Slider

9 vuotta & 9 asiaa, josta pidän meissä

2017-06-13

Viime viikolla meillä vietettiin itse asiassa kaksia vuosipäiviä. Siitä, kun tapasimme ja mieheni vei minut ensimmäisille treffeille, on tullut kuluneeksi yhdeksän vuotta. Minä olin tavatessamme vielä kahdeksantoista vuotias, joten tässä ajassa on käyty läpi yksi pienen elämän mittainen kasvutarina. Vuosiin on mahtunut paljon hyviä hetkiä, mutta myös pitkiä, vaikeita aikoja. Alkaen siitä, että tavatessamme velloin itse syvällä masennuksen syövereissä. Kaikesta huolimatta, olemme nyt tässä, pian kaksi lapsisena perheenä.

Merkkipäivän kunniaksi, halusin listata muutaman hyvän asian meistä.

Hanna Poikkilehto
Kuva: Hanna Poikkilehto

1. Kummallakin meistä on kova pää, mutta pehmeä sisus
Vaikka niitä päitä hakataankin välillä ihan kunnolla yhteen, meillä on ollut myös lukuisia hetkiä ja keskusteluja, jotka ovat menneet todella syvälle ja saaneet meidät todella herkiksi. Varsinkin, kun toinen meistä on pintapuolisesti aika kova ja peittelee niitä todellisia tuntojaan, sen herkän puolen näkeminen on jotain todella ainutlaatuista.

2. Tarvittaessa toinen pystyy potkimaan toista persauksille
Me olaan aika ajoin sellaisia kaikki tai ei mitään tyyppejä. Kun se ei mitään-vaihe iskee, toinen osaa todella antaa vauhtia ja kannustaa välillä kovinkin ottein. Mikä on meidän tapauksessamme hyvä juttu. Mieheni ja hänen potkimisensa on ollut iso syy sille, että mielenterveyteni on nykypäivänä paljon vakaampi.


3. Meidän suhde ei ole täydellinen, mutta se on luja
Meidän suhde ei todellakaan ole täydellinen. Kun meidän suhde alkoi, me olimme kumpikin tosi nuoria ja kummallakin on ollut isoja, henkilökohtaisia ongelmia, jotka ovat omalta osaltaan vaikeuttaneet suhdettamme. Olemme kumpikin sanoneet ja tehneet asioita, jotka ovat loukanneet toista. Näistä vaikeuksista on kuitenkin kasvettu ja etenemme päivä kerrallaan, mutta yksi nuorena tehty lupaus on pitänyt. Me emme ole eronneet ensimmäisen ongelman kohdalla ja olemme menneet myös yhdessä terapiaan selvittämään näitä ongelmia.

4. Emme anna riitojen venyä yön yli
Meillä riidellään mieluummin vaikka keskellä yötä, kun annetaan niiden venyä. Sanontaa; "Ei saa mennä vihaisena nukkumaan, sillä koskaan ei voi tietää mitä yöllä tapahtuu", noudatetaan meillä lähes tunnon tarkasti. Kun riita venyy, meillä saattaa mennä koko viikko pilalle sen vuoksi ja siksi asiat selvitetään kerralla.

5. Nautimme kumpikin läheisyydestä
Toisen lähellä on kummallakin hyvä olla. Meillä nukutaan kainalokkain ja katsotaan telkkaria kylkikyljessä nyhjäten.

Hanna Poikkilehto
Kuva: Hanna Poikkilehto

6. Vanhemmuus
Pakko vähän kehua, mutta me ollaan ihan hitsin hyviä vanhempia Pikku E:lle, ei täydellisiä, mutta hyviä. Me ei olla ihan joka asiasta samaa mieltä ja monista jutuista väännetään, mutta minun mielestäni me olemme hyviä vanhempia. Toki meilläkin on hysteria hetkemme ja terveysneuvonnan numeron pikavalikossa, mutta olen melko varma, että onnistutaan kasvattaamaan meidän lapsi ja lapset, ihan kelvollisiksi aikuisiksi.

7. Nauru
Tuo mies on varsinainen huumoriveikko ja tarinan iskijä, mikä on yksi niistä piirteistä, joihin hänessä rakastuin. Jossain vaiheessa se ehti hieman unohtua, mutta tässä viime vuosina se on muistunut uudelleen mieleen. Pääsääntöisesti meihin iskee ihan samat jutu ja meillä nauretaan paljon, välillä ihan niin, että vatsaan sattuu. Nauru on paras lääke, moneen asiaan.

8. Keskustelu
Me voidaan puhua ihan kaikesta. Aina sitä ei muistakaan, kuinka avoin sitä voi toisen kanssa olla. Kyllä sitä toinen sitten muistuttaa, että se ajatusten purkaminen saattaa helpottaa sitä omaa oloa.

9. Se jaettu arki
Meillä toimii arki hyvin. Ollaan pystytty sovittamaan työt, mun blogi, päivähoito, muskari ja sun muut ihan hyvin keskenään ja kumpikin tulee tarvittaessa vastaan. Arki on kuitenkin se, mitä me eletään ihan joka päivä, joten sen täytyy toimia. Kyllä sitä romantiikkaa ja parisuhdettakin pitää olla, että ei mene arki aivan puurtamiseksi.

xx
Jenni S.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright