Slider

Kutinaa

2017-10-14

Ajattelin aluksi jättää kertomatta teille tästä. Että edellisestä raskaudesta tuttu vaivani on taas täällä. 

Mutta kun en pysty keskittymään mihinkään muuhun, kuin tähän ärsyttävään kutinaan, en nähnyt muuta vaihtoehtoa. Voin kertoa, että tämä jatkuva kutina ja raapiminen on tekemässä minusta kovaa vauhtia seinähullua. En muista tämän olleen tällaista ensimmäisellä kerralla.

Raskaus, voimakas kutina, kutisee, kutinaa, raskaushepatoosi

Maksa-arvoni ovat taas koholla, kuten viimeksi raskaana ollessani. Vieläpä täsmällisesti samoilla viikoilla, kuin viimeksi. Eli tiedossa on taas lukuisa määrä verikokeita ja loppuraskauden seurantaa. Positiivista on kuitenkin se, että jatkuvassa seurannassa en ehdi huolestua vauvan voinnista viimeisinä viikkoina. Mutta ei pidä unohtaa sitä, että suurella todennäköisyydellä synnytykseni tullaan myös käynnistämään. Kuten viimeksi. Ja kuten viimeksi, on mahdollista, että se päättyy sektioon.

Raskaus, voimakas kutina, kutisee, kutinaa, raskaushepatoosi
By Pinjan Caramel latte koru saatu.

Tällä kertaa tilanteessa on paljon enemmän sulateltavaa, kuin ensimmäisellä kerralla. Vaikka minulla ja vauvalla ei olekaan välitöntä hätää. Ensimmäisellä kerralla olin kuitenkin onnellisen tietämätön kaikista muista mahdollisista seurauksista, kuten sektiosta. Tällä kertaa ajatukset tulevat varmasti olemaan muualla tämän viimeisen kuukauden.

xx
Jenni S.

9 kommenttia:

 1. Voi miten kurja vaiva sinulla on :(
  Ymmärrän hyvin tuskasi. Sain itse pari vuotta sitten kesällä jonkun ihme ihottuman, joka alkoi nivusista ja kainaloista ihan hirveällä kutinalla. Lopulta kun niitä tarpeeksi raapii nousi vesikelloja. Koskaan ei selvinnyt mikä se oli mutta kutina oli todella tuskainen. Muistan kun kiemurtelin töissä kuin onkimato.
  Toivotaan, että helpottaa sinua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tämä herkkua ole. Yksi syy lisää odotella malttamattomana vauvan syntymää. :D Tämä vaiva nimittäin helpottaa sitten, kun vauva on syntynyt.

   Poista
 2. Toivottavasti kutinasi helpottaisi (voiko sellaista edes tapahtua?) ja loppuraskautesi sujuisi hyvin. Se ainakin voi tapahtua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tämä helpottaa sitten, kun vauva on syntynyt. Mutta kyllä minäkin uskon miellyttävään loppuraskauteen, kunhan saan tämän asian vain käsiteltyä.

   Poista
 3. Onpa inhottava vaiva. Ja usein noissa kutinoissa on paha juttu, että siihen alkaa helposti kiinnittämään jatkuvasti huomiota. Myös silloin kun ei kutinaa ole, tuntuu että kutisee. Itselläni oli vähän samanlainen ongelma päänahan kanssa keväällä ja vaikka se ei olekaan tähän verrattavissa, tiedän tunteen. Eipä sitä oikein pystynyt muuhun keskittymään, kun koko ajan kutina vaivasi. Ja ei, kyseessä ei ollut täiongelma :D Vasta kesällä tajusin, että päänahka oli kuivunut liikaa. Monien erilaisten shampoiden ja hoitoaineiden jälkeen löysin lopulta aineet, jotka tepsivät ja olo helpottui. Paljon tsemppiä loppuraskauteen. Älä murehdi liikoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahinta tässä on ehkä se, että osasin odottaa näiden tulemista jo viime raskaudesta. Muahan on siis "haamukutissut" jo koko raskauden ajan, mutta kyllä tämän tositilanteen erotti ihan selkeästi.

   Poista
 4. Onpa ikävä vaiva. :( Toivottavasti loppuraskautesi sujuu kaikesta huolimatta muuten hyvin. Tsemppiä! :) /Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tämä herkkua ole. Mutta onneksi maali häämöttää jo. :)

   Poista
 5. Tsemppiä hirveästi viimeisiin hetkiin, kohta pääsee jo viettämään vauva-arkea ihan urakalla!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright