Slider

Viikkokatsaus 37/17

2017-09-17

big mamas home, viikkokatsaus, arki, blogi, bloggaaja, kodinsisustus, lifestyle, viikko, Hemtex, H&M Home, maljakko, Pine forest tuoksukynttilä,

Maanantai
Äidin nahkavekkari yllätti täysin nukkumalla melkein puoli kahdeksaan. Tällaiset pitkät unet on aina tervetulleita. Varsinkin, kun yöuneni ovat alkaneet kärsimään yöaktiivisen ja voimakasliikkeisen BB:n vuoksi. Aloin heti aamusta tunnelmoimaan ja lisäsin kanelia kahviini. Mm. Iltapäivän muskaria lukuun ottamatta tämä päivä oli jälleen sitä tulevaan viikkoon valmistautumista. Pyykinpesua, kauppailua ynnä muuta. Ikävä kyllä, minun pitänee keksiä joku uusi systeemi, sillä koko päivän touhuaminen alkaa todella tuntua tässä kropassa. Niinpä E sai itselleen leffahetken ennen muskariin lähtöä, kun minun oli levättävä ja rauhoiteltava jomotuksia, sekä supistuksia. Edelleen. Eyes on the prize.

Parasta: Äidin ja taaperon koko viikon kohokohta on ehdottomasti se muskari. Kun katsoo, miten oma lapsi nauttii, ei voi olla kuin onnellinen.

big mamas home, viikkokatsaus, arki, blogi, bloggaaja, lapset, perhelifestyle, pehmolelut

Tiistai
Tää on niin tätä. Ensin taapero yllättää pitkillä yöunilla ja seuraava yö onkin sitten todella katkonainen. Meillä herättiin monta kertaa ja lopulta levoton taapero nukahti poikittain meidän väliin, varpaat mun suussa. Aamulla herätyskellon soidessa mietin, että mikä lämpöpatteri minulla on kyljessä kiinni, ennen kuin totesin sen olevan todella lämpöinen Pikku E. Hyvin pian siinä totesinkin, että tytölle oli noussut yön aikana kuume. Mikä selittää todennäköisesti myös sen levottomuuden. Eihän siinä auttanut, kuin ottaa puhelin kauniiseen käteen ja alkaa järjestää itselleen sairaslomaa, sekä ilmoittamaan asiasta töihin ja hoitoon. Päivä meni todella vaihtelevasti pikku potilasta hoitaessa. Iltapäivästä oli jo selkeästi parempi hetki, mutta illalla vanhemmat saivat juosta pinnasängyn luona minuutin välein. Lopulta taapero rauhoittui parisänkyyn minun viereeni samalla, kun join teetä ja selasin pinterestiä puhelimellani.

Parasta: Maitokahvimedian tyttöjen tarjoama vertaistuki lapsen sairaspäivään ja lauantaitreffien sopiminen Habitareen.

Pahinta: Pikku E:n sairastaminen. Varsinkin, kun en oikein tiedä vaivaavatko korvat vai kurkku vai jokin muu.

big mamas home, viikkokatsaus, arki, blogi, bloggaaja, perhelifestyle, lapset, bloggaajan lapsi, Pikku E, makuuhuone

Keskiviikko
Takana oli toinen katkonainen yö ja herätys seitsemän aikaan pienen potilaan itkuun ja valitukseen. E oli koko aamun kipeän oloinen ja vaikea, joten soitin terveyskeskukseen ja kysyin pitäisikö tulla tarkastukseen. Meidän oma terveydenhoitaja neuvoi tarkkailemaan ainakin vielä tämän päivän, ellei tila menisi merkittävästi huonompaan ja soittelemaan seuraavana päivänä. En alkanut väittelemään Muumeja vain telkkariin ja äidille kahvia kuppiin. Meillä nimittäin saa katsoa telkkaria kipeänä, varsinkin jos yleensä supervilkas taapero itse käpertyy reppanana sohvan nurkkaan ja pyytää peittoa päälle. Muumien pyöriessä, minä opiskelin hieman meal preppausta koneelta ja hörpin kahvia. Loppu päivä meni oikeastaan taaperoa viihdyttäessä. Päivän ainut ulkoilu oli retki apteekkiin ja lähikauppaan. Onneksi edes sen verran, että saatiin pikku maistiainen siitä ihanasta auringonpaisteesta. Toivottavasti se ei jää syksyn viimeiseksi.

Parasta: Ihana ilma, josta saatiin nauttia edes hetken verran.

Pahinta: Äidin voimaton olo, kun kipeän lapsen auttaminen on vaikeaa. E ei osaa vielä kertoa, mihin sattuu, vaikka osaa kertoa, että sattuu.

big mamas home, viikkokatsaus, arki, blogi, bloggaaja, raskaus, raskausvatsa, viimeinen kolmannes, Ainu, ensipupu, neule, vauvanvaatteet,
Ainun neule ensipupu saatu blogin kautta.

Torstai
Yö sujui kuten kaksi edellistä. Unet jäivät vähäisiksi. Aamulla E:n kuume oli noussut korkeammalle, kuin vielä kertaakaan tänä aikana. Siitä sitten kahdeksalta soittoa terveysasemalle. Nyt saatiin aika. Kun särkylääkkeet alkoivat vaikuttaa, E:n valitus loppui. Hän jaksoi syödä, touhuta ja leikkiä legoilla aivan normaalisti. Kun ehdotin päiväunia, hän lähti niille mielellään. Se muistutti minulle, että vaikka minua väsyttääkin öiden jälkeen, tämä on varmasti rankempaa tyttärelleni, kuin minulle. Iltapäivään kuului lääkärin lisäksi kauppareissu, jolla hankittiin loppu viikon ruokatarpeet. Aluksi ajattelin, että ehditään ihan hyvin kaupasta E:n lääkäriin, mutta länsimetron ratojen testauksista aiheutuneiden liikennehäiriöiden vuoksi ehdittiin vastaanotolle nippa nappa. Korvat olivat onneksi siistit ja puhtaat. Saatiin ohjeeksi jatkaa totutulla mallilla ja jatkaa tarkkailua. Ilta meni hyvin. Nukkumaan meno oli taas vaikeaa ja univajeen vuoksi, vanhemmatkin melkein nukahtivat sohvalle.

big mamas home, viikkokatsaus, arki, blogi, bloggaaja, Pumpkin spice latte, starbucks, kahvi

Perjantai
Tänään E:llä oli selvästi parempi päivä ja minä kaipasin jo kipeästi ulos, selkäkivusta ja päänsärystä huolimatta. Särkylääkettä nassuun, taapero rattaisiin ja pienelle kaupunkikierrokselle. Todella pienellä kierroksella. Käytiin hakemassa E:lle pari uutta yöpukua alennusmyynnistä, perjantaipuska ja äidille yksi PSL. Sen lisäksi käveltiin vähän kaupungilla ja E nautti suunnattomasti metroajelulla. Kotona tyttönen nukahti oikein nätisti päiväunille. Iltapäivällä minä päädyin vierailemaan Naistenklinikalla sydänkäyrillä, kun vauva ei mielestäni liikkunut kunnolla. No, lavetille pitkälleen päästyäni BB alkoi potkia sydänäänianturia kaikella tarmolla. Illalla kotona koko keskivartaloni heilui pienen liikkeiden tahtiin.

Parasta: Sen epätietoisuuden ja pienen pelon jälkeen, vauvan selkeiden sydänäänten kuuleminen monitorista.

Pahinta: Se lyhyt, epätietoisuuden ja pelon hetki, kun ei ollut aivan varma, onko vauvalla kaikki hyvin.

big mamas home, viikkokatsaus, arki, blogi, bloggaaja, Helsinki, Pumpkin spice latte, Starbucks, Kapp Ahl, lapsi, perhelifestyle

Lauantai
Habitare päivä. Kestävyyskunto hieman mietitytti aamulla meikatessa, mutta eihän näitä messuja voi jättää välistä. Ainut vain, että kun messut oli käyty läpi, vastaan käveli allekirjoittaneen idoli, Toni Wirtanen ja pyyhki sisustusbloggaajan taulun täysin tyhjäksi. Keskityin vain pysymään pystyssä tutisevilla polvillani. Iltaa kohden, kameran kuvia läpi käydessä, myös muut messutapahtumat alkoivat palautua mieleen. Kotona pitikin sitten lepuutella ihan rauhassa, kun olo oli kuin maratonin juosseella tai höyryjyrän alle jääneellä. Vauva sen sijaan ilmeisesti nukkui koko messujen ajan, sillä illalla BB pisti käyntiin sellaiset zumbat ettei paremmasta väliä.

Parasta: No, se Toni Wirtanen.

big mamas home, viikkokatsaus, arki, blogi, bloggaaja, Habitare, Habitare 2017, Anno, Anno collection,

Sunnuntai
Me heräiltiin siinä seitsemän jälkeen jälleen yhden katkonaisen yön jälkeen. Meni hetki ennen, kuin vanhemmat pääsivät taaperon vauhtiin mukaan. Aamupalan jälkeen lähdettiinkin sitten koko perhe kohti Suvilahtea ja HDW:n Little Marketia, joka oli hienoinen pettymys. Olisin toivonut kaikenlaisten work shopien sekaan edes yhtä sellaista, joka olisi tarjonnut tekemistä, myös pienelle lapselle. Ainoa, jossa E pystyi tekemään jotain, oli Silja Linen piste, jossa pääsi piirtämään. Emme siis viihtyneet kovin kauaa. Oikeastaan kävimme moikkaamassa vain Pinjaa. Kotona olikin vuorossa koko perheen päiväunet. Myös minä ja mieheni sammuimme, kuin saunalyhdyt pitkän, valvotun viikon jälkeen. Päiväunet tulivat kyllä tarpeeseen. Loppu päivä olikin sitä ihan tavallista, mukavaa yhdessä olemista, josta nautin nykyisin kaikkein eniten.

Parasta: Oikeastaan kaikki. Rauhallinen sunnuntai perheen kanssa.

xx
Jenni S.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright