Slider

Tyttöydestä ja tyttöjen kasvattamisesta

2018-03-08


Kuuntelin viime viikolla Afterworkin podcastin naisista, tytöistä janaiseudesta, mikä sai minut itseni miettimään omia näkemyksiäni. Näin naistenpäivän kunniaksi minäkin haluan avautua vähän tyttöydestä ja tyttöjen kasvattamisesta.

päivän asu, plussakokoinen, plussize, naistenpäivä

Itse koen olevani muutos vaiheessa, siirtymässä tytöstä naiseksi. Vaikka lainsilmissä olenkin ollut jo pitkään nainen. Ainakin itseni tytöttely tuntuu valtaosassa tilanteessa luontevammalta. Mutta joissain tilanteissani koen viimein olevani oikeasti aikuinen. Siinä on tosin mennyt aikaa. En ole koskaan tuntenut itseäni niin naiselliseksi ja naiseksi, kuin ollessani raskaana. Silti, näin kahden lapsen jälkeen minusta löytyy sitä tyttöyttä. Afterworkin naisetkin sen sanoivat; Tyttöys on mielentila.


Olen nyt 28 vuotias, joten siitä on kymmenen vuotta, kun minusta tuli lain silmissä nainen. Mutta minusta parikymppiset voivat ihan huoletta olla vielä tyttöjä. Kaksikymppiset ovat kuitenkin sitä aikaa, kun etsitään itseään ja opetellaan sitä omaa elämää. Tässä iässä saa hyvillä mielin kokeilla vielä asioita. Eikä tarvitse potea huonoa omaatuntoa, jos ei ihan vielä tiedä sitä omaa polkuaan.

Mutta kuten Petra ja Jenni sen sanoivat, minäkin haluan säilyttää itsessäni sen tyttöyden ja pilkkeen silmäkulmassa, ihan hamaan loppuun asti.Koru BY PINJA (saatu)

Korvakorut H&M

Neuletakki NEW YORKER (second hand)

Paita LINDEX

Housut CUBUS

Kengät SECOND HANDJa tähän loppuun haluan sanoa sanasen tyttöjen kasvattamisesta. Meitä kun on siunattu kahdella upealla ja kauniilla tyttärellä. Tytöiksi he ovat syntyneet ja tyttöinä he tulevat todennäköisesti kasvamaankin. Heillä on tyttöjen nimet ja todennäköistä myös on, että he tulevat aikanaan saamaan myös rinnat. Tytöt ja pojat ovat fyysisesti erilaisia ja se on ihan okei. Minun mielestäni tyttöys on hieno juttu, ei sitä tarvitse hyssytellä. Joku viisas on tainnut sanoa, että erilaisuus on rikkaus.


Kaikki ansaitsevat kuitenkin samat edut ja oikeudet, sukupuoleen katsomatta. Meiltä ei löydy tyttöjen leluja. On vain leluja. Esikoinen leikkii onnellisesti sekä kaivinkoneella, että nukeilla. Ja aiomme myös opettaa, että he pystyvät ihan samoihin, kuin pojatkin. Isä taitaa syvällä sisimmässään toivoa, että jompaakumpaa tyttöä saattaisi tulevaisuudessa kiinnostaa edes vähäsen maanpuolustus.


Summasummarum, ollaan kaikki rohkeasti tyttöjä. Se on ihanaa!
Ja miehet, muistakaa tyttöjänne vaikka kukkasella. Tänään on hyvä päivä sellaiseen.
Ihanaa naistenpäivää!


 x x
Jenni S.

Kuvat: Pinja Tuominen | Editointi: Minä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright