Slider

Äitienpäivä

2017-05-14

Lähes vuosi ja viisi kuukautta sitten, sateisena, harmaana joulukuisena aamuna, Kätilöopiston sairaalassa, minusta tuli äiti.

Äitienpäivä, äitiys, lapsen saaminen, äidiksi tulo,

Nuorempana ajattelin lasten saamisesta hyvin eri tavalla. Kun sain vasta syntyneen tyttäreni syliin, hän ei ollut mikään itsestäänselvyys. En ollut pitänyt edes raskautta itsestäänselvyytenä, vaikka suhtauduinkin moniin asioihin paljon rennommin, kuin moni muu ja vaikka nautin raskaudesta täysin rinnoin.

äitienpäivä, äitiys, äidiksi tulo, lapsen saaminen

Raskausaikana koin jonkinlaisen kriisin oman identiteettini kanssa, mikä taitaa olla aika normaalia. Minä tosin etsin identiteettiäni ennen raskauttakin, vuosia kestäneen masennuksen jälkeen, joten kriisi oli ehkä todennäköisemmin odotettavissa. Yhdestä asiasta olin kuitenkin täysin varma, tulisin tekemään ihan kaikkeni vauvani puolesta. Pikku E ratkaisi kuitenkin puolestani kaikki identiteettiongelmani kerta heitolla. Heti kun hormoonihuurut haihtuivat, minusta tuli vakaampi ja onnellisempi, kuin koskaan aikaisemmin.

äitienpäivä, äitiys, äidiksi tuleminen, lapsen saaminen

Kiitos rakas tyttäreni. Sen lisäksi, että teit minusta äidin, sinä teit minusta ehyemmän tavalla, jota en olisi koskaan osannut kuvitella. I love you. Tämä on meidän viimeinen äitienpäivämme näin kolmestaan, ensi vuonna teitä palleroita pitäisi olla kaksi.

Ihanaa äitienpäivää, ihan jokaiselle äidille.

xx
Jenni S.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright