Slider

Kuinka pysyä positiivisena

2018-03-01


Kirjoitin ylös muutamia juttuja, jotka auttavat minua pysymään positiivisena. Itse uskon siihen, että kun pitää arjestaan huolta ja mielen positiivisena, myös niitä vastoinkäymisiä ja pettymyksiä on helpompi käsitellä. Se kantaa myös niiden vaikeiden hetkien yli ja auttaa elämässä eteenpäin.
Näitä voi kokeilla kuka tahansa.

masennus, masennuksen jälkeen, positiivinen ajattelu, positiivinen elämänasenne,

1. Käsittelen asiat.

Omasta mielestä asioiden käsittely on kaiken a ja o. Pienikin asia saattaa paisua mahdottomiin mittoihin, jos sitä ei käsittele ja vain hautoo sitä. Asiat voi käsitellä joko ammattilaisten, ystävien tai kumppanin kanssa, ihan mikä juuri silloin parhaalta tuntuu. Käsittelemättömät asiat eivät jää painamaan ja varjostamaan aurinkoisia päiviä.

2. En jää vellomaan ja murehtimaan.

En jää pikkujuttuihin vellomaan ja murehdi turhista. Asetetaan asiat oikeisiin mittasuhteisiin ja mennään eteenpäin. Oman päivän saa helposti pilalle, jos antaa niiden vettä hörpänneille kengille sen mahdollisuuden. Itse jätän mieluummin märät sukat omaan arvoonsa, ilahdun tarjoustulppaaneista, keitän kotona kuumaa teetä ja vedän jalkaan villasukat. Kyllä se siitä.

masennus, masennuksen jälkeen, positiivinen ajattelu, positiivinen elämänasenne,

3. Suren, kun on surun paikka.

Vaikka edellisessä kohdassa sanoin, etten jää vellomaan, niin silloin kun on syytä suruun, kannattaa surra. Se puhdistaa ja auttaa siinä eteenpäin menemisessä. Itku on lahja ja sitä ei kannata hävetä.

4. Nautin niistä hyvistä hetkistä.

Minä nautin ihan täysin siemauksin niistä hyvistä hetkistä, joita tuntuu tulevan koko ajan enemmän. Uskon positiivisuuden tuovan lisää positiivisuutta, joten annetaan sen tulla ja nautitaan siitä.

masennus, masennuksen jälkeen, positiivinen ajattelu, positiivinen elämänasenne,

5. Olen tekemisissä positiivisten ihmisten kanssa.

Elämässäni on ollut monia sellaisia ihmisiä, jotka ovat unohtuneet siihen omaan negatiivisuuteensa ja silloin ei ikävä kyllä pääse eteenpäin. Ja sellaisen ihmisen kanssa oleminen, myös syö omia voimia. Samoin, kun positiivisten ihmisten seurasta saa uskomattomasti energiaa.

Mutta jotta kukaan ei käsitä minua väärin, nämä eivät ole mitkään masennuksen hoito-ohjeet! Nämä jutut ovat auttaneet minua pysymään positiivisena masennuksen jälkeen. On kuitenkin hetkiä, jolloin mikään positiivinen ajattelu ei auta ja silloin kannattaa hakeutua sinne ammattiauttajalle.

masennus, masennuksen jälkeen, positiivinen ajattelu, positiivinen elämänasenne,

Onko teillä jotain keinoja, joilla saatte pidettyä mielen iloisena ja virkeänä? x x
Jenni S.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright