Slider

Minun äitini

2017-12-05

Facebook muistutti minua hauskasta haasteesta, jonka tein vuosi sitten. "Aikuiset lapset"! Kuinka hyvin tunnette äitinne? Vastaa kysymyksiin ja merkitse äitisi. 

Haaste oli sen verran hauska, että ajattelin tehdä siitä tällaisen blogiin sopivamman version. Minä olen ihan ehdottomasti äitini tytär ja olemme kovin samanlaisia, mutta samaan aikaan hyvin erilaisia. Mikä ei ole aina ihan helppoa. Meillä on kuitenkin lämpimät välit ja tiedän äidin olevan aina valmis auttamaan, kun me sitä tarvitsemme. Silloin facebookin puolelle, kun julkaisin tämän haasteen, äiti oli kommentoinut; "Hyvin tytär äitinsä tuntee." Eli ihan kaikki vastaukset eivät olleet menneet päin mäntyä.

Mutta pidemmittä puheitta; 14 faktaa äidistäni. Ja kuvituksena tällä kertaa valokuvia Baby B:n ensimmäisiltä lounastreffeiltä.

Äiti, Äitiys, perhe, tytär, mummi, espresso hous, Pinja Tuominen, vauva, vastasyntynyt,1. Hän istuu television ääressä, mitä hän katsoo? 


Meidän äiti ehtii aika harvoin katsella televisiota, mutta silloin kun hän malttaa sohvalle istua, telkkarista tulee jääkiekkoa tai joku elokuva. Äiti pitää minun tavoin fantasiaelokuvista, kuten esimerkiksi Narniasta tai Taru Sormusten Herrasta. Kävimme aikanaan katsomassa Hobitit yhdessä elokuvissa.

2. Mitä salaatinkastiketta hän yleensä syö?

Yleensä, joku itse tehty tai sitten ulkona syödessä talon kastike. Nykyään hän taitaa suosia myös ihan pelkkää oliiviöljyä kastikkeena.


3. Ruoka, jota hän inhoaa?


Äiti on aika monipuolinen syöjä. Ei taida olla kovinkaan montaa sellaista ruoka-ainetta, jota hän ei söisi. Mutta sen tiedän ettei hän pidä sienistä. Sienillä herkuttelun, minä nimittäin olen oppinut isältäni.


4. Menette viettämään iltaa. Mitä hän juo?

Äiti ei ole mikään alkoholin suurkuluttaja ja aika usein hän juo ihan vain vettä tai joskus harvoin viiniä.

5. Lempimusiikki?

Tätä ei tarvinnut kauaa miettiä. Äiti on sen vuosikymmenen lapsi, että hän fanittaa edelleen tänäkin päivä Eppuja.

6. Millä lempinimellä hän kutsuu sinua?

Irmeli on todella vanha lempinimi minulle, jonka alkuperää en edes tiedä.

7. Mitä hän keräilee?

Äiti ei ole mikään keräilijä, mutta hän on töissä kansainvälisessä yrityksessä ja reilun kymmenen vuoden aikana kaappiin on kertynyt useampi muki kyseisen firman tapahtumista eri puolilta maailmaa.


8. Missä hän vierailee mieluiten? 

Tästä ei tullut mieleen muuta, kuin suomalaiset laskettelukeskukset. Äiti ja isäpuoleni lomailevat joka vuosi Lapissa laskettelemassa ja se on loma, jota he odottavat aina suurella innolla.

9. Mikä on hänen lempi aamiaisensa?

Aivan ensimmäiseksi aamulla aloevera mehua ja mustikka, pinaatti smoothie suklaa protskujauheella maustettuna.

10. Mikä hän ei koskaan pukisi ylleen?

Veikkaan, että minkäänlaista kumiasua tai nahkahousuja.

11. Hänen lempi urheilujoukkueensa?

Todennäköisesti puolueellisesti Sipoon Wolf tai siis nykyisin HIFK east. Joka on siis veljieni seura/joukkue.


12. Lempieläimensä?

Hevoset ovat olleet vuosikausia lähellä äitini sydäntä, samaten bernhardinkoirat.

13. Mitä hän voisi tehdä koko päivän? 

Puhua aloesta.

14. Kuka on hänen lempilapsensa?

Väittäisin vahvasti, että olen ainakin hänen lempityttärensä.


Äitini on varsinainen supernainen ja tiedän etten ole ainoa tätä mieltä. Nyttemmin hänestä on kuoriutunut myös maailman paras mummi, joka muun muassa hoiti meidän esikoista sinä ainkana, kun me olimme synnytyssairaalassa.

Ja tiedän äiti, että sinäkin luet blogiani, joten ihan näin tiedoksi. Olet ehdottomasti tärkein esikuvani. Haluan olla menestyjä, kuten sinä, mutta haluan olla sitä omalla tontillani. Rakastan sinua.

xx
Jenni S.
Kuvat: Pinja Tuominen | Editointi: Minä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright