Slider

Unelmien kesämökki

2017-06-19

Nyt on kesä ja se näyttää siltä viimein niin kalenterista, kuin ikkunastakin katsottuna. Olen joskus kuullut meitä suomalaisia sanottavan mökkikansaksi, enkä minäkään kiellä etteikö sellainen kesämökki olisi aika kiva. Sinänsä harmi, että meidän perheessä ollaan aina oltu enemmän laskettelu ja tunturimökki väkeä, eikä meillä ole mitään sukumökkiä, mutta aina on kivaa unelmoida.

Hampton tyyli, Lexington, Vaalea mökki, kesämökki
Kuva on lainattu täältä.

Sain hetki sitten kommenttiboksiin kommentin, jossa oli tällainen pätkä; "Itse olen ihastunut pinterestin mukaan tähän klassiseen musta/valkoiseen tyyliin mitä home via laura edustaa mutta pidän myös himpun romanttisemmasta hamptons tyylistä. En tiedä miten nämä saisi yhdistettyä. Lisäksi mies tykkää taas hyvin pelkistetystä ja modernista tyylistä ilman värejä."

Omaan kotiin en lähtisi hampton tunnelmaa luomaan, mutta kesämökille kylläkin. En tiedä onko tästä hannelehille mitään apua, mutta ideoida hänen kommenttinsa inspiroimana sisustuksen, jossa kohtaa hampton ja vaalea skandinaavinen tyyli. Näin minä siis sisustaisin kesämökkini. Kertokaa toki, menikö näkemykseni aivan metsään.


Kuva lainattu täältä.

Ensimmäiseksi, minä yhdistän tähän tyyliin vahvasti valkoisen pohjan, puiset pinnat ja raidat. Nämä kolme asiaa ovat siis sellaisia, jotka minulle tulevat ensimmäisenä mieleen, kun kuulen sanan hampton. En kuitenkaan ole kyseisen tyylin asiantuntija ja tämä postaus on vain oma näkemykseni.

Minun unelmieni kesämökki olisi sellainen pieni, sympaattinen talo, jossa olisi valkoiseksi maalatut lautalattiat ja valkoiseksi maalatut seinät. Toki, tähän sisustustyyliin sopisivat minun mielestäni hyvin myös tummat puulattiat ja seiniin erilaiset vaaleat, harmaat sävyt.


Lämpöä ja mökkimäisyyttä toisivat puiset pöydät, ehkä antiikkilipasto ja valkoisiksi maalatut pinna- tai muut perinnetuolit. Mökillä ei tarvita pöytäliinoja, mutta pellavaiset lautasliinat toisivat lämpöä ja luksusta mökkikattauksiin. Sohva olisi niin iso, kuin tilaan vain mahtuisi. Haaveissa meidän mökillemme kokoonnuttaisiin ystävien kanssa ja sadepäivien varalle, olisi hyvä, että mökillä olisi istumatilaa. Vuodesohva toisi myös lisää nukkumatilaa. Isolla sohvalla olisi tilaa myös useille koristetyynyille. Itse yhdistäisin paria erilaista kuosia ja loput kuosittomia, yksivärisiä, jotta kokonaisuus ei olisi liian levoton. Torkkutäkkejä saisi olla useampia ja kaikkien saatavilla.

Makuuhuonekollaasista tuli aika romanttinen, mikä ei haittaa, kun esikuvana on hamptons tyyli. Jälleen paljon valkoista, mutta kuitenkin myös puuta tuomassa lämpöä ja tekstuuria. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että mökki kannattaisi sisustaa jo olemassa olevilla materiaaleilla tai kierrättämällä. Toki jotain helmiä voi mökillekin kantaa itseään ilahduttamaan. Tänne sopivat myös erinomaisesti koristeeksi ne ulkomaan matkoilta mukana kannetut korallit ja simpukat.

Mutta mitä mieltä olette, menikö minun näkemykseni kyseisestä tyylistä aivan metsään, vai saiko tästä inspiraatiota? Kumpi kollaasi oli oma suosikkinne?

Ihanaa kesää ja mökkikautta.

xx
Jenni S.

*Kaikki tuotekuvat on lainattuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright