Slider

Synttäreiden suunnittelu ja toteutus

2017-01-14

E:n ensimmäiset syntymäpäiväjuhlat eivät menneet ihan niin, kuin oli ajateltu. Suunnitelmat olivat hyvät, mutta toteutus ontui. Osittain siksi, että jätin asiat vähän viime tinkaan ajatellessani, ehtiväni hyvin. Unohtui kuitenkin lukea yksi pienellä präntätty ja homma meni improvisoinniksi. Luulen vetämättömyyteni johtuneen siitä, että totuttelin vielä uuteen työarkeen ja lisääntyvään pimeyteen. Mitään todellista katastrofia ei tapahtunut. Yhtä äitiä vain vähän harmitti, kun parempaankin olisi pystytty.
Ei mennyt kuin Strömsössä.
Taaperonalku oli aika haltioissaan ilmapalloista.

Nyt ajattelin listata kohta kohdalta, mitä suunnittelin, mitä oli todellisuus ja miten toimimme ensi vuonna. Tähän kannatta suhtautua vähän huumorillakin, kun näin jälkikäteen, itseäkin naurattaa. Ensi vuonna uusi yritys!

JUHLATILA

Suunnitelma
Olisimme halunneet varat juhlille erillisen juhlatilan, jotta kissoille allerginen veljenikin, olisi päässyt mukaan. Ensimmäisenä listalla oli taloyhtiömme kerhohuone.

Todellisuus
Sain kuulla ettei kerhohuone ole tällä hetkellä vuokrattavissa ja monessa julkisessa tilassa vuokrat olivat niin korkeat, ettemme viitsineet maksaa niin paljon lastenkutsujen vuoksi. Vaikka kyseessä olikin tyttäremme ensimmäinen syntymäpäivä. Lopulta neuvottelujen jälkeen päädyimme viettämään yhden viikonlopun aikana juhlia kahdessa osoitteessa. Ensin lauantaina äitini luona, jolloin pikkuveljenikin pääsi osallistumaan juhlintaan ja seuraavana päivän oli juhlat meillä kaikille ystävillemme ja kummeille.

Ensi vuonna
Tilanteesta riippuen toteutamme todennäköisesti seuraavat juhlat samalla tavalla. Kahdet juhlat olivat lopulta ihan toimiva juttu.
Pörrö liivi ja valkoinen mekko
Juhla-asu oli ainakin äidin mieleen. Toki, se meni kakkutarjoilun jälkeen suoraan pyykkiin.

KUTSUT

Suunnitelma
Alunperin meidän piti askarrella ja lähettää ihan oikeat paperiset kutsukortit kaikille vieraille, koska konkreettinen kutsu on tekstiviestiä ihanampi.

Todellisuus
Kutsuminen tapahtui tekstiviestillä ja siinäkin oli pientä sekaannusta.

Ensi vuonna
Yritämme laittaa oikeat kutsukortit, mutta emme ota stressiä, kun tekstiviestikin pelaa.

KORISTELU

Suunnitelma
Suunnitelmiahan oli vaikka minkälaisia, aina koristellusta syöttötuolista ilmapallomereen, mutta ihan kaikkea ei voinut toteuttaa. Meidän oli tarkoitus hommata hieman koristeita Popup kemuista, joka on ihana liike Helsingin keskustassa. Katselin kaiken tarvittavan valmiiksi netistä, mutta halusin käydä ostoksilla paikan päällä. Tykkään shoppailusta, enkä ole ikinä täysin lämmennyt nettikaupoille.

Todellisuus
Tarvikkeiden hakeminen venyi viimeiselle viikolle ja huomasin nopeasti etteivät aukioloajat ihan sovi, meidän työaikoihimme. Sinä ainoana päivänä, jolloin liikkeessa piipahtaminen olisi ollut mahdollista, minun täytyi leipoa. Joten pistin mieheni asialle. En vain ollut huomannut, että liike on auki vain joka toinen lauantai. Arvatkaa kahdesti olimmeko me oikeana lauantaina liikkeellä? Kävimme hakemassa kertis astiat ja ilmapallot ihan lähikaupasta.

Ensi vuonna
Tilaan tarvikkeet netistä hyvissä ajoin. Itseasiassa, voisin ruveta keräämään niitä jo kesällä valmiiksi, jolloin joulun alla ei iske turha stressi. Eikä kukkaro kärsi niin pahasti kerralla, kun tarvikkeet hankkii hiljakseen. Ensi vuonna haluaisin toteuttaa sellaisen ilmapalloseinän, joka saattaisi olla kaksi vuotiaan mielestä aika kova juttu.
Pop up kemut juhlakauppa
Kaikki kollaasin kuvat on lainattu Pop up-kemujen sivuilta.KUKAT

Suunnitelma
Halusin pienen, pyöreä kimpun, ruusuista, neilikoista ja pioneista, ilman liikaa vihreää, kahvipöytää koristamaan.

Todellisuus
Luotto kukkaliikkeeni, jonka sidontatyötä olen ylistänyt usein, petti minut, eikä kimppu ollut ihan niin kaunis, kuin ajattelin. Tosin, en ollut itse mukana sitä tilaamassa, sillä olin töissä ja mieheni hoiti tilaamisen äitinsä kanssa.

Ensi vuonna
Muutama vaaleanpunainen lilja toimii taatusti kahvipöydän koristajana tai sitten olen ensi vuonna mukana tilaamassa kimppua.


TARJOTTAVAT

Suunnitelma
Suunnitelmat olivat aika suureelliset, joten niitä piti ihan lähtökohtaisestikin hieman supistaa. Päätin panostaa kakkuun ja pelata varman päälle juustokakulla. Osan tarjottavista delegoin E:n kummitädille, joka tarjosi apuaan erikoistarjottavien kanssa.

Todellisuus
Hoidin oman osuuteni järjestelmällisesti ja sain kerrankin kaiken ajoissa valmiiksi, ilman stressiä. E:n kummitäti soittaa juhlia edeltävänä perjantaina, että heillä jyllää vesirokko. Joten pöydästä jäi puuttumaan suolaiset. Onni onnettomuudessa, että he olivat ainoat, jotka kaipasivat erikoisruokia juhlapöytään. Eikä kahvipöydän antimista kuulunut valitusta, joten oletan kaiken menneen ihan hyvin.

Ensi vuonna
Suunnitelma oli ihan hyvä, joten tuskin muutamme sitä seuraavakaan vuonna. Jo senkin vuoksi, että tämän kummitädin kinkkupiirakka on taivaallista. Toivotaan kuitenkin, että vältymme silloin yllättäviltä vesirokkotapauksilta. Mietin kuitenkin, olisiko olemassa toinen vaihtoehto perinteiselle syntymäpäiväkakulle.

Suunnitelmat olivat siis hyvät, mutta toteutus ontui. Siitä huolimatta juhlat olivat loppujen lopuksi oikein onnistuneet. Ja kuten sanoin, ensi vuonna uusi yritys. Josko silloin paremmalla menestyksellä.

Näistä syntymäpäivistä piti tulla enemmän postauksia, mutta osittain siitä syystä, että valokuvat eivät onnistuneet ja osittain siksi, että homma ei tosiaan mennyt niin, kuin suunniteltiin, homma jää tähän yhteen postaukseen. Mutta ensi syksynä ja joulun alla uusi yritys. Jos silloin saisin tehtyä juttuja jo ihan juhlasuunnittelusta ja jos ei tule mitään yllättävää, niin siihen mennessä minulla pitäisi olla myös parempi kamerakin.

Palataan taas, hieman positiivisimmissa merkeissä,

xx
Jenni S.

6 kommenttia:

 1. Kivalta kuulostaa silti ja onnea päivänsankarille! 💖 Aikaa kyllä kannattaa varata tarvittavien juttujen hankintaan. Itse niitä ostan aina kun kivoja tulee vastaan. Viime vuonna tytöllä oli My littele pony -synttärit. Löytyy juttua myös blogista. Saas nähdä mitä tänä vuonna. Toukokuussa täyttää 8v. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis, kenelläkään ei varmasti ole mitään valittamista. Hauskaa oli ja tarjottavat maistui, mutta äitiä harmittaa ihan vähäisen. :) Mutta, kuten sanoin, tästä viisastuneena kohti seuraavia juhlia.

   Poista
 2. Pääasia, että juhlat lopulta olivat onnistuneet, vaikka kaikki ei mennytkään suunnitelmien mukaan. Kaunis on ollut synttärisankarin juhla-asukin. Parempaa onnea järjestelyjen kanssa tänä vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin yritän parhaani mukaan ajatella. :) Ja juu, tuo mekko on ollut ihan ehdottomasti yksi lempilastenvaatteitani.

   Poista
 3. Olipa kiva postaus ja aivan ihana tuo pikkuneidin juhlamekko♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Ja kyllä, tuo mekko on aivan ihana. Löysin Lindexiltä joulun alla, joten ei ollut hinnalla pilattu sekään.

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright