Slider

Blogin liikenteenlähteet

2017-09-22

Jos haluaa blogata vakavissaan, analytiikan tulkitseminen on yksi niistä asioista, jotka pitää hallita. Minulla on ollut Google Analytics blogin yhteydessä jo puolitoista vuotta, mutta olen perehtynyt sen toimintoihin ja ominaisuuksiin vasta kuluneen kesän verran.

Aluksi analytiikan tulkitseminen tuntui mielettömän vaikealta ja jopa vähän masentavalta. Mutta pienen opettelun ja perehtymisen jälkeen, se on ollut mielenkiintoista ja jopa hauskaa. Olen ehkä vähän outo, mutta minusta on ollut kivaa tulkita kävijätietoja ja ennen kaikkea nähdä oma kehitykseni niistä. Google Analyticsin ei kuitenkaan pitäisi olla bloggaajalle mikään mörkö, vaan kätevä ja tarpeellinen työkalu.

Blogi, liikenteenlähteet, Google Analytics, analytiikka, hakukoneoptimointi, SEO, analytics,

Yksi asia johon olen nimenomaan viime aikoina perehtynyt ja jota olen pyrkinyt huomiomaan, on blogini liikenteenlähteet. Eli ne sivustot, joiden kautta blogiini tullaan. Olen miettinyt myös, miten voisin itse vaikuttaa niihin. Isolla osalla bloggaajista suurin liikenteenlähde on facebook, koska yleensä blogipostauksia jaetaan moneen kertaan erilaisissa ryhmissä. Minäkin teen sitä.

Ihanne tilanne olisi kuitenkin se, jos suurin osa blogin liikenteestä tulisi googlen kautta. Se tarkoittaisi sitä, että olet onnistunut tekemään blogistasi hakukoneystävällisen ja google pitää sisällöstäsi. Jolloin se myös nostaa postauksia korkeammalle hakutuloksissa. Aloittaessani tämän projektin facebook oli se ensimmäinen liikenteenlähde ja google tuli vasta kolmantena. 

Minun täytyi siis ensimmäiseksi miettiä, miten voisin parantaa entisestään hakukoneoptimointiani.

Blogi, liikenteenlähteet, Google Analytics, analytiikka, hakukoneoptimointi, SEO, analytics,

Koen tällä hetkellä instagramin tärkeimmäksi somekanavakseni. Juuri nyt haluan panostaa siihen ja kehittää sitä eteenpäin.

Kesän lopulla instagram roikkui 10 sijalla blogin liikenteenlähteissä. Halusin nostaa sijoitusta ja aloin miettiä keinoja siihen. Instassa pelataan nimenomaan kuvilla ja siellä teksti on toissijainen. Joten minun oli mietittävä, miten voin korostaa nimenomaan niitä kuvia, joilla ilmoitan uudesta postauksesta.Vaikuttaakseni liikenteenlähteisiin paransin hakukoneoptimointia ja aloin korostamaan niitä instakuvia, joilla ilmoitan uudesta postauksesta. Tämä tapa on saanut kehuja niin ystäviltäni, lukijoilta, kuin minua paljon kokeneemmiltakin bloggaajilta. Joku taisi käskeä patentoimaankin systeemin. :D Pienellä vaivannäöllä blogini lukijat näkevät heti instasta, kun blogissa on tarjolla uusi postaus.

Tällä hetkellä google on ensisijainen liikenteenlähteeni, facebook toinen ja instagram neljäs. Olen todella tyytyväinen tilanteeseen ja vähintään tällaisena yritän tilanteen pitää.

Blogi, liikenteenlähteet, Google Analytics, analytiikka, hakukoneoptimointi, SEO, analytics,

Haluan tähän loppuun sanoa, että en pidä itseäni mitenkään päin sosiaalisenmedian ammattilaisena tai valmiilta neuvomaan muita. Tämä postaus on enemmän havainnointia ja oma oppimispäiväkirjani, kuin muiden neuvomista. Mutta toki, jos koet tapani kokeilemisen arvoisiksi, niin saa kokeilla.

Onko siellä muita, joilla analytiikan tulkkaaminen tökkii tai on tökkinyt?

xx
Jenni S.

21 kommenttia:

 1. Mä oon tiedostanut kans jo pitkään että Google Analyticsin käytöstä voisi olla paljon hyötyä ja se on ollut pitkään jo käytössäkin, mutta se tuntuu vieläkin vaan aika monimutkaiselta. Tosi kiva postaus! Aiheesta ois kiva saada vielä lisää ja tarkempiakin postauksia ja vinkkejä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että monella on jonkinlainen viha-rakkaussuhde tuohon Analyticsiin. Tämä postaus oli vähän tällainen kepillä jäätä tyyppinen kokeilu. Kokeilin millaista on kirjotitaa nimenomaan bloggaamisesta ja kirjoittaminen luonnistui yllättävän kivasti. Joten ehkä minä uskallan luvata vastaavanlaisia postauksia vielä lisää jatkossa. Kunhan opin itsekin lisää aiheesta. :D

   Poista
 2. Hei, aika kiva tuo idea, instakuvien korostus! Enpä muista vastaavaan törmänneeni missään. Itselläni on varsin uusi blogi ja tykkään analytiikasta vaikka kaikkea en ymmärräkkään, mutta silti pidän sitä tärkeänä vaikka kuinka huvikseen bloggailisi... :) ja hyvin onnistuit saamaan tällä kepillä jäätä kokeilulla uuden kävijän blogiisi :)

  https://sanseblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo instakuvien korostus on saanut tosiaan paljon kiitosta ja apinointi ilmoituksiakin on tullut. :D Ajattelin, että jos ne postaukset ilmoitetaan instassakin,niin miksi ei samalla tekisi sitä selkeästi. Kun en minäkään ihan aina niitä kuvatekstejä lue.

   Poista
  2. Niin ja se piti vielä lisätä, että ihan mahtavaa, jos jäät seuraamaan. <3 Tervetuloa.

   Poista
 3. Mun mielestä on tosi ihanaa lukea juuri näitä omakohtaisia postauksia näistä aiheista. Jos aiheesta googlaa, tulee lähinnä ihan liian vaikeasti selitettyjä artikkeleita alan ammattilaisten puolesta :D Itsekin oon koko viikon yrittänyt optimoida oman blogin hakukoneystävällisyyttä parempaan suuntaan, ja äsken riemu repesi, kun sain vihdoin koodattua yhden tärkeän osan, jonka kanssa oon jo jonkin aikaa kamppaillut. Jiihaa!

  Tulossa siis multakin varmasti tästä aiheesta postaus joskus loppuvuodesta, nyt haluan jonkin aikaa katsella tilastoja, että oliko näistä uusista koodailuista mihinkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä postaus on saanut niin hyvän vastaanoton, että varmasti tulen kirjoittamaan asiasta lisää, kunhan kehityn vielä itsekkin.

   Tule ihmeessä linkkaamaan tänne, kun postaus on valmis. :)

   Poista
 4. Kieltämättä tökkinyt on...mutta on ollut mielessä alkaa tulkitsemaan enemmän ja myös panostaa siihen :)

  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin. Ja aina sitä löytyy parempaa ja kivempaa tekemistä, kuin analytiikan tulkkaaminen. :D

   Samoin sinne. <3

   Poista
 5. Hyvä idea toi Instagram-juttu!! Hienoa myös että Google on noussut ykköseksi, vau :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. :) Oli kyllä hienoa huomata, miten pienillä jutuilla sitä voi itse vaikuttaa näihin liikenteenlähteisiin.

   Poista
 6. Moikka! Viime aikoina on tullut joka suunnasta google-liikenteen tärkeydestä juttua. Kiva idea tuo korostettu instakuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. Minä en ole oikeastaan tätä huomannut. Kirjoitin aiheesta, koska se tuntui itselle ajankohtaiselta ja hyödylliseltä. :)

   Poista
 7. Oletpa todella hienosti tulkinnut analytiikkaa ja miten lähteä kehittämään eri kanavia sen perusteella! Itse olen todella laiska tässä, täytyy ehkä ottaa sinusta mallia tässä asiassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jeesica. Pitää nyt tehdä, kun on aikaa ja kiinnostusta löytyy. :D Voi olla, että parin kuukauden päästä ei ole kumpaakaan, kun vauva on täällä.

   Poista
 8. Hakukoneoptimointia en hirveästi mieti, toki postauksen otsikkoon koitan kiinnitää huomiota. Kiva idea tuo instakuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja kukin tyylillään. Bloggaamista voi kuitenkin tehdä niin monella tavalla. :)

   Poista
 9. Ah kiitos tästä 😊 Mulla tökkii toi Facebook ryhmiin jako, lähinnä ryhmien sääntöjen ja paljouden takia, mut tosiaan, Googleenhan se kannattaakin panostaa! Kiitos tästä ahaa elämyksestä 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja ole hyvä. Joo, googleen kannattaa ehdottomasti panostaa, mutta ei sitä facebookiakaan minusta kannata ihan tyystin unohtaa. Se on kuitenkin edelleen käytetyin sosiaalisen median muoto. :) Mutta kukin tyylillään. Yksi tapa sopii toiselle ja toinen toiselle. Minusta se facebookin liikenne tulee sen verran vaivattomasti, että panostan mieluummin oikeasti juuri googleen ja instagramiin. Katsotaan, kun ne asiat ovat kunnossa, jos sitä keskittyisi parantamaan myös fb:n liikennettä.

   Poista
 10. Itselläni yli 90% liikenteestä on alusta asti tullut Googlesta, ja siinä on tullut opittua asian kääntöpuoli: hakukoneesta tuleva lukija todennäköisesti haki vain tietoa jostakin aiheesta eikä ole tulossa enää takaisin. Kävijöistä ihan murto-osa tulevat toiste, ja kommentteja on harvassa. Paras balanssi tuntuisi olevan jokin yhdistelmä kumpaakin, ja minulla ainakin kiinnostuneimmat lukijat ovat yleensä löytyneet juuri Facebookin ryhmistä.

  Itsekin tykkään katsella analytiikkaa, mutta niiden tulkitseminen on kyllä joskus rankkaa. Paras apu on ihan ehdottomasti ollut oman nurkan löytämiseen netistä, kun Googlen hakusanat kertovat mistä ihmiset ovat eniten kiinnostuneita mutta missä tarjontaa on vähän.

  Hauska kuulla että olet sopeutunut GA:n ihmeelliseen maailmaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan näin syvälliseen tutkiskeluun en ole päässyt, mutta varmasti se on niinkin. Tosin, meillä on myös hyvin erilaiset blogit, joihin tullaan varmasti eri hakusanoilla. Mutta uskon balanssin olevan hyväksi tässäkin asiassa ja somekanavia ei pidä missään nimessä väheksyä. Minullakin tulee paljon liikennettä somen kautta.

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright