Slider

Kesä

2017-06-17

Aurinko paahtaa ihoa, on päivässä riittää valoa tuntikausia, itse pärjää pelkällä mekolla ja Pikku E:kin voi juoksennella vähissä vaatteissa. Googlesta tulee etsittyä lähinnä jääkahviohjeita ja muun aikaa sitä haaveilee pelkästä jäätelöstä. Grillissä tirisevät makkarat ja pihvit, pöydän voi kattaa ulos terassille. On se kesä suomalaisen parasta aikaa ja lyhykäisyydessään niin ainutlaatuinen, että siitä on pakko nauttia. Ei mene kauaakaan, kun ilmat taas viilenevät ja sitä huomaa, että syksy tekee tuloaan.

Suomalaisia rakennuksia, arkkitehtuuri, kesä, vanha arkkitehtuuri,

Näin kunnolla alkaneen kesän kunniaksi, halusin jakaa teidän kanssanne hieman ajatuksiani, tästä lempi vuodenajastani. Postauksen kuvia koristavat kauniit helsinkiläiset rakennukset. Tiesittekö, että yksi intohimoistani on arkkitehtuuri ja olen opiskellutkin arkkitehtuurihistoriaa?

Suomalaisia rakennuksia, arkkitehtuuri, kesä, vanha arkkitehtuuri,

Olen monesti sanonut, että joulu on lempiaikaani vuodesta, mutta kesä on lempivuodenaikani. Olen vakaasti sitä mieltä, että kesä voisi jatkua aina sinne marraskuuhun, jolloin olisi pikasyksy ja talvi ja joulun jälkeen voisi alkaa pitkä ja lämmin kevät. Eipä se luontoäiti ole minua tässä asiassa kuunnellut. Vaikka me suomalaiset olisimme paljon omavaraisempia, jos meillä olisi vaikka kaksikin viljelykautta vuodessa. Toisaalta, eipä tästä kesästä osaisi nauttia samalla tavalla, jos se olisi pidempi.

Suomalaisia rakennuksia, arkkitehtuuri, kesä, vanha arkkitehtuuri,

Nuorena tyttönä minua ei juuri kotona näkynyt, kun käytännössä katsoen asuin eräässä läheisessä järvessä. Näin aikuisena, minusta on kasvanut ihan selkeästi tällaisen kaupunkikesän ystävä. Minusta on ihanaa kävellä kesäisessä Helsingissä, pysähtyä terassille ja vain mennä ja olla. Torit ovat myös ihania paikkoja. Osaan myös nauttia siitä rannalla loikoilusta, sekä terassilla istumisesta. Mehän olemme niin onnekkaita, että meillä on kerrostaloasunnossa oma kattoterassi, jota pitäisi arvostaa ehdottomasti enemmän. Tulevassa asunnossa sellaista tuskin on.

Suomalaisia rakennuksia, arkkitehtuuri, kesä, vanha arkkitehtuuri,

Viime ja tänä kesänä en ole kuitenkaan voinut mennä totutusti täysin omilla ehdoillani, sillä minun matkassani on kulkenut eräs toinenkin kesästä nautiskelija. Viime vuonna Pikku E oli niin pieni, etten tiennyt millaisia kesäelämyksiä hänelle oikeastaan voisi tarjota. Toki me kävimme pihalla ja puistossa ja Korkeasaaressakin, mutta väitän hänen saavan tänä vuonna himpun verran enemmän elämyksiä, kun ymmärrys on kasvanut huomattavasti. Viime vuonna minulla oli vauva, tänä vuonna taapero.

Suomalaisia rakennuksia, arkkitehtuuri, kesä, vanha arkkitehtuuri,

Kaupunkikesä saa ihan uudenlaisia vivahteita lapsen kanssa. Aiomme tänäkin kesänä käydä Korkeasaaressa ja ehkä Linnanmäelläkin katselemassa meininkejä. Pari testattavaa kesäravintolaa löytyy myös listalta, ensimmäisenä kohtana Löyly. Unohtamatta niitä kahviloidenkaan terasseja, puistoja tai tuota lähirantaa.

Suomalaisia rakennuksia, arkkitehtuuri, kesä, vanha arkkitehtuuri,

Sen lisäksi lapsille on jos jonkinmoista tapahtumaa pitkin kesää. Itse en ole mikään festari tyyppi. En ole koskaan ymmärtänyt kulttuuria maksaa itsensä kipeäksi, jotta pääsee ryyppäämään suljetulle alueelle, jossa soittaa yleensä melko suppea kavalkadi bändejä ja parhaimmillaan nukkumajärjestelytkin ovat kyseenalaisia. Itse maksan sen muutaman kympin klubikeikasta ja menen kotiin nukkumaan. Uskon, että erilaisilla lastenfestareilla on kuitenkin vähän eri meininki. Itse asiassa minä taidan odottaa näitä tapahtumia enemmän, kuin rakas tyttäreni.

Ihanaa kesää!

xx
Jenni S.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright