Slider

Asunto asiaa

2017-06-01

Koska me asumme kaksiossa, jossa tila alkaa loppumaan jo tällä kokoonpanolla, uusi perheenjäsen tarkoittaa luonnollisesti keskustelua uusista asumismuodoista.

Minä olen potenut muuttokuumetta jo useamman vuoden, joten olen melko tyytyväinen siihen, että tämä toinenkin puolisko on alkanut katselemaan muita asuntoja sillä silmällä. Toki, tiukan paikan tullen, mahdumme varmasti myös kaksioomme ensimmäisien kuukausien ajaksi. Pieni vauva, kun ei kovin paljoa tilaa vie tavaroineen. Tietysti lisäneliöt helpottaisivat elämää huomattavasti. Uskon nimittäin vakaasti, että Pikku E:n yöunet rauhoittuisivat ja pitenisivät omassa huoneessa.

Muutto, vauvaperhe, kaksiosta kolmiion

Koska taloudellinen tilanteemme ei ole vielä täysin vakaa ja taloustaidotkin kaipaavat vielä opettelua, on nykyinen vuokranantajamme meille vielä paras mahdollinen jo kaikkien lisäpalveluidensa vuoksi. Kunhan talousasiat ovat paremmalla tolalla, voimme valita vuokranantajamme ja asuinalueemme vapaammin. Tämä ei haittaa tässä tilanteessa yhtään, vaan on ennemminkin huojentavaa. Me emme etsi mitään loppuelämän kotia ja toistaiseksi on meidän kannaltamme parempi pitää asunto, sekä talouspalvelut samassa osoitteessa.

asunto asiaa, muutto, vauvaperhe, kaksiosta kolmioon

Tämä tosin tarkoittaa sitä, että muutamme pois tutusta kaupunginosasta, sillä Nuorisosäätiöllä on tarjolla hyvin vähän kolmioita. Mahdollinen, tuleva alue ei kuitenkaan ole yhtään huono. Se on hyvien kulkuyhteyksien päässä ja rauhallista seutua. Lisäksi lähes samat palvelut ovat melkein yhtä lyhyen matkan päässä, kuin tästä nykyisestäkin kodissa.

Storsak Elisabet hoitolaukku, Ellos ballerinat, Anno Pandora matto, asunto asiaa, muutto

Nyt tässä joudutaan kuitenkin hieman odottamaan näiden asuntoasioiden etenemistä ja voi olla, että muutto on vasta kesän jälkeen, mutta uskon tässä hyvin käyvän. Olen asuntovaihdon suhteen positiivisella mielellä, sillä meidän perästämme vapautuu kaksio ja asuntomarkkinoita seuraavat tietävät kaksioiden olevan kolmioita halutumpia. Lisäksi sisäinen asunnonvaihto on aina helpompaa, kuin sisään muuttaminen.

Asuntoa asiaa, muutto, kaksiosta kolmioon

Tämä tarkoittaa myös konmariprojektia muuttoa tehdessä, sillä olen päättänyt, että uuteen kotiin ei kanneta mitään turhaa, eikä meillä tehdä väliaikaisratkaisuja. Mieheni ei ole tästä asiasta yhtä innoissaan, kuin minä, sillä hän säästäisi mielellään kaiken mahdollisuuden. Meillä siis syvennetään parisuhdetta kesän mittaa, kun puhutaan, mitä kaikkea pidetään, mitkä laitetaan kiertoon ja mitkä kierrätykseen. Väittelytaidot tulevat ainakin kehittymään ihan lähitulevaisuudessa.

xx
Jenni S.

4 kommenttia:

 1. Jollain aikavälillä meilläkin muutto edessä. Meilläkin hakusessa kolmio :) Uskon, että tulette saamaan uuden kivan kodin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne lisäneliöt tulevat jossain vaiheessa tarpeeseen. :) Vaikka mä haluan vaihtaa asuntoa, harmittaa lähteä tältä alueelta, kun se on alkanut hiljalleen tuntua kodilta. Mutta emmeköhän me jossain vaiheessa palaa tänne, kun miehellä on juuret niin vahvasti täällä.

   Poista
 2. Malttia niin kyllä se sopiva hetki sieltä löytyy ja samoin se asunto johon sitten halutte muuttaa. :) Tuo on ihan totta, että kolmiot eivät ole niin haluttuja: muistan kun itse pääsin nuorena kuukauden(!) jonotuksen jälkeen kaupungin vuokra-asuntoon kolmioon, kun yksiöitä ja kaksioita jonottavat varmaan ovat siellä jonossa edelleen...ja saman firman sisällä vaihtokin sitten seuraavaan mutkattomasti.

  Mitä tulee tavaroihin, tuttuni totesi joskus, että muuttaminen on kätevin tapa päästä ylimääräisestä tavarasta eroon...:) hiljaa hyvä tulee! Sitten on mukava kantaa keventyneet laatikot uuteen kotiin ja aloittaa kämpän laitto astetta puhtaammalta pöydältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin uskon. Kuten postauksessa sanoinkin, tarvittaessa mahdumme kaksioommekin vauvan kanssa, joten itse en ota asiasta nyt mitään stressiä. :) Kyllä se asunto sieltä löytyy.

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright