Slider

Kulinaristisia tavoitteita & puhetta ruuasta

2017-04-12

Ajattelin puhua teille tällä kertaa ruuasta. Olen joskus sanonut ettei minusta saa oikeaa ruokabloggaajaa tekemälläkään ja seison edelleen näiden sanojen takana. Se ei kuitenkaan ole salaisuus ettenkö minä pitäisi ruuasta. Kai sen nyt valokuvissa näkyvä ympärysmittakin kertoo. Meidän perheessä on aina pidetty ruokaa enemmän, kuin vain polttoaineena. Meille se on myös nautintoa ja anteeksi kaikki toisin ajattelijat, kun sanon näin, mutta en tiedä parempaa kuin hyvin valmistettu pihvi.
Ruuanlaitto | Ruoka | Stockmann casa astiat

Lapsuuden kodissani ruokailuhetki on ollut, aina kuin vain mahdollista, myös yhteinen heti perheen kesken. Siinä vaiheessa, kun viisi lasta juoksee koulussa ja harrastuksissa, molemmat vanhemmat ovat yrittäjiä, aina ei vain ehdi vaihtaa kuulumisia muualla. Vaikka, kun kolme viidesta lapsesta on murrosikäisiä, keskustelu on ollut hyvin vähäsanaista.

Oma äitini on ollut juuri sellainen pullan tuoksuinen kotiäiti. Itseasiassa, eräs perhetuttavamme kertoi kehittäneensä laskukaavan sille, milloin meillä kannatti vierailla. Ja voin kertoa, että hän sammutti autoaan meidän pihalla samalla hetkellä, kun äiti veti pullapeltiä uunista. Meille lapsille oli aina ruoka valmiina, kun koulusta tultiin, oli tilanne mikä hyvänsä ja aika harvat ruuat jäivät syömättä. Kaikkein parhaiten muistan äidin aivan taivaallisen hyvän uunilohen. Pitänee pyytää viimein se resepti itselleenkin.
Ruuanlaitto | Ruoka | Stocmann Casa astiat | Munalihapullat ja keitetyt porkkanat

Meillä oli mieheni kanssa pitkään omat vastuualueet ruuanlaitossa, mutta ne ovat hieman venyneet lapsen myötä. Nykyään minä olen aika pitkälti vastuussa kokkaamisesta. Erilaiset pihvit ja liharuuat puolestaan kuuluvat edelleen miehelleni, koska minä en ole täysin perillä lihan hienoista ominaisuuksista. Mikä on varmasti osittain totta.

Ruokatottumuksemme kokivat pienen notkahduksen muutettuamme yhteen mieheni kanssa. Ensimmäinen asuntomme oli kummallekin ensimmäinen oma koti, joten ehkä sen ymmärtää. Pitsat, mäkkimätöt ja einekset olivat helppoa ruokaa. Kuitenkin, kiitos henkilökohtaisen ravintoasiantuntijan, äitini, tätä ei jatkunut ihan hirveän pitkään. Henkilökohtaisesti syön eineksiä äärimmäisen harvoin. Tiedän mieheni hotkivat työmaalla lihapiirakoita, mutta niitä meillä ei juurikaan näy kotona.
Ruuanlaitto | Ruoka | Stokcmann Casa

Me emme ole mitään mestarikokkeja, mutta emme myöskään mitään poropeukaloita. Välillä saattaa palaa perunat pohjaan, jos huomio on muualla, mutta pääsääntöisesti meidän keittiössä onnistutaan. Oli siellä sitten kumpi tahansa kauhan varressa. Mitään gourmet kokkaajia meistä kumoikaan ei kuitenkaan ole.

Meillä tarjotaan pääsääntöisesti hyvin perinteistä kotiruokaa. Makaronilaatikkoa, jauhelihakeittoa, spagettia ja jauhelihakastiketta, mitä on tullut tarjoiltua varmasti joka keittiössä. Sen jälkeen, kun Pikku E alkoi syödä kiinteitä, olen ruvennut tietoisesti lisäämään kasviksia ruokavalioomme. Lapsuudenkodissani ruokapöytään on kuulunut perinteisesti salaatti, oli ruokana sitten mitä hyvänsä. Me olemme vähän lipsuneet tästä samoihin aikoihin, kun elimme eineksillä ja noutoruualla, mutta nyt olen taas yrittänyt petrata tässäkin.
Ruuanlaitto | Ruoka | Stokcmann Casa

Viimeaikoina olen kuitenkin alkanut miettiä tätä kotiruoka-asiaa ja olen alkanut miettiä, että kaipaisin pientä vaihtelua. Edelleen, mikään ei voi viedä makaronilaatikon paikkaa meidän perheen ruokapöydässä, mutta olen löytänyt kaikki lempireseptini astumalla mukavuusalueeni ulkopuolelle.
Ruuanlaitto | Ruoka | Stokcmann Casa astiat | Maku lehti | Munalihapullat ja keitetyt porkkanat

Tästä syystä olen luvannut itselleni ja perheelleni, että alan sivistämään itseäni ruokalehtien muodossa. Netti, kaikkine ruokasivuineen, on kätevä silloin, kun tietää kaipaavansa jotain tiettyä, jota kotikeittokirjoista ei löydy. Ruokalehdet tuovat uutta näkemystä kuitenkin joka kuukausi ja sellaisilta alueilta, joita ei itse tule edes ajatelleeksi.

Ja mitä lehtien säilytykseen tulee, kun innostuu käymään omaa lehtikokoelmaa läpi karsimis mielessä, suosikit on helppo repäistä talteen ja pistää loppu kierrätykseen.

Eli, tervetuloa kaikki uudet makuelämykset, vanhojen suosikkien rinnalle.

xx
Jenni S.

4 kommenttia:

 1. Kiinnostava postaus! Täytyisi itsekin laajentaa arkiruokarepertuaaria. :)

  VastaaPoista
 2. Maku-lehti on oma lempparini ja sitä tulee jopa tilattua. Glorian ruoka ja viinikin on kiva, mutta välillä ohjeet sellaista hifistelyä, että moni resepti jäänyt testaamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri, ei-niin-hifistely-reseptien vuoksi päädyinkin tutustumaan Makuun. Glorian ruoka ja viinissä tuskin on mitään vikaa, mutta meikäläisen taidoille Maku on todennäköisesti turvallisempi vaihtoehto. :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright