Slider

Puhetta pääsiäisestä

2017-04-16

Tuntuu jotenkin loogiselta jatkaa ruokapuheista pääsiäiseen, joka minun silmissäni pyörii ruuan, tai ainakin suklaamunien, ympärillä. Olen monet kerrat puhunut joulusta, sen tunnelmasta ja mitä joulu minulle merkitsee, mutta pääsiäisetä en ole puhunut juuri mitään. Nyt onkin sitten hyvä hetki nostaa niin sanotusti pupu pöydälle.
Pääsiäinen | Sisustusblogi | Pääsiäis perinteet

Pääsiäiseen liittyvät mielikuvat ovat yleensä aika keveitä. Valo on lisääntynyt huikeasti. Siihen liittyy usein myös lisääntyvä lämpö ja ihan selkeä kevään tuntu. Pääsiäisenä monella on myös useampi päivä vapaata putkeen. Tänä vuonna minuakin arpaonni suosi työvuoroissa.

Minun ja mieheni pääsiäiseen on kuulunut yleensä köllötelty sohvalla ja elokuvien katselu, mikä on toki tällaiselle kotohiirelle varsin miellyttävä tapa viettää juhlapyhiä. Pääsiäinen, kuten joulukin, on ollut minulle rauhoittumisen aikaa, jota mieheni oli vaikea ymmärtää vielä jossain vaiheessa. Nyttemmin olemme päässeet asiassa jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen. Viime vuodesta en muista juuri mitään, mikä saattaa johtua toki kaikenlaisista hormooneista ja muutaman kuukauden ikäisestä vauvasta. Mutta todennäköisesti se on mennyt totutulla kaavalla, syöden ja kotoillen.
Pääsiäinen | Pääsiäisen perinteet

Lapsuuden pääsiäisperinteisiin, on liittynyt virpominen, munien piilottelut, rairuoho, sekä kaikenlaiset askartelut. Ollaanpa me joskus, muistaakseni, muniakin tyhjennelty puhaltamalla maalaamista varten. Kuten äsken mainitsinkin, pikku E, oli viime vuonna vain muutaman kuukauden ikäinen, joten hän on todennäköisesti nukkunut sitterissään pääsiäisen yli. Tänä vuonna me olemme olleet kipeinä, mutta kuitenkin kykeneviä perheen yhteiseen aikaan. Ostettiinpa me muuten ensimmäinen satsi legojakin tähän talouteen ja niillä on nyt leikitty koko perheen voimin. Onpa tämä äiti ehtinyt jo muutaman kerran astuakin mokoman muovihökötyksen päälle ja päästää muutaman ärräpään sen kunniaksi.

Vielä taaperon keskittymiskyky ei riitä munien maalaamiseen, mutta ehkä jo ensi vuonna voimme kokeilla erilaisia pääsiäisaskarteluja ja rairuohon kylvämisiä. Tulevina vuosina, asuinalueesta riippuen, virpominenkin tulee varmasti kuulumaan meidän pääsiäiseen.
Pääsiäinen | Pääsiäisen perinteet

Meillä ei ole ollut aikaisemmin mitään erityisiä pääsiäisruokia. Toki minä olen vetänyt aina mämmiä ja suklaamunia kaksin käsin, kun siihen olen saanut tilaisuuden. Työpaikalla ollaan herkuteltu puolestaan kototekoisilla rahkapullilla ja pashalla. Muuten meillä kotona on syöty milloin mitäkin, kuten esimerkiksi makaronilaatikkoa, lasagnea tai mitä näitä perusruokia nyt on. Henkilökohtaisesti toisin kuitenkin miellelläni jonkinlaisia ruokaperinteitä meidänkin pääsiäiseen. Varsinaisia perinneruokia en kaipaa, mutta minusta olisi aivan ihanaa, jos vuosienkin päästä lapset kokoontuisivat meille pääsiäisenä syömään.
Jostain syystä, allekirjoittaneen kultainen keski-ikä unelmat liittyvät aina ruokaan.

Niiden ruokaperinteiden luominen alkaa kuitenkin jo tässä vaiheessa, joten ehdotin miehelleni nätisti, että laittaisimme tänä vuonna lammasta. Rakkaani totesi ettei se kannata, kun minun laittamani lammas maistuisi kuitenkin villasukalle. En loukkaantunut. Otin tämän haasteena ja vapaalla hetkellä luinkin sitten useampia karitsanvalmistus ohjeita. Päädyimme kuitenkin muutamien sattumusten kautta lopulta paahtopaistiin, kera valkosipuliperunoiden.
Pääsiäinen | Pääsiäis perinteet

Mitä pääsiäiskoristeluihin tulee, olen niiden kanssa aika hukassa. Tänä vuonna pöydässä on muutama lilja, mutta kyllä minä kaipaisin myös jotain muutakin. En koe riemunkirjavia munia ja tipuja omakseni, vaan kaipaisin jotain, joka ei huutaisi niin voimakkaasti sitä pääsiäistä. Ehkä ensi vuonna voisimme kokeilla pajunkissojen ja rairuohon lisäksi jonkinlaisia moderneja munakoristeita. Näin jossain blogissa, en muista millään missä, ihania, mustavalkoisia riippuvia munia, juuri sellaisia, joita voisin kotiini kuvitella.

Ehkä tämä koristeasia selkiytyy tulevina vuosina. Nyt minä asetun hiljalleen lepäämään, sillä E:n flunssa tuntuu tarttuvat hiljalleen myös minuun. Toivottavasti lepo ja kunnon yöunet auttavat.

Pääsiäinen | Pääsiäis perinteet

Hyvää pääsiäistä.

xx
Jenni S.

2 kommenttia:

  1. Aurinkoista toista pääsiäispäivää. Hyvin pienillä koristuksilla mekin menimme tänä vuonna. Lähinnä vähän kevätilmettä kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Meillä meni loppu pääsiäinen oikein mukavasti, kun pikku neitikin tervehtyi pääsiäisen viettoon.

      Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright