Slider

Olohuoneen sisustussuunnitelma

2017-02-07

Olen luvannut valoittaa teille, millaista sisustusta ja millaisia hankintoja olen suunnitellut kotiimme. Ensimmäisessä vuorossa on olohuone, joka on meidän kodin sydän. Kaksiossa, jossa ei ole erillistä ruokailutilaa, kaikki oleellinen tapahtuu käytännössä katsoen olohuoneessa.

Tällainen suunnitelma auttaa minuakin asettamaan itselleni säästötavoitteita. Varsinkin noiden design ihanuuksien kanssa, pitkäjänteisyys on valttia. Toisaalta, ei noita Ikeankaan kokonaisuuksia osteta ihan tuosta noin vain. Mutta nyt ensimmäiseksi lista niistä jutuista, mitkä olohuoneessa mättää.

1. Kirjahylly
Meidän retro, kirjahylly/tv-taso on menossa ihan ensimmäisenä vaihtoon. Ensinnäkin, se ei täytä millään meidän kaikkia tarpeita. Meidän (minun) kirjat ei enää mahdu siihen millään, jonka vuoksi niitä on pinoissa eri puolilla asuntoa. Lisäksi se alkaa olla todella vanha ja hutera, eikä ole oikein kenenkään silmissä kaunis, joten häntä kutsuu jätelava.

2. Vanhat nojatuolit
Meillä on kaksi vihreää nojatuolia, jotka eivät tule jäämään meille. Ne vievät turhaa tilaa, niillä ei istu kukaan ja ne toimivat pääsääntöisesti kirssojen raapimapuina. Mitään vastaavanlaisia nojatuoleja meille ei enää tule, vaan ne korvaa todennäköisesti joku keveämpi ja sirompi vaihtoehto, kuten esimerkiksi Eamesin DAR.

3. Tv-taso
Kirjahyllyn kaverina vaihtuu myös tv-taso. Juuri nyt mietteissä olisi, joku vanha, antiikki lipasto. Mutta joku Ikean Bestå kokonaisuuskaan ei ole poissuljettu.

4. Säilytystila
Olohuoneeseen tarvitaan säilytystilaa. Meillä on esimerkiksi rakennustyömaiden piirrustuksia, joita mieheni välillä laskee ja muun muassa ne olisi hyvä saada jemmaan kaappien taakse. Tähän hommaan on todennäköisesti tulossa, joku Bestå systeemi, valkoisena ja korkeakiiltoisena.

Tässä tärkeimät. Loput ovatkin sitten sellaisia yksityiskohtia, joilla luodaan kodista persoonallisen näköistä.
Kaikki kuvat ovat lainattuja.


Kollaasissa näkyy Kartellia, Eamesia ja Hayta ja oli itseasiassa aika iso päätös ottaa ne ostoslistalle. Olen haaveillut näistä tuotteista jo jonkin aikaa, mutta en ole raaskinut tehdä ostopäätöstä, saati sitten ostaa sellaista. Juttelimme mieheni kanssa näistä ja totesimme, että kyllä ne voidaan ottaa sellaisiksi pidemmän aikavälin tavoitteiksi. Niitä tuumaillaan, niitä varten säästetään ja sitten vielä vähän tuumaillaan ja vasta sitten ostetaan. Säilytystilassa ja kirjahyllyssä luotan ehdottomasti Ikeaan. Niiden ei kuulukkaan olla esillä ja henkiä sitä persoonallisuutta, vaan niiden tehtävä on ajaa sitä omaa asiaansa. Panostetaan sitten niihin muihin juttuihin.

Mitä tuohon julisteeseen ja siihen tauluseinään, sekä vuokra-asuntoon tulee, olen kuullut huhuttavan tauluteipistä. Sillä saa kuulemma isommankin taulun pysymään seinässä, ilman nauloja, eikä se vahingoita muutenkaan maalipintaa tai tapettia. Kokemuksia anyone?
Kaikki kuvat ovat lainattuja.


Kollaaseista sen ehkä voikin jo päätellä, ne jotka eivät sitä tiedä, mutta minä rakastan kauniita valaisimia. Mitä enemmän kotona on valinnanvaraa lamppujen suhteen, sen parempi. Epäsuorat valonlähteet ovat parhaita, mutta taaperon kanssa ja piirtäessä on ihan kiva, että sitä valoa riittää myös laajemmalti. Haluaisitko muuten kuulla lisää minun valaisin himotuksistani?

Huh, tätä postausta olikin yllättävän vaikea tehdä, kun piti ne omat näkemykset visualisoida kollaaseihin ja sitten vielä kirjoittaa jutut päälle. Tekstiä olisi voinut tulla paljon enemmän, mutta toivottavasti sain nyt tärkeimmät tiivistettyä. Ja silti tästä tuli aika pitkä.

Seuraavaksi olisi vuorossa ruokailutila.

xx
Jenni S.

2 kommenttia:

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright