Slider

Ensimmäiset päivät ja hallittu kaaos

2017-11-15

Meidän pienin on nyt viikon ikäinen ja kahden lapsen perheen arki on lähtenyt käyntiin. Pientä kaaosta on ollut havaittavissa aika ajoin, mutta me kaikki ollaan kuitenkin hengissä. E eli ensimmäisenä päivänä kotona käytännössä katsoen lähes pelkällä leivällä, kun vanhemmat oli hieman pallo hukassa. Pariin kertaan on turvauduttu myös paikallisiin pikaruokapaikkoihin ja minä muistan juoda aamukahvini yleensä puolen päivän jälkeen.

Kaaoksesta huolimatta, meidän perhe on kuitenkin onnesta sekaisin. Baby B on kietonut meidät kaikki kolme pienten sormiensa ympärille.

Vauva, Baby B, toinen lapsi, vauva, vastasyntynyt, ensimmäiset päivät, esikoinen, kuopus, taapero

Synnytys oli pitkä, mutta seesteinen kokemus, joka kuitenkin päättyi aika dramaattisesti. Mainitsinkin aikaisemmin, että tajusin vasta monta päivää myöhemmin kuinka vakava tilanne oli ollut. Menetin paljon verta ja vaikka Baby B syntyikin toivotusti alateitse, päädyin taas sinne leikkauspöydälle ja heräämöön. Mieheni vietti monta tuntia tyhjän päällä vauvan kanssa, tietämättä mitä minulle on tapahtunut, peläten puolestani. Minä en edes tajunnut pelätä. Kaikki tapahtui niin nopeasti.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Selvisin ja minuun tankattiin heräämössä lisää punasoluja. Melkein kolmelta yöllä pääsin osastolle nukkumaan, tyttäreni viereen. Rakastuin vauvaan ensi silmäyksellä, aivan kuten aikanaan E:henkin. Osastolla me nukuimme paljon. Olin siellä yksin vauvan kanssa, mieheni kerätessä voimia kotona. Kotiin pääsimme jo toisena päivänä, koska molempien kunto oli hyvä. Minulla heitti aika ajoin päässä ja olisin tarvinnut rollaattorin sairaalasta poistuessa, mutta pärjäsin kun otin rauhallisesti.

Vauva, Baby B, toinen lapsi, vauva, vastasyntynyt, ensimmäiset päivät, esikoinen, kuopus, taapero

Kotona me ollaan kaikki opeteltu elämää vauvan kanssa. Jotta kaikki ei menisi liian helposti, E:lle nousi korkea kuume pian meidän kotiutumisen jälkeen. Joten vastasyntyneen lisäksi meillä on ollut hoidettavana myös kuumeinen taapero. Onneksi meidän esikoinen on ollut oma iloinen, reipas itsensä myös flunssassa. Arkea on kuitenkin helpottanut kohtuullisen hyvin nukutut yöt. Toki BB herää pari kertaa yössä syömään, mutta sen sijaan E on nukkunut nyt aamuisin pitkään.

E on todella ihastunut pikkusiskoonsa ja hoitaa tätä mielellään, omalla tavallaan. Hän tuo vauvan tarvikkeita minulle, vie vaipat roskiin, halailee ja pussailee vauvaa. Mitään isompia mustasukkaisuus kohtauksia ei ole ainakaan vielä ilmennyt. Taaperolta on toki hieman vaikeaa odottaa luontaista varovaisuutta, joten vielä saa olla vähän varpaillaan siskosten kanssa.

Vauva, Baby B, toinen lapsi, vauva, vastasyntynyt, ensimmäiset päivät, esikoinen, kuopus, taapero

Oma toipuminen on lähtenyt käyntiin. Olen edelleen väsynyt ja kipeä, mutta selviän päivistä koko ajan paremmin. Tankkaan parhaani mukaan lisäravinteita ja rautaa itseeni, jotta saisin haavojen lisäksi myös elimistöni uudelleen balanssiin. Olen taas joutunut nöyrtymään siihen, että päivisin on pakko yrittää nukkua myös päiväunia, jotta jaksan paremmin kahden lapsen kanssa. Myös nämä erilaiset kivut on paljon helpompi kestää.

Mutta päivä kerrallaan. Kyllä tuo pieni ihme on tämän kaiken arvoinen.

xx
Jenni S.

8 kommenttia:

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright