Slider

Unelmakeittiö ja klassisen boheemi sisustustyyli

2017-06-03

Koska me pitäydymme toistaiseksi vuokra-asumisessa ja tyydymme keittiön puolella ainoastaan piensisustamiseen, lupasin teille aiemmin postauksen unelmieni keittiöstä. Eli millainen olisi keittiö, jonka remontissa minä olisin tekemässä niitä valintoja. Tässä kävi vain sillä tavalla, että Laura ehti vähän ennen. Kuten edellisessä viikkokatsauksessa kerroin, homevialaura oli vieraillut minun unelmieni keittiössä yhteistyön merkeissä. Postaus oli siinä mielessä hyvin valaiseva, että ennen sitä olisin kuvaillut unelma keittiöni himpun verran toisenlaiseksi.

Jutta Tanninen, musta keittiö, loft keittiö
Kuva lainattu täältä.

Noin kaksi vuotta sitten ihastuin sydänjuuriani myöten mustiin keittiöihin ja olen siitä pitäen vannonut, että jahka minä joskus teen keittiörenmontin, se tulee olemaan moderni ja musta. Yllä näkyvä keittiö, on ollut syy kaikkeen tähän. Kuva on lainattu Jutta Tannisen Muotopuoli blogista ja keittiö on hänen ja hänen miehensä vanhasta loftasunnosta. Pariskunta pakertaa jo ihan uuden projektin parissa, mutta tämä keittiö sykähdyttää edelleen. Pidän tässä keittiössä siitä, että vaikka se on musta, se on hyvin raikas ja siinä on juuri sellaista henkeä, mistä itse pidän keittiössä.

Musta keittiö, unelmakeittiö, bistro keittiö
Kuva lainattu täältä.

Lauran esittelemän bistrokeittiön myötä tajusin kuitenkin, että minä en tuntisi oloani kotoisaksi pelkistetyssä, modernissa keittiössä. Samassa oivalsin, millainen oma sisustustyylini todellisuudessa on. Ihailen kovasti moderneja skandinavisia koteja ja myös Lauran modernin klassista tyyliä. En kuitenkaan koe mitään niistä täysin omakseni. Minulle myös Lauran tyyli on ihan himpun verran kliininen. Olen kuitenkin ikuisuuksien ajan ollut ihastunut klasiseen sisustustyyliin. Nuorempana nimitin sitä päässäni amerikkalaiseksi sisustustyyliksi, mutta nyt tiedän paremmin. Sen lisäksi sisään kasvanut taiteilijani on sen verran tiukassa, että hänessä kodissa pitää olla ehdottomasti särmää. Kun sitten olen pyöritellyt päässäni näitä elementtejä, siitä on syntynyt käsite; klassisen boheemi.

unelmakeittiö, bistro keittiö, keittiö
Kuva lainattu täältä.

En itsekään tiedä vielä tarkalleen, miltä klassisen boheemi sisustystyyli näyttää, mutta jo asian tiedostaminen on selkeyttänyt omia ajatuksia aivan valtavasti. Olo on hyvin zen, vaikka olenkin vasta lähdössä rakentamaan tätä tyyliä omaan kotiini. Nyt kuitenkin tiedän, millaiset valinnat tulevat sopimaan meidän kotiimme.

Unelmakeittiö, bistro keittiö,
Kuva lainattu täältä.

Joten unelmieni keittiössä tulisi olemaan mustat peiliovet, kromipintaiset kodinkoneet (ne saisivat näkyä ihan reilusti), puiset työtasot, tiililadotut välitilat, avohyllyjä, teollishenkisiä valaisimia ja kyllä se pantrykin olisi aika jees. Lisäksi minua kiehtoo todella paljon eriväriset ylä- ja alakaapit. Unelmakeittiö ei olisi välttämättä täysin avoin, mutta jotenkin se olisi yhteydessä muihin tiloihin. Olen joissain asunnoissa nähnyt sellaisia ikkunoita olohuoneen ja keittiön välillä, jolloin kokki voi rupatella vieraidensa kanssa keittiöstä käsin ja sellainen ratkaisu voisi olla lähellä minun näkemyksiäni. Suljetussa keittiössä lattiasta olis helppo tehdä muista tiloista poikkeava, jos niin haluaa. Kuten esimerkiksi tummaa lattaa samalla, kun muualla asunnossa olisi laminaattia.

Millaisia unelmakeittiötä teillä on?

xx
Jenni S.

4 kommenttia:

 1. Löysin blogisi Home via Laura blogin myötä. Kivoja pohdintoja sinulla. Itse olen pohtinut myös sisustustyyliäni viime aikoina. Nykyinen asunto on tarkoitus laittaa myyntiin jossain kohtaa ja nyt tehdään juuri pientä pintaremonttia. Tykkään myös klassisesta tyylistä mitä nykyinen kotimme ei edusta. Minäkin olen kutsunut sitä amerikkalaiseksi tyyliksi jo vuosia. :) Eli se ei siis sitä olekaan? Itse olen ihastunut pinterestin mukaan tähän klassiseen musta/valkoiseen tyyliin mitä home via laura edustaa mutta pidän myös himpun romanttisemmasta hamptons tyylistä. En tiedä miten nämä saisi yhdistettyä. Lisäksi mies tykkää taas hyvin pelkistetystä ja modernista tyylistä ilman värejä. huoh....no onneksi ei ole uuden kodin sisustaminen vielä ajankohtaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tulit pistäytymään. :) Homevialaura on oma lempiblogini. Uskon klassisen sisustustyylin olevan nykypäivänä niin laajalle levinnyt, että pelkkä amerikkalaistaminen ei tee sille ehkä oikeutta. Mutta luulen, kaikkien saavan aikalailla oikean mielikuvan myös vaikka puhuisimme amerikkalaisesta sisustustyylistä. Itse yhdistän amerikkalaiseen klassiseen tyyliin taidokkaan värien käytön sisustuksessa. Minä en uskalla edes lähteä yrittämään sellaista värien käyttöä vaan uskon skandinavisen vaaleuden istuvan paremmin omaan kotiin.
   Itse pidän myös Hampton tyylistä ja jos minulla olisi kesäkoti/-mökki jossain, siellä kyseinen tyyli rehottaisi varmasti. :) Uskon vakaasti, että löydät varmasti oman tapasi sisutaa. Minullakin meni hetki, ennen kuin löysin oman tyylini.

   Poista
 2. Voi juuri postasin instaan kuvan keittiöstä, joka edustaa unelmaani, eli valkoinen pelkistetty, kalanruotoparketti, marmoritasot, ei yläkaappeja vaan kaikki toiminnot yhdelle seinälle. Ehkä messinkinen hana... Oma tyyli taitaa olla tuon Hannelehin tapaan klassisen moderni, mutta hieman skandivinaavisella ja romanttisuudella höystettynä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kalanruotoparketti. <3 Valkoiset ja pelkistetyt keittiöt ovat tavattoman kauniita ja voisin elää sellaisenkin kanssa. Toisin elävyyttä asetelmilla. Ja joihinkin tiloihin sellainen keittiö sopisi ehdottomasti paremmin. Mutta bistrokeittiö on minun unelmani.

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright