Slider

Saanko sanoa olevani välillä väsynyt?

2018-03-29

Silmät meinaa lupsua kiinni. Taistelen väsymystä vastaan ja yritän pitää ne auki. Meillä on takana yksi huono yö. Yksi vain. Ei esimerkiksi kolmen kuukauden putkea huonoja öitä. Meitä kun on onnistanut siinä, että niin kaksivuotiaamme, kuin viisikuisemme nukkuvat kumpikin jo täysiä öitä, eivätkä valvota. Siksi tunnen aina huonoa omatuntoa siitä, kun yhden yön huonot unet tuntuvat minusta ihan ylitsepääsemättömiltä.

Joku muu joutuu kestämään paljon enemmän.

vauvavuosi, yöhulinat, vauva, äiti, äitiys, vanhemmuus, unettomuus,

Olen aika usein miettinyt sitä, onko minulla, kahden hyvin nukkuvan tytön äidillä oikeus olla väsynyt? Tai puhua siitä, kun olen?

Aika usein, kun mainitsen siitä yhdestä huonosti nukutusta yöstä, saan kuulla, kun jollain toisella asiata ovat huonommin. Kaikella rakkaudella ja sympatialla heitä kohtaan. Eikä minulle heru sympatiaa myöskään avomieheltäni, jota hoidetaan tällä hetkellä pitkäaikaisen ja vakavan väsymyksen vuoksi. Mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että tämän hoitojakson ajan, huonot yöt ovat täysin minun vastuullani. Hänen täytyy saada nukkua.

vauvavuosi, yöhulinat, vauva, äiti, äitiys, vanhemmuus, unettomuus,

Mistään maata mullistavassa tässä ei ole kyse. Selviän vallan mainiosti ja saan kyllä nukuttua pääsääntöisesti hyvin. Yksi valvottu yö tietää kyllä muutamaa rankkaa päivää, mutta se on lopulta ihan okei. Edelleenkään, minun kohdallani kyse ei ole muutamasta rankasta kuukaudesta.

vauvavuosi, yöhulinat, vauva, äiti, äitiys, vanhemmuus, unettomuus,

Kyse onkin siitä, että onko minulla oikeus sanoa olevani joskus väsynyt? Seurassani, kun on kuitenkin suurella todennäköisyydellä joku sellainen, jolla on enemmän valvottuja tunteja kuin minulla. Onko minun yhden yön aikana kerätty väsymykseni vähäpätöisempää kuin toisen, jolla on valvottuja öitä vaikka kahden viikon edestä? Onko minulla oikeus haaveilla espresso tiputuksesta suoneen, kun väsymys tuntuu ylivoimaiselta?


vauvavuosi, yöhulinat, vauva, äiti, äitiys, vanhemmuus, unettomuus,

Puolustuksekseni haluan sanoa, että kun on tottunut nukkumaan hyvin, niin se yksikin huono yö tuntuu oikeasti aivan ylivoimaiselta. En itse halua vähätellä kenenkään väsymystä, oli se sitten lähtöisin yhdestä, kahdesta tai kahdestakymmenestä tai sadastakahdestakymmenestä valvotusta yöstä.

Miten teillä nukutaan?


 x x

Jenni S.

Kuvat: Erika Huhta | Editointi: MinäLöydät minut ja blogini myös somesta! 
Sieltä löydät myös sellaisia juttuja, jotka eivät blogiin päädy,
sekä pysyt ajan tasalla uusista postauksista. xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright