Slider

Viikkokatsaus 42/17

2017-10-22

viikkokatsaus, blogi, bloggaaja, arki, syksy, syysloma, Pikku E, big mamas home, raskaus, vauva, viimeinen kolmannes,

Maanantai

Nyt se on virallista. Raskauteni on niin pitkällä, että voin ainakin toistaiseksi hyvästellä yöuneni. Herään monta kertaa yössä milloin mihinkin ja nukahtaminen ottaa aikaa. Aamulla herätyskellon soidessa olen joka aamu edellistä väsyneempi. Tänä aamuna en edes saanut keittää aamukahvia, sillä minun oli aamulla mentävä labraan antamaan paastoverikokeet. Tulokset tulivat iltapäivällä. Maksa-arvoni ovat samalla tavalla koholla, kuin edellisellä kerralla ja sain vielä pika neuvola-ajan samalle päivälle, jotta tietoni olisivat ajan tasalla ensi viikolla synnytystapa-arviossa. Neuvolasta suuntasin melkein suoraan hakemaan Pikku E:tä päivähoidosta. Illalla sitten jännitettiinkin isin kanssa, lähteekö synnytykseni käyntiin, kun säännöllisiä supistuksia tuli parin tunnin ajan kymmenen minuutin välein. Tällä kertaa kyseessä oli väärä hälytys.

Parasta: Neuvolakäynti. Ihmettelen tällä toisellakin kerralla, miten hieno palvelu meidän neuvola oikeastaan on. Sekä äidistä, että vauvasta pidetään huolta ja tällaisiin komplikaatioihin päästään tarttumaan heti. Miten ennen on selvitty ilman?

viikkokatsaus, blogi, bloggaaja, arki, syksy, syysloma, Pikku E, big mamas home, raskaus, vauva, viimeinen kolmannes,

Tiistai

Koska valvoimme supistuksia kytätessä yli puolen yön, aamuinen herätys oli todella tahmea. Miehelleni enemmän kuin minulle sillä, minä saisin vielä palata sänkyyn. Sitä ennen minun olisi tosin vietävä E hoitoon ja käytävä labrassa antamassa taas verikokeita. Olin jo ihan unohtanut, kuinka usein sitä joutuu piikitettäväksi näin viimeisellä kuulla. Kotona söin aamupalaa ja menin ihan suosiolla takaisin nukkumaan. Reilu viisi tuntia unta ei riitä minulle millään, vaikka en olisikaan raskaana. Iltapäivällä kävin kaupassa ja tein ruokaa ennen, kuin lähdin hakemaan E:tä. Annoin taaperoni kävellä rauhassa melkein kotiin asti. Nämä kotiin kävelyt sujuvat koko ajan paremmin ja paremmin. Mieheni tuli kotiin juuri sopivasti viimeistelemään E:n iltatoimet ja loppu ilta sujuikin sohvalla kölliessä. Tänä iltana ei tarvinnut kellottaa supistuksia.

Viikon kampanja: #metoo. Jokaisella meistä on oikeus niin henkiseen, kuin fyysiseen koskemattomuuteen ja meitä, joiden kohdalla rajat on ylitetty.

viikkokatsaus, blogi, bloggaaja, arki, syksy, syysloma, Pikku E, big mamas home, koti, sisustaminen, boheemi sisustus,

Keskiviikko

Aamulla vein E:n hoitoon ja suuntasin siitä suoraan kotiin. Tänä aamuna ei ollut tiedossa labran jonossa istumista. Tänään oli myös ensimmäinen päivä hetkeen, kun en ollut aamusta asti armottoman väsynyt. Selvisin jopa ilman päiväunia. Sain kirjoitettua ja kuvattua ja tehtyä vähän muitakin hommia. Kun lähdin sitten neljän aikaan hakemaan E:tä kotiin, olin todella tyytyväinen. Illalla meillä taas laskettiin ja kellotettiin supistuksia. Tällä kertaa en uskonut, että sairaalaan lähtö olisi lähellä, vaan ennemminkin mietin kuinka kauan tätä tulee vielä jatkumaan. Kuinka monta iltaa meillä olisi vielä tällaista laskemista ja arvuuttelua edessä?

Viikon ihmettelyn aihe: Ollaan miehen kanssa mietitty, että mistä rakas tyttäremme on oppinut sen suomenkielen kauniin kukkasen ja miten hän on niin innokas viljelemään sitä. Kunnes tajusimme, että kyse on Anna-nuken viitasta.

viikkokatsaus, blogi, bloggaaja, arki, syksy, syysloma, Pikku E, big mamas home, raskaus, vauva, viimeinen kolmannes,

Torstai

E onkin loppuviikon lomalla hoidosta, kun perhepäivähoitaja viettää syyslomaa. Meidän aamu alkoi siis pitkän kaavan mukaan köllöttelemällä ja halimalla. Ihanaa, kun ei ole mikään kiire. Aamupalan jälkeen leikittiin hieman dubloilla ja puettiin päälle vasta sitten. Kauppareissu tehtiin myös pitkän kaavan kautta eli E sai kävellä rattaiden vieressä omaan tahtiin, niin metrolle mentäessä, kuin kotiinkin päin. Kaupassa pidin tyttöä rattaissa.  Maahan pudonneet kuivat lehdet olivat E:n mielestä aivan uskomattoman ihania. Kotimatka meni lehtikasoissa pyöriessä. Tämän jälkeen päiväunet kelpasi meille molemmille. Iltapäivä ja ilta sujui aivan tavallisesti. Minun laittaessani ruokaa, E piirsi ja levitteli kyniä lattialle. Isi ehti kotiin vasta, kun E oli jo nukkumassa. Me vietimme iltaa aikuisten kesken katsomalla Sykettä.

viikkokatsaus, blogi, bloggaaja, arki, syksy, syysloma, Pikku E, big mamas home, raskaus, vauva, viimeinen kolmannes,

Perjantai

E nukkui melkein seitsemään ja sen kyllä huomaa. Muutamankin kymmenen minuutin ero yöunissa tekee ihmeitä. Perus aamutoimien jälkeen aloitimme pesulamaratonin. Pyykkikorimme oli miltei räjähtänyt viikon aikana ja halusin saada vuoren taltutettua ennen viikonloppua. E kulkee reippaasti mukana pesulassa ja tuntuu nauttivankin tästä askareesta. Vaikka päivän kohokohta taisi olla naapurin suloinen chihuahuan pentu, joka tuli vastaan rappukäytävässä. Samalla kun koneet pyörivät kellarissa, siivosin ja järjestelin paikkoja kotona. Näin ollen viikonloppuna ei tarvitsisi muuta, kuin rentoutua. Tarkoitus oli viedä E iltapäivällä ulos leikkimään ja kävelylle, kuten aikaisemmin kerroin. Mutta oma jaksamiseni olikin todella kortilla siivoilun jälkeen ja loppuilta menikin kylkiasennossa pötköttäen.

Viikon harmitus: Tämä oma, todella vaihteleva fyysinen kunto.

viikkokatsaus, blogi, bloggaaja, arki, syksy, syysloma, Pikku E, big mamas home, raskaus, vauva, viimeinen kolmannes, Yösyöttö, Eve Hietamies

Lauantai

Lauantaina herättiin tyttösen kanssa todella aikaisin. Aamu sujui rauhassa ja hyvin pian aamupuuron jälkeen lähdettiin kauppaan. Jälleen E sai kävellä metroasemalle ja pidin häntä rattaissa oikeastaan vain kauppareissun ajan. Kun toinen on löytänyt jalkansa, niin miksi niiden käyttöä pitäisi jotenkin estellä? Tosin neitonen juoksutti äitiä kotimatkalla muutamaan kertaan iloisesti nauraen niin, ettei auttanut kuin puuskuttaa perässä. Mietinkin siinä, että tällä tavoinhan sen synnytyksen saisi varmasti käynnistymään. Taaperon perässä pitkin nurmikenttiä "juokseminen" teki ilmeisesti tehtävänsä. Olin nimittäin illalla niin kipeä, että kävin tarkastuksessa päivystyksessä. Kaikki oli, kipua lukuun ottamatta, niin kuin pitääkin ja BB väisteli mestarillisesti sydänääniantureita, aiheuttaen kätilölle muutaman tuskan hikipisaran. Nukkumaan pääsin sitten puolen yön jälkeen.

viikkokatsaus, blogi, bloggaaja, arki, syksy, syysloma, Pikku E, big mamas home, raskaus, vauva, viimeinen kolmannes,

Sunnuntai 

Siirryin joskus aamuyöstä nukkumaan sohvalle puoli istuvaan asentoon. Pikku E ilmeisesti aavisteli, että äiti ja isä olivat yöllä valvoneet, sillä hän nukkui tyytyväisenä kahdeksaan asti aamulla. Pari tuntia ekstraa lyhyiden yöunien päälle auttoi jaksamaan. Aamulla katseltiin piirrettyjä perheen kesken ja nautittiin siitä, että oltiin kaikki kotona. Ennen päiväunia, mies otti E:n mukaan kävelylle kauppaan, kun konetiskiaine oli päässyt loppumaan. Kävelyn jälkeen tuli päiväunet ja päiväunien jälkeen tuli viikon kohokohta, retki isin kanssa puistoon. Edelleen harmittaa etten pääse mukaan, mutta ainakin saan näinä aikoina levättyä rauhassa tietäen, että tyttö on maailman parhaassa seurassa. Tämä suomen ilmasto pääsi tosin yllättämään ja kotiin palasi hytisevä tyttö, vaikka omasta mielestämme laitoimme hänelle riittävästi vaatteita. Nukkumaan mentiin lämpimän suihkun kautta ja iltapalalla oli teetä.

Parasta: Sunnuntaipäivä perheen kanssa.

Viikon yllätys: Laskeneet lämpöasteet. Täytyy sanoa, että pakkasasteet ovat yllättäneet ainakin minut ihan täysin. Pitää yrittää muistaa laittaa enemmän päälle. Eikä enää voi lähteä ulos tukka kosteana.

xx
Jenni S.

2 kommenttia:

  1. Kyllä noiden viileiden säiden kanssa itsekin on ihmeissään. Lähinnä, mitä sitä päällensä laittaa :) Sama juttu joka vuosi :) Tsemppiä loppuraskauden kanssa. Toivotaan, että mukaan mahtuisi niitäkin öitä, kun saisit kunnolla nukuttua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Pääsivät vähän yllättämään. Itse sitä nyt kestää vähän kärvistelläkin, mutta ikävää jos tuo pieni joutuu olemaan kylmissään. Kiitos. On tässä niitä hyviäkin öitä, mutta huonot yöt nyt vain kuuluvat asiaan. Sen opin viime kerralla. xx

      Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright