Slider

Kaksi vuotta bloggaamista

2017-08-20

Tänään tulee kuluneeksi kaksi vuotta ensimmäisestä big mamas home postauksestani. Kaksi vuotta. Samaan aikaan Pikku E täyttää vuoden ja kahdeksan kuukautta. Aika huikeaa. Kaksi vuotta bloggaajana on samaan aikaan mielettömän lyhyt ja ihan hurjan pitkä aika. Pidän itseäni vielä täysin keltanokkana monessa asiassa, jonka vuoksi punastun korvanpäitäni myöten, kun joku sanoo minua pitkän linjan bloggaajaksi ja ryhdyn selittelemään kaikenlaista peittääkseni hermostuneisuuteni. Samaan aikaan matka tähän pisteeseen asti on ollut pitkä ja täynnä mutkia.

blogi, bloggaaminen, kaksi vuotta, krysanteemi, H&M Home, Samsung, HP

Kaksi vuotta esikoistaan odottava äiti alkoi kirjoittamaan toista blogiaan. Ensimmäinen kokeilu oli mennyt suoraan sanottuna harakoille reilu vuosi aikaisemmin. Pieni aavistus siitä, millaista työtä bloggaaminen vaatii, oli näin jo olemassa, mutta mitään todellista käsitystä työstä ei ollut. Siitä se kuitenkin lähti, arkikuulumisilla, vauvahöpötyksillä ja jonkin sorttisilla sisustuspostauksilla. Kaikki oli kotikutoista ja tehtiin pelkästä kirjoittamisen ilosta. Täytyy sanoa, että pitkälle ollaan tultu tuosta ensimmäisestä postauksesta, vaikka ensimmäinen vuosi tulikin lähinnä vain kirjoiteltua niitä näitä.

blogi, bloggaaminen, kaksi vuotta, krysanteemi, H&M Home, Samsung, HP

Syksyllä 2016 aloin hiljalleen heräämään bloggaamiselle ja sen mahdollisuuksille. Aloin tutkia ja opiskella ja kehittää itseäni, mutta varsinainen käännekohta tuli marraskuussa 2016, tämän postauksen muodossa. Kun tiedostin itse, että teen tämän väärin, se auttoi minua muutoksen kanssa. Pyrin kehittämään itseäni joka päivä enemmän sellaiseksi bloggaajaksi, joka haluaisin olla. Se ei ole aina helppoa, koska välillä tulee hetkiä, jolloin en tiedä sitä itsekkään. Otan kuitenkin askeleen kerrallaan ja kokeilen asioita. Aina välillä pitää todeta, että jokin asia meni täysin pyrstölleen, mutta moni juttu on myös onnistunutkin. Marraskuussa tehty suunnanmuutos on vaikuttanut suunnattomasti myös blogin kävijämääriin. Sinä marraskuussa teitä kävijöitä tuli yli puolet lisää ja sama toistui heti joulukuussa ja siitä teidän joukko on vain kasvanut. Mistä olen ihan älyttömän kiitollinen.

blogi, bloggaaminen, kaksi vuotta, krysanteemi, H&M Home, Samsung, HP

Nyt, kun kaksi vuotta on kulunut, minusta tuntuu, kuin olisin tehnyt tätä aina. Samaan aikaan kaikki on vasta alussa, eikä minulla ole vielä pienintäkään käsitystä siitä, mihin tämä kaikki on minua vielä viemässä. Enhän minä voinut vielä puoli vuotta sitten edes kuvitella, että olisin itsenäisen blogiyhteisön perustajajäsen! Kyllä se vain niin on, että kun sanoo asiat ääneen ja tekee töitä niiden eteen, ne vain toteutuvat. Ja jos joku juttu ei onnistu heti, se tarkoittaa ettei kyseinen tilaisuus ollut minua varten ja nurkan takana saattaa odottaa, jotain entistä parempaa. Niin Maitokahvimedian kanssa kävi.

blogi, bloggaaminen, kaksi vuotta, krysanteemi, H&M Home, Samsung, HP

Blogi on tuonut elämääni uusia ihania ihmisiä, kuten Pinjan, Mira-Marien ja Agun. Olen saanut myös uusia esikuvia, jotka ovat saaneet minut ajattelemaan laajemmin, kuin oman laatikkoni sisäpuolella. Olen oppinut myös paljon itsestäni tänä aikana. Hienoin opetus on ehkä ollut, että on ihan okei olla ihan oma itsensä. Olen pystynyt puhumaan täällä myös vaikeista asioista, sekä niistä kärkkäistäkin mielipiteistä ja ne on otettu hienosti vastaan. Bloggaaminen on ihanaa. Aikaa vievää, mutta ihanaa. Nautin tästä suunnattomasti ja olen joka päivä tyytyväisempi siihen, että lähdin tälle tielle.

Nyt nenä kohti uutta blogivuotta ja uusia seikkailuja!

xx
Jenni S.

2 kommenttia:

  1. Onnea kaksivuotiaalle blogille. Niinhän se usein on, että pitää ottaa harha-askelia, jotta löytäisi sen oikean suunnan. Niin taitavat kaikki tehneen. Tsemppiä uudelle blogivuodelle ja teidän blogiyhteisölle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ja jep, onneksi ne erehdykset opettavat. :) Odotan innolla tulevaa vuotta.

      Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright