Slider

Kuukauden vanha

2017-12-08

Siitä on kuukausi, kun kätilö nosti syyliini pienen, ruttuisen ja keuhkojensa täydeltä huutavan ihmisen alun, juuri ennen kuin minut kiidätettiin kiireesti leikkaussaliin ja bebe jäi isänsä hellään hoivaan. Nyt, kuukautta myöhemmin, olen kutakuinkin toipunut synnytyksestä. Pystyn kävelemään selkä suorassa, ilman tukivälineitä ja kuopuksemme on asettunut taloksi, sekä osaksi perhettämme.

Kuukauden vanha, yksikuukautinen, vauva, vastasyntynyt, ensimmäinen kuukausi, kaksi lasta, arki, perhe, Mooseskori, ensisänky, makuuhuone, sisustus

Kuukausi on kulunut todella nopeasti. Eikä vähiten siksi, että haluaisimme pysäyttää ajan ja jäädä tähän aikaan kun Baby B on vastasyntynyt. Kahden lapsen kanssa, aika vain tuntuu kuluvan tuplavauhtia. Aivan, kuin joku kelaisi aikaa eteenpäin. Aika usein puolet päivälle suunnittelemistani asioista jää tekemättä, koska kello menee niin vauhdilla eteenpäin. Pyykkivuoro on puolessa välissä, kun huomaan katsoa kelloa. Pesulan ja ruokakaupan sovittaminen samalle päivälle on aivan mahdotonta. Silloin tulee tilattua pitsaa. Imurointiakaan ei tule tehtyä niin usein, kuin ennen vauvaa.

Mutta muistan saman ongelman siltä ajalta, kun Pikku E oli saman ikäinen. Hiljalleen se aika niille kotiaskareille löytyi silloinkin, kun uuteen arkeen oli tottunut. Ei siis paniikkia.

Kuukauden vanha, yksikuukautinen, vauva, vastasyntynyt, ensimmäinen kuukausi, kaksi lasta, arki, perhe, Bebiboo unipesä

Bebiboon unipesä saatu yhteistyön kautta.

Loppujen lopuksi, bebe on solahtanut elämäämme mukaan todella helposti, ilman sen suurempia kriisejä. Meillä nukutaan ja syödään hyvin. Näillä pääsee jo pitkälle. Baby B on sellainen kuuluisa perustyytyväinen vauva, vaikkakin iltavirkku. Illan paras seurusteluaika on hänen mielessään siinä yhdentoista ja puoli kahden välillä yöllä. Silloin ei kelpaa edes maito, vaan hänen täytyy saada äidin tai isän jakamaton huomio itselleen. Muutoin on piru irti. Tämän vuoksi olemme tehneet pieniä nukkumisjärjestelyjä, jotta kumpikin saa paikattua näiden myöhään menevien iltojen ja öiden univajetta. E:n kanssa oli muuten sama juttu. En osaa sanoa mitä maagista kyseisessä kellonajassa on, mutta meidän vauvojen mielestä se on selvästi paras aika olla valveilla.

Kuukauden vanha, yksikuukautinen, vauva, vastasyntynyt, ensimmäinen kuukausi, kaksi lasta, arki, perhe, olohuone, Anno, Pandora matto

Isosiskokin suhtautuu uuteen perheenjäseneeseen pääsääntöisesti hyvin. Toki äidin ja isän jaettu huomio aiheuttaa aika-ajoin pientä turhautumista, mutta sehän on täysin normaalia. Hän on saanut olla perheen ja suvun huomion keskipiste koko elämänsä ajan, joten ei ole ihme jos kilpailija aiheuttaa pientä harmistusta. Aamut ovat sitten meidän yhteistä aikaamme. Baby B vetelee yleensä aamu-unia paljon pidempään, kuin Pikku E, joten otamme tästä ajasta kaiken irti. Meillä on jo omat aamurutiinit, joista nautiskellaan yhdessä.

Pikku E:lle kaivattua taukoa vauva-arkeen tuo osa-aikainen päivähoito, jota jatkamme. Se on ollut enemmänkin, kuin vain oikea ratkaisu. Olen sanonut, että E viihtyy hoidossa paremmin, kuin hyvin. Mutta hän alkaa myös selkeästi olla siinä iässä, että kaipaa niitä kavereita ja omia juttujaan. On ihana seurata vilauksia E:n ja muiden lasten leikeistä, kun haen häntä hoidosta. Lisäksi, tällä omalla ajallaan hän ei puhu kuulemma sanaakaan vauvasta. Kaksivuotiaamme osaa taidokkaasti vältellä tätä aiheitta kysyttäessä, joten olemme sopineet, että hoidossa jutellaan muista jutuista.

Kuukauden vanha, yksikuukautinen, vauva, vastasyntynyt, ensimmäinen kuukausi, kaksi lasta, arki, perhe, Suomi 100 vuotta, villasukat, vauva

Baby B sai synnytyssairaalassa itselleen Suomi 100 vuotta-villasukat.

Kyllä me mietimme silloin raskausaikana, miten tästä selvitään. Välillä tuntui mahdottomalta, että tähän meidän yhtälöön mahtuisi vielä vauva. Mutta hyvinhän tämä on sujunut, kun ollaan otettu rennosti. Välillä jää imuroimatta tai päivän ruoka tilataan kotiin, mutta pääasia on, että kaikilla on vatsat täynnä, saavat riittävästi unta ja pääsevät pesulle ennen, kuin haju alkaa haitata silmiä. Perusasiat kunniaan, kaikesta muusta selvitään ajallaan.

Itse asiassa tämä arki sujuu niin hyvin, että olemme mieheni kanssa puhuneet, jos hän aloittaisi uuden säännöllisen harrastuksen. Ehkä vielä tämän vuoden puolella.

Kuukauden vanha, yksikuukautinen, vauva, vastasyntynyt, ensimmäinen kuukausi, kaksi lasta, arki, perhe,

Onnea vielä 100 vuotiaalle Suomelle. Täällä parasta on koulutus, terveydenhuolto,
 luonto ja Helsinki. Olen todella ylpeä ja onnellinen siitä, että olen itse suomalainen ja omat 
tyttäreni saavat kasvaa näin upeassa maassa.

Rakastan kotimaatani.

xx
Jenni S.


P.S. Kun kirjoitin tämän postauksen illalla ja kerroin, että meillä nukutaan hyvin, niin samana yönä meillä valvottiin kolmeen. Ensin vauva herätti taaperon, sitten taapero vauvan, sitten vauva taaperon. Kun sain viimein vauvan nukkumaan, taapero oli niin yliväsynyt, että nukahti vasta kolmelta yöllä. Mutta vähällä ollaan päästy, kun tämä oli ensimmäinen tällainen yö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright