Slider

Raskaus & Baby B

2017-07-31

En aluksi ajatellut kirjoittaa sen kummemmin tästä raskaudesta, mutta tuijoteltuani tyhjää näyttöä puoli aamua, en nähnyt itselläni muuta vaihtoehtoa. Sillä kyllähän tämä vauva on ehtinyt jo ottamaan oman paikkansa, vaikka ei meidän kanssa vielä täällä konkreettisesti olekaan. Ehkä tänne blogiin muutama raskausaiheinen postaus mahtuu. En kuitenkaan ala vieläkään tekemään blogista viikkopäiväkirjaa.

Raskaus, toinen raskaus, Baby B, vauva, valmistautuminen, odotus

Raskaus on nyt yli puolessa välissä ja laskettuun aikaan on appin mukaan enää 15 viikkoa, mikä kuulostaa ihan järjettömän vähältä. Kaikki on mennyt tähän asti pääsääntöisesti hyvin, kuten Pikku E:n kanssa. Vauva on aiheuttanut äidilleen vain pari sydämenpysähdystä. Rakenneultrassa kaikki oli juuri niin, kuin pitikin. Sukupuolikin selvisi pitkän jännityksen jälkeen ja vauvan tuloon valmistautuminen on muuttunut paljon selkeämmäksi. Meille sukupuolen hahmottaminen on osa raskautta ja valmistautumisprosessia. Toki, tiedämme ettei tieto ole välttämättä kiveen hakattu ja pikkuinen saattaa vielä yllättää ja sekin on ihan okei.

Raskaus, toinen raskaus, Baby B, vauva, valmistautuminen, odotus, lastenvaatteet, Lindex, Newborn

Kuten varmasti todella monella muullakin, toisen lapsen odotus on mennyt paljolti omalla painollaan. Vaikeaa huolehtia ja murehtia, kun kotoa löytyy vilkas taapero, joka ottaa sen oman tarvitsemansa tilan vanhempien arjesta. Mutta kyllä minäkin vähän ihmettelen, miten lääkärit ja hoitajat kuvittelevat taaperoiden äitien "lepäävän mahdollisimman paljon"? No, onneksi oma olo on pysynyt vielä niin hyvänä, että taaperon hoito ei ole käynyt pahasti kunnon päälle. Iltaisin yritän kyllä lepuutella mahdollisimman paljon.

Raskaus, toinen raskaus, Baby B, vauva, valmistautuminen, odotus

Tietysti nyt, kun vauvan liikkeet tuntuvat ihan selkeinä, ei raskaus pääse ihan heti unohtumaan. Baby B:n liikkeet ovat todella voimakkaita, eikä möyryäminen jää kyllä huomaamatta. Silti hän on isosiskoaan selvästi rauhallisempi tapaus, eikä vatsassa ole vielä ollut käynnissä tsumbakarnevaaleja. Pikemminkin jotain capoeran tyyppistä liikehdintää. Me kutsumme vauvaa tuttavallisesti perheen kesken BB:ksi. Mieheni kutsuu häntä myös ranskalaisittain bebeksi. Pikku E on kiinnostunut minun kasvavasta vatsastani ja osoittelee sitä aina, kun kuulee sanan "vauva". Nyt hän on alkanut jopa nostamaan paitaa pois tieltä, tehdäkseen kaikille selväksi, missä vauva asuu. Ja hän tekee sen myös täpötäydessä metrossa, jos niikseen tulee.

Raskaus, toinen raskaus, Baby B, vauva, valmistautuminen, odotus

Joitain hankintoja meillä on tehty. Täällä blogissa ovat näkyneet, sekä ensisänky, että Love to Dreamin unipussi. Sen lisäksi meillä on harrastettu ahkeraa googlettelua ja etsitty niitä meidän näköisiä tarvikkeita. Olenkin välillä nauranut, että tavallaan valmistaudun nyt tämän toisen lapsen tuloon, kuten olisi pitänyt ehkä valmistautua Pikku E:n kohdalla. Muutenkin olen tietyllä tapaa paljon valveutuneempi nyt, kun Pikku E:tä odottaessani. Ehkä sitä toisen lapsen kohdalla tietää paremmin mitä kaipaa ja tarvitsee.

Raskaus, toinen raskaus, Baby B, vauva, valmistautuminen, odotus, ensisänky, Mooseskori

Mutta kuten sanoin, kaikki näyttää olevan kaikin puolin hyvin. Tulevaisuudessa minua jännittää kaikkein eniten se, mitä maksa-arvoilleni tapahtuu raskauden loppuvaiheessa ja mahdollinen sektio. Keisarileikkaus itse asiassa hirvittää niin paljon, että olen saanut jopa pari ahdistuskohtausta sen vuoksi. Itse toivon saavani ajan pelkopolille, jotta saisin jollain tapaa käsiteltyä näitä pelkoja ettei loppu odotus menisi aivan pilalle. Meillä on onneksi hyvä, ihana terveydenhoitaja, joka kuuntelee meidän tarpeita ja ottaa tunteet tosissaan. Joten tuskin meillä mitään hätää tulee olemaan.

xx
Jenni S.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright