Slider

Ikääntyvä kaksikymppinen

2018-01-28


Tällä viikolla ollaan viihdytty ulkona. Lähinnä Muumi kahviloissa, mutta olen löytänyt itseni myös Haru sushista, sekä Freda 28 Picnicistä. Eli takana on ihana viikko, johon on mahtunut tapaaminen useamman ystävän kanssa.

Maanantaina kävimme Pinjan kanssa Fabianinkadulla Mumin Kaffessa ja keskiviikkona Liisankadulla Saippuakuplia olohuoneessa blogin Hannan kanssa. Lauantaina kävimme sitten oman hovikuvaajani Erikan kanssa vetämässä ensin sushiöverit Harussa, josta siirryimme kahville Picnicille.

arki, viikkokatsaus, lapset, perhe, vauva, vauvavuosi

Paras instatili: @heidi_kuistinkautta. Kuistin kautta blogin ihana, seesteinen instatili täynnä kauniita sisustuskuvia. Iso inspiraationlähde itselleni.

Paras podcast: Valeäidin nauhoitukset. Kuuntelin jaksoja liikenteessä ja nauroin ääneen räkänaurua kaupan kassajonossa. Sama naurunremakka toistui myös vähän myöhemmin metrossa. Totesin olevani täysin jäljessä teinien sielunmaailmasta, vaikka veljieni juttuja tasaiseen tahtiin päädynkin kuuntelemaan. SOS.

arki, lapset, perhe, lapsiperhe, vauva, vauvavuosi, Ainu ensipupu, ainu

Ainun ensipupu saatu.

Ja koska itselle pitää muistaa ehdottomasti nauraa aina välillä, jaan teidänkin kanssanne kuvan, joka ei ole se kaikkein someseksikkäin. Näytän tässä oman elämäni Aina Inkeri Ankeiselta. Olin tikahtua nauruun, kun näin tämän ensimmäisen kerran.

lapsiperhe, arki, lapset, perhe, vauva, vauvavuosi,

lapset, arki, lapsiperheen arki, perhe, lapsiperhe, vauva, vauvavuosi,

Paras tv-ohjelma: Yökylässä Maria Veitolan viimeisin jakso. Ai miksi? No koska Maria oli yökylässä Toni Wirtasen luona! Niin ja taisi siellä olla myös Tonin vaimo ja tyttökin. Muuten en tätä sarjaa katsokaan, mutta tämä jakso oli pakko katsoa ja nauhoittaa. Oliko yllätys? Jakso taitaa löytyä Katsomosta, jos joku ei ole ehtinyt sitä katsomaan.

Alkuviikosta neuvolan painokontrollissa totesimme, että meidän vauva vain venyy. Suomeksi siis, pituutta tulee koko ajan tasaisella tahdilla, mutta paino nousee edelleen tosi vaivalloisesti. Todennäköisesti vauva kokee saavansa riittävästi maitoa, mutta hurja pituuskasvu syö ravintoa painonnousunkin edestä. Ohjeeksi tuli lisätä lisämaidon määrää. Pari päivää myöhemmin paino olikin sitten ponnahtanut reilu sata grammaa ylöspäin ja lisämaito määrättiin purkuun.
Kyllä tämä paino asia on ehtinyt jo pientä stressiä aiheuttaa. Toivottavasti beben painonnousu löytäisi pian sen oman tahtinsa.

lasinen tuttipullo, tuttipullo, lasia, lapset, perhe, lapsiperhe, vauva, vauvavuosi,

Ainu Mam tuttipullo saatu.

Paras vauvajuttu: Me saatiin kokeiluun Ainulta uusia MAM Feel Good tuttipulloja, jotka ovat lasia. Aivan timanttisia perheeseen, jossa lisämaito lämmitetään vesihauteessa. Maito lämpenee todella nopeasti ja lasi tuntuu helpommalta pitää puhtaana. Lisäksi, jos maito pääsee liian kuumaksi, sen saa jäähdytettyä myös nopeasti kylmässä vedessä.
Suosittelen sydämellisesti näitä pulloja vauvaperheeseen.

Paras taaperojuttu: Retki Fabianinkadun Mumin Kaffeseen. Beben syntymän jälkeen isosisko on päässyt mukaan harmillisen harvoin ja maanantai osoittautui todella kivaksi reissuksi. Totta kai taaperossa oli hieman enemmän vahtimista, kuin vaunuissa nukkuvassa vauvassa.

lapsiperhe, arki, lapsiperheen arki, lapset, vauva, vauvavuosi,

Perjantaina minä tein päiväretken sairaalaan, sillä selkäni äityi niin kipeäksi ettei edes kävely onnistunut. Huojennukseksi kipu todettiin lihasperäiseksi ja minä sain puhelinnumeron fysioterapeutille. Ilmeisesti nämä selkävaivat tuppaavat olla aika yleisiä pienten lapsen äideillä. Lääkkeeksi määrättiin liikuntaa, johon minä totesin taaperon olevan pitkän viikonlopun kotihoidossa. Kaksivuotiaan kanssa on sula mahdottomuus ”vain makoilla”.

Haru sushi, sushi, Haru, lounas,

Paras muistutus ikääntymisestä: Sain sairaalassa lainata rollaattoria. Harmittelinkin, kun kukaan ei ollut ottamassa kuvaa tästä vetreästä kaksikymppisestä rollaattorin kanssa. Ja jälleen kerran saatiin hyvät naurut allekirjoittaneen kustannuksella.

Paras yhteiskunnallinen teko: Äänestäminen. Käytiin koko perheen voimin äänestämässä presidentinvaaleissa. Toivottavasti osataan kasvattaa myös meidän tytöistä tulevia äänestäjiä ja saadaan heidät ymmärtämään kuinka tärkeä se oma yksittäinen ääni on.

arki, lapsiperhe, lapset, koti, vauva, vauvavuosi,

Viikonloppu oli todella rauhallinen perjantain sairaaladraaman jälkeen. Lauantaina isäntä lähti viettämään vähän poikien iltaa ja kuuntelemaan räppiä. Sunnuntaina meidän perhe kävi äänestämässä ja sen jälkeen vaalihamppareilla. Taapero sai ensimmäisen Happy Mealinsa ja söi hyvällä halulla. Tosin kulinaristista elämystä tärkeämpää taisi olla yhteinen aika koko perheen kesken.

Tämä oli hyvä viikko.

xx
Jenni S.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright