Slider

Muutama sananen ristiäisistä

2018-01-10

Loppiaisena meidän perhe vietti ristiäisiä ja Baby B sai viimein nimensä. Kotona häntä on toki kutsuttu omalla nimellään ihan syntymästä lähtien, mutta nyt nimi on myös kirkon kirjoissa. Te lukijat tulette tuntemaan hänet edelleen Baby B:nä tai bebenä, kuten tähänkin asti.

ristiäiset, nimijuhlat, vauva, vauvavuosi, vauvan nimi, kappeli, perhejuhla

ristiäiset, nimiäiset, nimijuhla, vauva, vauvavuosi, perhejuhla, vauvan nimi

Taisinkin sanoa, että meille oli itsestään selvää pitää ristiäiset. Olemme sen verran uskonnollisia ja ehkä vanhanaikaisiakin ettei pelkkä nimijuhla olisi riittänyt. Lisäksi minä olisin ainakin saanut huutia omalta perheeltäni, jos vauvaa ei olisi kastettu. Onneksi tästä ei ole tarvinnut edes keskustella.

kakku, kakun koristelu, ristiäiset, vauva, vauvavuosi, perhejuhla,

ristiäiset, kakku, kakunkoristeet, vauva, vauvavuosi, perhejuhla

Ristiäiset pidettiin kappelissa lähellä kotiamme. Tilaisuus oli kaunis ja seesteinen. Perheemme ja läheisimmät ystävämme olivat paikalla ja bebe sai itselleen aivan mahtavat kummit. Onneksi juuri nämä ihmiset suostuivat tähän kunniatehtävään.

Baby B:llä on kolmen virallisen kummin lisäksi, myös yksi epävirallinen kummi. Meille on nimittäin tärkeää, että kummallakin tytöllä on kummeina sellaisia hyviä tyyppejä. Aikuisia joihin voi turvautua silloin, kun vanhemmat tympivät tai eivät ole sopivia vastaamaan mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Toivomme, että he olisivat tytöille sellainen aikuisten tukiverkko. Uskon, että nämä ihmiset ovat sitä.

ristiäiset, nimiäiset, nimijuhla, vauvan nimi, kummit, kortti, Pikku Norsu

ristiäiset, nimijuhla, Baby B, kappeli, vauvan nimi, perhejuhlat, juhla ideoita, Nanso, By Pinja, Zara, Kengät,

Mekko NANSO Second Hand
Koru BY PINJA Saatu
Laukku ZARA Second Hand
Kengät K-KENKÄ

Minä hoidin tarjoilut tällä kertaa täysin itsekseni. Googlasin jälleen lukuisia kunnianhimoisia ideoita kahvipöytään, mutta kuten tavallista omat taidot tulivat vastaan. Minulla on teoria sille, miksi minun leipoessani tapahtuu pieniä katastrofeja. Olen luova kokki, mikä toimii hyvin ruokaa laittaessa. Mutta leipoessa pitäisi olla tarkka ja täsmällinen mikä ei puolestaan sovi minulle. Siksi päädyn vaahdottamaan voita ja sokeria, kun pitäisi vaahdottaa munia ja sokeria. Ja siksi seeprakakusta puuttuu raidat. Jatkan kuitenkin yrittämistä.

Kakusta tuli kuitenkin todella kaunis.

ristiäiset, nimijuhla, nimiäiset, vauva, vauvavuosi, kukka-asetelma, kukat


ristiäiset, nimi juhla, nimiäiset, lahja, vauva, vauvavuosi, iittala, muumit

Olen tosi huojentunut, että ristiäiset ovat nyt takana päin. Nyt me nautitaan vain tästä vauva-ajasta.

Pidettiinkö teillä ristiäiset vai nimiäiset?

xx
Jenni S.

2 kommenttia:

 1. Blogiasi jonkin aikaa seuranneena on pakko antaa palautetta, että Baby B - ja Little E -nimitykset keskellä tekstiä siellä täällä ovat tosi, tosi raskaslukuisia. Helpompaa olisi lukea jos kirjoittaisit heistä jollain yhdellä lempinimellä, tyyliin "Kirppu" tai vaikka Esikoinen tai Kuopus. :/

  Muutenkin äidinkieleen voi kiinnittää lisähuomiota, yhdys_sanoihin jne. Pidän blogistasi muuten tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja palautteesta. Minusta on mukavaa saada palautetta, joka auttaa minua kehittymään. Yritän parhaani mukaan kiinnittää huomiota tekstiin. Syötän sen aina oikoluvun läpi, mutta oikoluku ei ikävä kyllä tunnista yhdyssanoja, kuten ei lukihäiriönikään. :( Yritän keksiä jonkun apukeinon tähän. :) Kiitos vielä.

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright