Slider

Palautumisesta ja laihduttamisesta

2018-01-04

Raskauden ja synnytyksen jälkeen aika usein tapetilla on tästä koettelemuksesta palautuminen. Ja ennen kaikkea niihin omiin mittoihin palautuminen. Minusta tuntuu siltä, että äideille lyödään tässä aivan kohtuuttomat paineet. Ihan kuin synnytyksen jälkeen pitäisi olla heti bikini kunnossa tai mahtua niihin omiin laiheliinipöksyihinsä. Minullekin on sanottu kerran jos toisenkin, että imetyksestä saa hyvän startin laihduttamiseen.


Näin kahdeksan viikkoa synnytyksen jälkeen, olen aika sinut ja zen oman kroppani kanssa. Olen itseasiassa palautunut paljon paremmin, kuin raskaana ollessa olisin osannut toivoa. Minulla on tähän mennessä kokemusta vain sektion jälkeisestä palautumisesta. Se oli pitkä ja kivinen tie, vaikka parantuminen sujui hyvin. Oma kroppa oli täysin hukassa, monta kuukautta. Kiloineen päivineen. Samoin kadoksissa oli myös itsetunto.

Tällä kertaa tilanne on aivan toinen. Pudotettavaa painoa on edelleen, mutta niin sitä oli ennen raskautta. Poseeraan silti asukuvissa hyvillä mielin vain joitain viikkoja synnytyksen jälkeen.


Korvakoru GLITTER
Huivi SEPPÄLÄ


Minä tiedän tasan tarkkaan, miksi olen ylipainoinen. Enkä yritä selitellä sitä mitenkään. Syön enemmän, kuin kulutan. Tilanne lähtisi varmasti korjaantumaan, kun kääntäisin asetelman toisin päin. Minä en vain ole vielä löytänyt sitä liikunnan iloa ja ruokapuolessakin olisi taas remontoitavaa. En kuitenkaan ota tästä stressiä. Kunhan arki taas alkaa, alan tehdä pieniä muutoksia päiviini, sekä ruokatottumuksiini ja lähden etsimään sitä liikunnan iloa. Minulle on jopa luvattu apua tässä prosessissa.

Ja haluan tehdä nämä asiat siksi, että voisin itse paremmin. Painon putoaminen siinä sivussa on vain positiivinen lisä. Mä olen kuitenkin ihan tyytyväinen omaan kroppaani kaikkine kurveineen ja makkaroineen.

Pukeutumisvinkkejä sen sijaan voisin ottaa vastaan. Jotta onnistuisin korostamaan niitä omia hyviä puoliani, enkä pelkkiä muhkuroita ja makkaroita.


Laukku ZARA Second hand (Zadaa)
Nahkatakki LINDEX
Kimono Second hand (Zadaa)
T-paita HOLLY & WHYTE BY LINDEX
Farkut ELLOS Tuunatut
Kengät Second hand (Zadaa)
Koru BY PINJA Saatu

Itse toivoisin, että tämä hoputtaminen omiin ihanne mittoihin loppuisi. Tuoreilla äideillä on usein muutakin stressattavaa, kuin oma painonsa

Entä te? Kuinka moni kokee paineita laihtua mahdollisimman nopeasti synnytyksen jälkeen?

xx
Jenni S.
Kuvat: Pinja Tuominen | Editointi: Minä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright