Slider

Viikkokatsaus 34/17

2017-08-27

Aina, kun kysyn, mistä te haluaisitte blogissani lukea, niin ehdottomasti yleisin vastaus on; "Enemmän arkea." Olen viime aikoina miettinyt, miten vastaisin tähän pyyntöön kaikkein parhaiten ja omalle blogilleni uskollisesti. Ensimmäisenä päätin alkaa muokkaamaan viikkokatsausta hieman arkisemmaksi. Itse pidän näistä postauksista, enkä ole niistä luopumassa, mutta kehittämistä on aina. Kokeilen nyt hieman uutta mallia, jota te voisitte kommentoida niin tiedän, onnistuiko, vai menikäömetsään? Tällä mallilla viikkokatsaus tulisi ilmestymään sunnuntaisin, noin kymmenen aikaan illasta.

Blogi, bloggaaja, arki, viikkokatsaus, Café Succes, By Pinja,

Maanantai
Aamu alkoi ajoissa ja me oltiinkin E:n kanssa rapun ovesta ulkona jo yhdeksän jälkeen, valmiina treffaamaan Pinja Ruoholahden kauppakeskuksessa. Meillä oli nimittäin sovittuna kahvi-/valokuvaustreffit Helsingin keskustassa. Oli ihanaa istahtaa alas hyvässä seurassa syömään pään kokoista pullaa Café Succèsiin. E pääsi tekemään taas tuttavuutta Pinjan hurmaavan poikavauvan kanssa. Kesken kahvihetken sattui pienessä päässä myös jonkinlainen oivallus liittyen vauvaan ja äidin masuvauvaan. Alkuillasta oli syksyn ensimmäinen muskari, jossa E näytti muille miten niitä rumpuja kuuluu soittaa. Ilmeisesti sitä on mummilassa soitettu papan kanssa oikeita, isoja rumpuja, kun tuntuu tuo paukutus tulevan ihan selkäytimestä.

Parasta: Kliseisesti se, miten iloinen sitä voi olla, kun näkee oman lapsensa nauttivan jostain ihan suunnattomasti. Pikku E:tä on suoranainen ilo katsella muskarissa.

Kurjinta: Ilta yksin kotona, kun mies oli töissä jossain honolulussa ja pääsi kotiin vasta lähempänä yhtätoista.

Blogi, bloggaaja, arki, viikkokatsaus, Café Succes, By Pinja, Espresso House, Kahvila,

Tiistai
Tämä oli minulla viikon ainoa oikea työpäivä ja aika rennoissa meiningeissä meni. E:stä on kasvamassa aivan uskomattoman reipas ja iloinen pikku tyttö. Matkat hoitoon menevät taukoamattoman höpötyksen säestäminä ja kyseisenä aamuna E oikeasti juoksi ovesta sisään. Vaikka hän meneekin hoitoon juosten, kertaakaan ei ole vielä tarvinnut tapella kotiinlähdön kanssa. Kun tulen hakemaan, E siivoaa omat leikkinsä ja lähtee tyytyväisenä kävelemään kotiin päin.

Parasta: Edessä häämöttävät viimeiset lomapäivät.

Blogi, bloggaaja, arki, viikkokatsaus, Café Succes, By Pinja, Espresso House, Kahvila,

Keskiviikko
Tämä aamu alkoi vauvan neuvolalla. Kaikki oli niin, kuin pitikin, painoa oli tullut ihan maltillisesti, mutta maksa-arvoja päädyttiin jälleen kontrolloimaan. Blogia alusta asti seuranneet muistavat ehkä kohonneen maksa-arvon, joka vaivasi jo Pikku E:n raskaudessa ja joka lopulta johti synnytyksen käynnistämiseen. Iltapäivällä kävin hakemassa E:n hoidossa ja tulimme kotiin lähipuiston kautta, jossa harrastimme muun muassa porrastreeniä ja kukkien ihmettelyä. Alkuperäinen ajatus oli, että saisin E:stä kivoja kuvia kukkasten keskellä, mutta portaiden juokseminen ylös ja alas oli taaperon mielestä paljon mielekkäämpää puuhaa. Illalla kotona, meillä oli Apulantajamit. Rokattiin kaikkia hyviä biisejä, ei niitä kaikkein rankimpia, ja naurettiin.

Parasta: BB:n sydänäänten jälkeen se, kun esikoinen jammaa ihan täysillä Apulannan Zombeja-tahdissa. Äidin tyttö.

Blogi, bloggaaja, arki, viikkokatsaus, Café Succes, By Pinja, Espresso House, Kahvila,

Torstai
Aamulla, kun olin vienyt E:n hoitoon, suuntasin suoraan terveysasemalle sokerirasitus testiin. Ei se kaikkein miellyttävin testi, mutta nyt se on hoidettu ja puhtain paperein. Maattuani kaksi tuntia pahoinvoivana labraosastolla, suuntasin Itikseen Pinjan kanssa kahvilounaalle. Oli kyllä ansaittu herkutteluhetki hyvässä seurassa, kun oli ensin kärvistellyt kolmetoista tuntia syömättä ja sitten vielä piikitettävänä. Jotain hyvää siinä testissä myös oli. Saivat otettua vähemmällä pistämisellä samalla maksa-arvoja mittaavan verikokeen. Pinja oli kuitenkin seuraa, jota kaipasin kipeästi koettelevan aamun jälkeen. Loppuilta olikin sitten hyvin tavallinen ja perhepainotteinen. Kun Pikku E oli nukkumassa, me asetuimme mieheni kanssa mukavasti sohvalle ja katselimme Jurasik Park III:sta. On se kumma etteivät ne ikinä opi, ettei dinoja kannata kloonata. Katselimme leffaa siihen asti, kunnes toinen meistä (mies) nukahti.

Parasta: Kahvilounastreffit Pinjan kanssa. HUOM. Ilman lasta. En muista milloin olen ollut kahvilla ilman omaa lasta. Luksusta.

Kurjinta: No se sokerirasitus.

Blogi, bloggaaja, arki, viikkokatsaus, Café Succes, By Pinja, Espresso House, Kahvila,

Perjantai
Aamulla minun ei tarvinnut nousta ennen kuutta rakkaan tyttäremme kanssa, sillä mies nappasi hänet mukaansa olohuoneeseen ja minä sain nukkua vielä hetken. Tarkalleen, vähän yli seitsemään. Sitten minä otinkin ohjat ja mies ryhtyi pakkailemaan Viron reissua varten. Isäntä lähti kohti satamaa yhdeksän aikaan ja me jäimme E:n kanssa kotiin muutamaksi tunniksi ennen, kuin otimme suunnan kohti mummilaa. E on onnesta soikeana, kun saa olla huomion keskipisteenä mummin, papan ja hullaantuneiden enojen kanssa. Siinä ei ole pienellä tytöllä hetken rauhaa, kun on fanilauma ympärillä väijymässä.

Parasta: Taivas maan päällä, äidin leipomat mokkapalat. Niin se aikuinen nainenkin muuttuu lapseksi piparipurkilla, kun tätä herkkua on saatavilla. Minulla on kyllä kyseisten mokkapalojen resepti, mutta en ole vain saanut omistani yhtä hyviä. Puuttuuko minulta jotain olennaista? Onko äidinrakkaus se salainen ainesosa?

Blogi, bloggaaja, arki, viikkokatsaus, Café Succes, By Pinja, Espresso House, Kahvila,

Lauantai
Ihan perus lauantaipäivä mummilassa. Syötiin marjoja pensaasta, keinuttiin, leikittiin enojen kanssa ja tehtiin paljon muuta sellaista, mitä tulee tehtyä mummilassa. Naapurissa oli myös pieni lapsenlapsi käymässä, joten E:lle oli tarjolla myös omantasoistansa seuraa. Illalla suunnattiin auton nokka kohti jäähallia, kun toisella enolla oli peli. Meidän lätkäperheen huomioon ottaen oli varsinainen ihme, että tämä oli Pikku E:n ensimmäinen kerta jäähallilla. Kuten sanottiin, jo oli aikakin. Alun järkytyksen jälkeen, kannustaminen onnistui todella hyvin.

Parasta: No, edelleen ne mokkapalat. Seuraavalle päivälle on jo uusi suosikki, koska tänään tuhottiin viimeiset. Muruakaan ei jäänyt.

Ikävintä: Alkaa olla taas kova ikävä sitä toista puoliskoa. Me ei kovin pitkiä aikoja olla erossa toisistamme ja tällaiset pitkät viikonloputkin alkavat jo tuntua. Onneksi on omasta perheestä seuraa.

Blogi, bloggaaja, arki, viikkokatsaus, Café Succes, By Pinja, Espresso House, Kahvila,

Sunnuntai
Edelleen mummilassa. Hyvin nukutun yön jälkeen me kävimme Pikku E:n kanssa pienellä metsäretkellä ja sen jälkeen palasimme mummin pihalle syömään marjoja. En tiedä mitä tyrmäyskaasua tuossa mummilan ilmassa oikein on, mutta E vetäisi ongelmitta melkein neljän tunnin päiväunet (edellisenä päivänä hän nukkui yli kolme tuntia). Loppu päivä meni melko tavanomaisesti. Ennen kotiinlähtöä ehdittiin herkutella vielä pikkuveljen syntymäpäiväkakulla. Kun pääsimme kotiin, tavaroiden purkamisen jälkeen meille jäi oikeastaan vain iltatoimet. Nyt E nukkuu ja minä kirjoittelen tätä samalla, kun odottelen herra Virkistysmatkaa satamasta kotiin.

Parasta: Äidin tekemä vispipuuro. En muista milloin olen viimeksi syönyt vispipuuroa, mutta edelleen se on maidon kanssa taivaallista.

Inhottavinta: Ilta yksin kotona. Nyt olisi ollut yhdelle kainalolle, johon käpertyä, tarvetta.


No niin, mitä sanotte uudesta viikkokatsauksesta? Hitti vai huti?

xx
Jenni S.

2 kommenttia:

 1. Toimii tämäntyylinen viikkokatsaus hyvin. Toi rasitustesti ei kyllä varmasti ollut mukava kokemus :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin, että tämä olisi oikeasti sellainen viikkokatsaus. Vanha oli pikemminkin viikon parhaat palat. Voi olla, että pysyttelen toistaiseksi tässä muodossa.

   Eikä tuo sokerirasistus testi todellakaan ole mitään herkkua. Mutta tämä oli jo neljäs kerta (ensimmäisen vauvan kanssa käytiin kahdesti ja tämä oli toinen kertta BB:n kanssa), joten koe meni aika rutiinilla. Tiesin, mikä helpottaa omaa oloa ja osasin kertoa sen hoitajalle. Ja minun, sekä vauvan terveyden vuoksi koe tehdään. Ei se ole mikään raskaana oleville suunniteltu kidutusmuoto. :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright