nukuttamista, mutta turhaan. Baby B ei millään kerralla itkenyt tai osoittanut muuten tyytymättömyyttään, mutta en minä silti osannut nukahtaa, kun vierestä kuului jokellus. Näin me valvottiin kahdestaan tunnista pariin.

Kolme yötä minä tätä rumbaa jaksoin.

vauva, vauvavuosi, yöhulinat, mikä auttoi

Hetken googlattuani olin bongaavinani jostain kapalointivinkin, kaivoin esiin meidän Love to Swaddle Up kapalopussin, jonka olin ehtinyt jo sujauttaa säilöön. Se on meidän kasvaneelle bebelle jo aavistuksen nafti, mutta ei epämukava. Ja se auttoi. Siitä lähtien meillä on taas nukuttu, eikä hulinat ole haitanneet. Tilaan ensitilassa meille uuden, sopivan kokoisen unipussin, jolla sitten jatketaan.

Ehkä me päästiin tässäkin asiassa helpolla, kun ei jouduttu valvomaan muutamaa yötä pidempään ja saatiin apua univajeen korjaamiseen. Mutta toivon ettei bebe järjestäisi enempää yöllisiä yllätyksiä. Päivän aikana tulevat yllätykset pystyn käsittelemään paljon paremmin.


Millaisia öitä ja hulinoita teillä on ollut? Ja miten olette selvinneet niistä?

Olisi kiva kuulla myös teidän kokemuksianne yöhulinoista.


 x x

Jenni S.Meidän arkea voi seurata myös somessa. Instagramissa on parhaillaan käynnissä Lapsimessujen pääsylippuarvonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright