Slider

Viikkokatsaus 43/17

2017-10-29

joulu, dermosil kuvasto, kaneli, flanellilakanat, kanelikahvi, kahvi,

Maanantai

Aamu alkoi paasto käynnillä meidän omassa laboratoriossa. Koska E:llä oli kotipäivä, ei auttanut kuin ottaa neiti mukaan. Lapseni yllätti minut (ja kanssaihmiset) täysin, kun olin varautunut juoksemaan ympäri laboratorion aulaa hänen perässään. Sen sijaan hän istui tunnin verran kiltisti paikoillaan, luki kirjaa ja jutteli mummujen kanssa. Verikokeen oton aikana hän seurasi kiltisti toimenpidettä sivusta. Tämän jälkeen me suunnattiinkin kotiin ottamaan vastaan leikkikaveria, kun ystäväni tuli käymään. Loppu päivä ja ilta sujuivat hyvin tavallisissa merkeissä.

Parasta: Äitien kahvihetki rauhassa, kun lähes saman ikäiset kaverukset pitivät toisilleen seuraa lattialla.

big mamas home, viikkokatsaus, Pikku E, syksy, lokakuu, Helsinki, Vuosaari

Tiistai

Iso osa päivästä kului Naistenklinikalla tarkkailussa. Käynti alkoi synnytystapa-arviona ja jatkui tarkkailuna maksa-arvojeni vuoksi. Vauvalla on onneksi kaikki edelleen hyvin, vaikka minun kroppani ei täysin kestä raskautta. Sairaalassa hän yritti parhaansa mukaan pakoilla ja pahoinpidellä sydänääniä mittaavia antureita. Onnistui siinä niin hyvin, että kätilöäkin nauratti. Samalla lääkäri ilmoitti deadlinen vauvan tulolle, sillä tätäkään raskautta ei olisi hyvä päästää yliaikaiseksi. Eli maksimissaan pari viikkoa ja meillä on vauva. Sairaalassa käynnin jälkeen yritin levätä parhaani mukaan. Toki hoidosta kotiin palannut taapero hieman hankaloitti asiaa.

Parasta: Tietää ettei minun tarvitse kärvistellä raskausviikolle 42 asti, vaan homma autetaan käyntiin jo laskettuna päivänä.

big mamas home blogi, Jenni S., oma koti, makuuhuone, sisustaminen, sisustusblogi

Keskiviikko

Aamulla vein E:n hoitoon ihan normaalisti. Kävelin kotiin vähän pidemmän matkan kautta ja kävin samalla ostamassa kotiin kimpun vaaleanpunaisia ruusuja. Vaaleanpunaisia siksi, että minulla oli tiedossa muutama kuvausidea, joihin kyseiset kukat sopivat. Kaikkea sitä blogin eteen tekeekin. Kotona söin aamupalaa ja aloin raivaamaan makuuhuonetta, johon olisi tarkoitus koota hoitopöytä. Lisäksi sitä olisi järjesteltävä muutenkin, jotta me mahtuisimme kaikki nukkumaan sinne. Kahta pinnasänkyä emme edes yrittäisi ahtaa sinne, vaan vauva tulee nukkumaan paljon minun vieressäni, sekä kehdossaan. Sain päivän aikana hyvin aikaiseksi, mutta illalla pitikin sitten makoilla rauhassa kylkiasennossa.

Viikon paras podcast: Kermaperse & komposti. Hanna Gullichen ja Joonas Laurila aloittivat oman podcastinsa, jonka jaksot ilmestyvät aina keskiviikkoisin. Odotan innolla pariskunnan tulevia juttuja.


Torstai

En jaksanut olla ihan yhtä aktiivinen, kuin edellisenä päivänä. Takana oli todella huonosti nukuttu yö, joten tyydyin laittamaan Netflixistä Gilmore Girlsin pyörimään ja koomasin sohvalla. On hienoa jos jaksan tehdä päivän aikana asioita, mutta nyt olen antanut itselleni luvan myös koomata tarvittaessa. Ei tosiaankaan mene kauaa, kun siihen ei ole enää samanlaista mahdollisuutta. Sain sentään työstettyä paria yhteistyöpostausta, joihin olen todella tyytyväinen. Niistä lisää myöhemmin. E:lle oli sovittu aikaisempi haku päivähoidosta, joten olin liikenteessä jo kahden jälkeen. Kävimme yhdessä kaupassa hakemassa pitsa-ainekset ja kotona laitoimme ruokaa. Eli minä kokkasin ja E vohki tarvikkeita pöydältä, minkä kerkesi. Mielenkiintoista tämä aika pienen lapsen elämässä.

Parasta: Pitkä ilta E:n kanssa. Olin saanut päivällä levättyä, joten pitkä rauhallinen ilta tyttäreni kanssa tuntui todella hyvältä.

Lapsen suusta: E ihmetteli olohuoneen ikkunalla lumisadetta ja totesi hetken kuluttua; "Paljon vaahtoa ulkona."

ensilumi, Helsinki, Lokakuu, Vuosaari,

Perjantai

Oli oikein talvinen fiilis viedä E:tä hoitoon aamulla pikku pakkasessa ja kun lumi narskui jalkojen alla. Olihan se ihan kivaa, mutta en voinut tässäkään vaiheessa olla miettimättä nolla kelejä ja märkiä sukkia. En juurikaan nauti tästä nimenomaisesta vuodenajan ailahtelevaisesta vaiheesta. Kotona lepäsin ja jatkoin makuuhuoneen järjestelyä. Minun oli tarkoitus viimeistellä nyt kaikki siihen kuntoon, ette mieheni ja tuleva kummisetä saisivat iltapäivällä siirrettyä huonekalut oikeille paikoilleen. Lisäksi, saimme viimein sovittua näytön ruokapöydällemme! Täytyy sanoa, että tässä ruokapöydän myymisessä on meinannut loppua usko kesken. Olisiko meillä pian pienempi ja kivempi pöytä? Ilta menikin sitten järjestellessä ja raivatessa. E oli kovana apuna purkamassa isin kanssa.

Parasta: No, tämä makuuhuoneen edistyminen. Vauva voi syntyä milloin vain, joten jo oli aikakin, että asiat edistyvät.

Viikon ruokavinkki: Tortillaletuista, ketsupista, BBQ-kastikkeesta, kanasuikaleista, ananaksesta ja mozzarellaraasteesta syntyy mielettömän hyvä ja nopea pitsaperjantain ruoka. Yhdistelmä oli niin hyvä, että pitää tehdä jossain vaiheessa itse leivottuun pohjaan.

raskausviikko 38, raskausmaha, ensilumi, Helsinki, Lokakuu,

Lauantai

Tämä oli fyysisesti erittäin raskas ja kivulias päivä. Niin kutsutusti sellainen huono päivä. Ihan perusjutuista selviäminen tuntui haastavalta, joten lepäsin paljon. E sai taas katsella taas useamman piirretyn. Hoitopöydän kokoamiseen meni taukoineen päivineen koko päivä, mutta saimme sen valmiiksi. Siitä huolimatta, että E yritti parhaansa mukaan piilottaa minulta Ikean muttereita. Uusi järjestys alkaa hahmottua pikku hiljaa, siitä huolimatta, että lähes kaikki kodin tasot ovat tällä hetkellä väärällään epämääräistä roinaa. Illalla yritimme mieheni kanssa järjestää hänelle kyytiä Ikeaan seuraavalle päivälle, sillä saimme tässä myytyä ruokapöytämme aavistuksen yllättäen ja tajusimme, että olisimme pian ilman pöytää. (Siitä huolimatta, että se on ollut jo vuoden myynnissä.) Tällaisina hetkinä se auto olisi tervetullut.

Makuuhuone, Ikea, hoitopöytä, unisieppari

Sunnuntai

Minun sunnuntaini alkoi klo 03:25, kun heräsin, enkä saanut enää unta. Muistan nämä valvomiset E:n raskausajalta ja olinkin jo vähän ehtinyt odottamaan näitä. Viime kerrasta opin ettei kannata edes yrittää nukahtaa väkisin, joten nousin ylös, tein vähän hommia ja kun luomet alkoivat painaa, kokeilin nukkumista. Sainkin nukuttua lyhyen hetken, kunnes E herätti minut hieman yli viisi. Pienet lapset, kun eivät ymmärrä tunnin extra unen päälle. Makuuhuoneessa projekti jatkui. Tänään pestiin myös kaikki vauvan pienimmät vaatteet, keitettiin tutteja ja edistettiin muutenkin tämän viikonlopun projektia. Iloksemme voimme kuitenkin todeta, että koti on uurastamisen jälkeen aika lailla vauvan vastaanottavassa kunnossa. Päivällä saimme sovittua miehelleni kyydin Ikeaan. Upea isäpuoleni lähti käyttämään miestäni ruokapöytäostoksilla. Takaisin tullessa sain molemmilta huomautuksia pukkijalkojen korkeudesta, johon puolestani totesin niiden olevan ihan hyvät. Lopulta pöydän korkeus sai kyllä siunauksen kummaltakin mieheltä. "No, ei nämä nyt niin matalat olekaan."

Parasta: Pöydän vaihto. Kuten sanoin, lasipöytä on ollut melkein vuoden myynnissä. Nyt saimme sen myytyä, toivottuun hintaan ja kaikki sujui todella nopeasti, sekä jouhevasti. Nyt meillä on pöytä, jollaista olen itse toivonut ja suunnitellut.

Raskausviikko: 39 lähtee rullaamaan. Hui. Pian meillä on vauva.

xx
Jenni S.

4 kommenttia:

 1. Hienoa, että pöytä meni vihdoin kaupaksi. Joskus tuo kodin huonekalujen myynti vaatii kärsivällisyyttä. Me hankittiin kesällä auto, kun pitkään ollut jo sille tarvetta. Vuoden sisällä todennäköisesti muutamme myös Helsingistä pois, joten silloin se on jo viimeistään välttämätön välimatkojen vuoksi. Tsemppiä viikon alkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin. Kärsivällisyys meinasi olla todella koetuksella välillä ja mielessä ei käynyt vain kerran dumbata pöytää jonnekin kulman taakse. Mutta kyllä kannatti odottaa.
   Samoin sinne. <3

   Poista
 2. Onpa ihana, kun oot laittanu lähes joka päivältä jonkun parhaan jutun vielä erikseen :) Mulla on kans pieniä pöytäpulmia, mutta tarkoitus olis käydä ostamassa uus pöytä tän viikon aikana :D

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Yritän löytää joka päivältä jotain kivaa ja ihanaa. Nyt loppuraskauden väsymys meinaa vain syödä avokapasiteettia, mikä hieman hankaloittaa esimerkiksi muistamista. :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright