Slider

Ajatuksia ystävyydestä

2017-05-30

Koettuani lyhyen ajan sisällä, sekä sen järkytyksen ja luottamuksen menetyksen, kun joku ystäväksi luultu puukottaakin yllättäen selkään, että sen, kun vuosienkaan kuluessa todellinen ystävyys ei ole vanhentunut, halusin puhua nimenomaan ystävyydestä. Minusta ystävien kuuluisi olla elämässä yksi eteenpäin kantavista voimavaroista. Jos näin ei ole, kannattaa ehkä miettiä niitä ystävyyssuhteitaan. Millainen ystävä jarruttelee toista tämän pyrkimyksissä?

big mamas home blogi, ystävät, ystävyys,
Kuva lainattu täältä.

Nuorena minulla oli paljon ystäviä, kavereita ja tuttavia, koulusta, sekä eri harrastusten kautta. Kävin siihen aikaan paikallisessa kunnallisessa taidekoulussa pari kertaa viikkoon, harrastin nuorisoteatteria ja olin vielä aktiivinen meidän seurakuntamme nuortentoiminnassa. Joka paikassa oli omat ihmisensä ja piirinsä. Siihen päälle vielä yläaste. Nuorena olin sellaista mukautuvaa, helposti muiden kanssa toimeen tulevaa tyyppiä ja ennen kaikkea olin ystävällinen muille. Siihen aikaan en pitänyt kovin suurta ääntä omista mielipiteistäni, sillä pelkäsin koulukiusaajiani. Olin kuitenkin onnekas, koska minulla oli hyviä ystäviä aina kanssani. Ilman heitä, kiusaaminen olisi voinut yltyä paljon, paljon pahemmaksi.

big mamas home blogi, ystävyys, ystävät
Kuva lainattu täältä.

"Vastaan kävelevää kaveria moikataan, ystävää halataan."

Muistan, kuinka eräs yläasteaikainen ystäväni kertoi oman näkemyksensä ensikohtaamisestamme. Hänet oli siirretty oman luokkansa ainoana, meidän luokkamme kotitalouden tunneille. Emme taida vieläkään tietää kunnon syytä tälle. Kun hän astui sisään luokkaan ja kertoi osallistuvansa tunneille, minä olin ollut ensimmäisenä vilkuttamassa ja viuhtomassa ja ottamassa häntä mukaan meidän työryhmäämme. Olin kuulemma puhunut paljon, mutta ainakaan ystäväni ei ollut tuntenut oloaan tunkeilijaksi. Tuosta tapauksesta on nyt tullut kuluneeksi miltein viisitoista vuotta ja me olemme edelleen ystäviä.

big mamas home, ystävät, ystävyys,
Kuva lainattu täältä.

Vuosien varrella näistä nuoruusvuosina solmistuista ihmissuhteista jäljelle ovat jääneet ne lähimmät ja tärkeimmät. Ne, joiden kanssa yhteys säilyy ja juttu jatkuu siihen mihin se jäi, vaikka elämä kuljettaa meitä yhä kohti omia teitämme. Elämä on tuonut mukanaan myös monia uusia ystäviä. Välillä mitä yllättävimmistä paikoista. Olen huomannut, että niiden kanssa, jotka ovat jääneet elämääni, meillä on klikannut hyvin nopeasti. Kai se johtuu siitä, että samanlaiset ihmiset vetävät toisiaan puoleensa? Uskon myös vakaasti, että elämällä on tarjota minulle vielä monia uusia ystäviä, kunhan se saa siihen tilaisuuden.

big mamas home, ystävät, ystävyys
Kuva lainattu täältä.

Olen aikuistumisen myötä oivaltanut, että ystävyyssuhteisiin tulee luottaa, vaikka elämä olisikin välillä hektistä. Meidän jokaisen elämä on välillä hektistä, eikä aika tunnu riittävän aina siihen omasta arjestakaan selviämiseen. Todellisten ystävien seuraan voi aina palata, luottaen siihen, että he kyllä ymmärtävät. Otetaan sitten ilo irti siitä ajasta, kun on mahdollisuuksia nähdä useammin. Kuten esimerkiksi kesästä ja loma-ajasta. Ajattelin, että voisimme hyödyntää tyttöjen kanssa vielä tuon meidän lähibiitsin, kun asumme vielä tällä alueella ja meidän kattoparveko on loistava paikka kesän grillailuihin. Niin ja kai tässä pitäisi vielä yksiä baby showereitakin juhlia.

big mamas home, ystävät, ystävyys
Kuva lainattu täältä.

Samaan aikaan, kun eri elämänvaiheet ovat muokanneet ystäväpiiriäni, olen oivaltanut, että kaikkien ystävien ei ole tarkoitus jäädäkään elämääni. Heidän paikkansa on juuri siinä omassa hetkessään ja sitten meidän on aika kasvaa erillemme. Lyhyet ystävyyssuhteet eivät ole yhtään sen vähäpätöisempiä, kuin pitkäaikaiset. Niillä on vain hieman erilainen tarkoitus. Hyvänä esimerkkinä eräs rakas ystävä, jolla on yhä erityinen paikka sydämessäni. Hän tuki minua, kun olin kaikkein epävarmimmillani ja tarjosi sellaista tukea, sekä turvaa, jota en muualta saanut. Nyt meidän tiemme ovat erkaantuneet ja muistelemme varmasti yhtä toisiamme lämmöllä, mutta meidän aikamme oli ja meni. Eikä siitä tarvitse olla pahoillaan.

Näin. Ystävyys on hienoa ja monimuotoista ja siitä on paljon erilaisia näkemyksiä. Tässä olivat omani, millaisia näkemyksiä teillä on ystävyydestä?

xx
Jenni S.

2 kommenttia:

  1. Hienosti kirjoitettu ystävyydestä. Minulla on ystäväpiiri pysynyt aika stabiilina viimeiset kymmenen vuotta. Lukioaikaisetkin ystävät edelleen pitävät yhteyttä, mutta vähemmän. Toki on niitäkin, joiden kanssa ystävyys on vain katkennut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllä minullakin nämä tuoreimmat ystävyyssuhteet alkavat olla jo miltein kymmenen vuotiaita. Mikä on kyllä aika hienoa. Ne vanhimmat ystävät ovat tosiaan se yksi ja sama tyttöporukka, joka meillä muodostui jo seitsemännellä luokalla.

      Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright