Slider

Säästä ruokaostoksilla

2017-04-28

Vuorossa oli taas talousasiaa. Aihe juontaa juurensa siihen miten jokin aikaa sitten kerroin velkakierteestä, jonka kanssa olemme painineet vuosikausia. Velka-aikana meidän kulutustottumuksemme eivät olleet ehkä niitä tilanteeseen nähden taloudellisimpia ja olemme havahtuneet kuluttamiseen vasta nyt, kun tilanne on hieman parempi. Olemme vasta nyt alkaneet säästämään ja miettimään mihin sitä rahaa kannattaa laittaa. Puhun blogissa paljon sisustusunelmistani ja niiden eteen täytyy säästää, koska emme me ole vieläkään mitään miljonäärejä.

Säästäminen, säästö vinkit, ruokaostokset

Yksi säästämiseen liittyvä keskustelu kotitaloudessa on varmasti se, että mitkä ovat niitä asioita, mistä voi luopua ja mitä ilman voi elää. Minä esimerkiksi olen jättänyt pois useamman ulkona nautitun latten ja ihan hyvillä mielin. Kahvilan latte maistuukin usein paljon paremmalta, kun niitä ei juo viikoittain.

Asumismenojen jälkeen ruokalasku on meidän talouden isoin menoerä. Aikaisemmin meillä meni jo kahteen pekkaan ihan järjettömiä summia ruokakauppaan ja lapsen kanssa entistä enemmän. Talousneuvojan kanssa aloimme miettiä, miten tätä ruokalaskua voisi pienentää. Nämä jutut voivat olla jollekin aivan itsestään selviä, mutta meille ne eivät olleet. Tässä muutama keino pienentää perheen ruokalaskua.

Säästäminen, Säästövinkit, Ruokakaupassa,

1. Vaihda ruokakauppaa

Me ihmiset kilpailutamme paljon asioita, kuten mm; Asuntolainan, sähkölaskun, vakuutukset, joissain tapauksissa kilpailutamme myös lääkärit. Eikä kaikki ollut edes tässä, listaa voisi jatkaa varmasti vielä miten. Harva kuitenkin älyää "kilpailuttaa" omaa ruokakauppaansa. Ruuan hinnoissa on eroja ja sillä on väliä, missä käy. Meillä ruokakauppaa vaihtamalla, ruokalaskusta putosi pois satasia.

Eräs perheenjäseneni sanoi joskus; "Että ruoka on elämässä ainoa päivittäinen menoerä, jossa voi säästää." Silloin ajattelin, että olipas tyhmä neuvo. En minä ainakaan aio säästää ruuan laadussa. Nyt ymmärrän tämän lauseen todellisen merkityksen. Olen säästänyt ruokakustannuksissa, mutta kauppaa vaihtamalla olen voinut suosia paremmin luomua ja kotimaisia vaihtoehtoja ilman, että se on tuntunut pahalta lompakossa. Lisäksi meillä on alettu syömään entistä enemmän kasviksia ja hedelmiä.

Säästäminen, Säästö vinkit,

2. Mene kauppaan ostoslistan kanssa

Jokainen meistä on varmasti sortunut heräteostoksiin kaupassa, se on ihan luonnollista. Siihen ei tarvita paljon, kun muutaman kohdan päässä mietitty ostoslista on paisunut ostoskärrylliseksi tavaraa. Minä olen saanut hillittyä omia heräteostoksia hyvin sillä, että joka kerta kun menen kauppaan, minulla on tarkka lista ostettavista. Lista helpottaa mielihaluja. Mutta listankaan kanssa, ei kannata missään nimessä mennä kauppaan nälkäisenä!

Säästäminen, Säästö vinkit

3. Harvenna kaupassa käyntejä

Me kävimme aikanaan kaupassa aikalailla päivittäin, mikä oli ensinnäkin raskasta ja toisekseen se kulutti enemmän rahaa. Esimerkiksi niiden heräteostosten määrää on helppo vähentää, kun mahdollisuuksia on vähemmän. Ihan aluksi harvensimme käyntejä joka toiseen päivään. Sitten aloimme suunnitella viikoksi ruokalistoja ja ostaa kerralla useamman aterian tarveaineet. Ja koska, minä kokkaan luonnostani, kuin armeijalle nämä ruuat riittävät hyvin usein 2-3 päivää. Näin ollen ruuasta riippuen, viikossa riittä noin kaksi kaupassa käyntiä. Yleensä ajoitan kauppareissut arkivapaille tai lauantaille, jolloin ei työpäivän jälkeen tarvitse tuskastella vielä täpötäydessä kaupassa, vaan voi kävellä lapsen kanssa suoraan kotiin.

Säätäminen, Säästö vinkit

Nämä voivat olla itsestään selvyyksiä, mutta meille nämä ovat uusi oivalluksia. Ruokakaupan vaihtaminen on tarkoittanut, että joudumme kävelemään vähän aiempaa pidemmälle. Mutta sen voi ajatella puhtaasti itsestään selvyytenä. Suosittelen kokeilemaan, jos tuntuu, että ruokakauppaan menee rahaa enemmän, kuin kukkaro antaa myöten.

x x
Jenni S.

2 kommenttia:

 1. Tosi hyviä vinkkejä, joita itse olen käyttänyt :) Ruoka on aina pitkän päälle kallista, mutta pienillä muutoksilla voi kuitenkin säästää!

  ❀ Cinderella Days ❀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Yllätyin itsekkin, miten oikeanlaisilla valinnoilla voi säästää aika pitkänkin pennin. :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright