Slider

Viikkokatsaus 47/17

2017-11-26

Tällä viikolla mieheni palasi töihin ja se todellinen arki kahden lapsen kanssa alkoi. Päätin, että mennään mahdollisimman rennosti ja totutellaan rauhassa tähän vauva-arkeen. Ei oteta stressiä, jos asiat ei mene täysin suunnitellusti. Varsinkin hoitoaamut ovat olleet opettelua, kun kummankin lapsen aamujutut täytyy hoitaa ja sitten pitäisi vielä selviytyä tiettyyn kellonaikaan ovesta ulos. Mutta se on sujunut joka aamu paremmin. Perjantaina E ehti jopa aamun leikkituokiolle.

Viikon suru-uutinen ja samalla blogipostaus. Noora & Noora blogin Noorat julkaisivat Kaikkien aikojen perjantain parhaat-postauksen ja ilmoittivat samalla, että bloggailu saa nyt jäädä. Kuulin huhua, että blogin lukijoille on perustettu kriisipuhelin tätä varten.

Paras podcast: Tähän täytyy laittaa Kermaperseen & Kompostin uusi jakso, jossa Hanna ja Joonas puhuvat ravintolakulttuurista ja vinkkaavat omat suosikki ravintolansa Helsingissä. Lisäksi podista selviää, millainen on hyvä ravintola heidän mielestään. Suosittelen.

joulunodotus, marraskuu, viikkokatsaus, perhe, arki, joulu, joulukoristeet, sesonkikukat, amaryllis, Black Friday,

Päivät vauvan kanssa kaksin kotona ovat sujuneet lähinnä imettäessä. Kaksiviikkois neuvolassa nimittäin todettiin ettei Baby B:n paino ole noussut toivotulla tavalla. Ohjeeksi tuli tiivistää imetystahtia. Loppuviikon kontrollissa paino oli sitten lähtenyt nousemaan.

Paras instagramtili: 65m2_ Rebeccan sisustuspainotteinen tili on ihan superinspiroiva ja kaunis

Paras taaperojuttu: Kaiken pitää olla tällä hetkellä pörröistä. On pörröpeittoa, pörrösukkia, pörrötossuja ja pörröpinnejä. Pörröt on taaperon mielestä pop. Ehkä tässä täytyy yrittää kalastaa vielä jostain jonkinlainen pörröpusero.

joulunodotus, marraskuu, viikkokatsaus, perhe, arki, joulu, joulukoristeet, sesonkikukat, amaryllis, Black Friday, By Pinja, Glorian koti

Kuvassa seuraavan sukupolven bloggaaja suunnittelee omaa flatlay asetelmaansa.
Koru kuvassa saatu yhteistyön kautta.

Vauvanhoidon, neuvoloiden ja muiden arkisten juttujen ohessa olen yrittänyt antaa aikaa myös blogille. On vain jotenkin todella hankalaa päästä uudelleen rytmiin. Mikä johtuu osittain siitä, että olen yhä toipilas. Hemoglobiinini on edelleen superalhainen, mikä tekee minut väsyneeksi ja keskittymisestä vaikeaa. Sen lisäksi valokuvaaminen on liki mahdotonta tässä pimeässä kopissa omalla kamerallani.

Vanhempien ihmettelyn aihe: Kuuntelin ja ihmettelin yksi ilta, kun esikoisemme pyyteli koko ajan perunaa. "Haluu perunaa. Haluu perunaa." Yritin selittää, että perunaa syödään lisukkeena ruuan kanssa, ei iltapalaksi. Sama jatkui aamulla, kunnes taapero ymmärsi osoittaa hedelmäkulhoa ja tajusin hänen haluavan päärynää

joulunodotus, marraskuu, viikkokatsaus, perhe, arki, joulu, joulukoristeet, sesonkikukat, amaryllis, Black Friday, vastasyntynyt, Baby B, Newbie limited edition, vauva

Muuten olen toipunut todella hyvin. Pystyn liikkumaan normaalisti ja käymään, jopa lyhyillä kävelyillä. Eli pystyn hakemaan vähän pidemmältä, Matkahuollon pisteeltä Zadaa-paketin, tulematta super kipeäksi.

Paras kirppislöytö: Espritin söpöt sandaalit ensi kesäksi ja ihan pilkkahintaan Zadaasta. Tulevana kesänä sipsutellaan sitten raitamekossa ja näissä.

joulunodotus, marraskuu, viikkokatsaus, perhe, arki, joulu, joulukoristeet, sesonkikukat, amaryllis, Black Friday, Zadaa app, raitamekko, Esprit, sandaalit

Vuoden suurimpana shoppailupäivänä, Black Fridayna, tein löytöjä vain netin lastenvaaterintamalla. Esikoinen yllätti kasvullaan niin perusteellisesti, että olen yrittänyt koko syksyn saada siitä kiinni ja kauhistellut samalla lyhyitä lahkeita. Täytyy tähän vielä todeta, että vaikka siedän melko hyvin kauppakeskusten ruuhkia, sunnuntain Black Weekend hulinat Itiksessä meinasivat saada kylmän hien niskaan, kun olin hoitamassa välttämättömyyksiä Nespresson pisteellä. Onko se tuo lähestyvä kolmekymmentä, kun sitä alkaa tulla yliherkäksi ihmismassoille?

Paras joulujuttu: Lidlin euron hyasintit. Napattiin Baby B:n kanssa niitä mukaan ruokaostosten lomassa.

Viikon ihme: Meidän Grinch, jonka mielestä marraskuu on ehdottomasti liian aikaista edes joulun ajattelulle, ehdotti sunnuntai-illan elokuvaksi Joulutarinaa. Meinasin pudota tuolilta.

xx
Jenni S.

4 kommenttia:

 1. Moi! Pakko kysyä kun itsellä 2v 3kk esikoinen ja 2,5viikkonen vauva. Meinaatteko pitää esikoisen päiväkodissa? Me ajateltii ensin pitää 2päivää viikossa mutta itsellä jotenki syyllinen olo jos on päikyssä. Vauva on kyllä todellinen tissitakiainen, nukkuu toistaiseksi päiväunetki sylissä et en tiedä miten arki sujuisi jos ei ole yhtään. Oliko yeidän esikooinen myös 2v?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiva kun kysyit.
   Meidän esikoinen on nyt tarkalleen 1v ja 11kk. Keskusteltiin monena iltana miehen kanssa, miten tämä kuvio hoidettaisiin. Päätökseen vaikutti isolta osalta E:n oma luonne. E on todella menevä ja sosiaallinen lapsi ja hän selkeästi kaipaa jo niitä omia kuvioita, sekä kavereita. Uskoimme, että tyttö nauttii itsekin enemmän arjesta tutulla perhepäivähoitajalla, kun kaikki ei ole pelkkää äitiä ja vauvaa.

   Mutta kuten sanoin, tähän vaikutti ehdottomasti E:n oma luonne ja se että viimeisen hoitovuoden aikana hän ei ole kertaakaan jäänyt pahoilla mielin hoitoon. Jos näin ei olisi, oltaisiin varmaan päädytty toisenlaiseen ratkaisuun. En sano, että tämä on oikea ratkaisu kaikille, mutta meidän perheessä todennäköisesti jaksetaan ja voidaan paremmin tällä tavoin. :)

   Poista
 2. Minulla alkoi tulla vastareaktio black fridayna, kun joka paikassa tuutattiin tarjouksia sun muuta. En siis ostanut kerrassaan mitään silloin :D Eipä itse asiassa ollut edes tarvetta millekään. Mutta nyt kun mainitsit hyasintit, niin heti tuli hinku kukkakaupoille. Jotain joulukukkaa olisi kiva saada kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän täysin tuon vastareaktion. Mutta näin äitinä on pakko käyttää näitä tarjouksia hyväksi, kun nuo lapset ottavat noita kasvupyrähdyksiä niin yllättäen. Nyt on taas esikoisen vaatevarastossa hyvä pohja ja voi kesittyä löytöihin. :) Jos minä alkaisin hiljalleen pysymään tämän kasvutahdin mukana.

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright