Slider

Raikas tammikuu & kimppu tulppaaneja

2017-01-09

Uusi vuosi, uudet kujeet... Palatessani viime viikolla lääkäristä, kävelin tutun kukkakaupan ohitse. Siinä oven pieluksessa, ämpärissä oli nippukaupalla tulppaaneja. Eikä kymmnen kukan kimpun hintakaan säikäyttänyt, joten kotimatka jatkui pienen mutkan kautta. Influenssa oireetkaan eivät tuntuneet sen jälkeen niin pahoilta. En ollut edes muistanut, että tulppaanisesonki alkaa heti joulun jälkeen, vaikka olen odottanutkin sitä. Äitiaivot? Vai influenssan aiheuttamaa dementiaa?
Vaalea sisustus ja valkoiset tulppaanit
Kukkakimppu on pieni juttu, mutta tuo kotiin valtavasti kodikkuutta.

Minun mielestäni hauskinta tässä on se, että vaikka olin juuri edellisenä päivänä järjestänyt joulukoristeet laatikkoon, eikä tammikuuta ollut kulunut, kuin pari päivää, niin minusta tuntui siltä, kuin kevät olisi jo tullut. Sillä samaisella hetkellä, kun näin ne tulppaanit siinä kukkakaupan edessä, mieleni hyppäsi oitis maalis huhtikuuhun. Vaikka tätä talvea onkin vielä monta kuukautta jäljellä.
Annon pandora matto olohuoneessa

Tuntuu, kuin viime vuosina talvi olisi alkanut vasta joulun jälkeen. Tarkoitan siis, että lumi on satanut vasta, kun pukki rekineen on jo ehtinyt käymään. Minä en osaa enää oikeastaan edes odottaa valkeaa joulua, mutta huomasin tässä ihmetteleväni, kun uusi vuosikin ehti mennä, eikä lunta kuulunut. Silti, tulppaanikausi vie minut suoraan kevääseen, vaikka ulkona tuiskuttaakin. Ehkä se on minun tapauksessani puhdas selvitymiskeino, koska en varsinaisesti ole talven tai lumen ystävä. Kun tähtään ajatukset sinne maalis-huhtikuuhun, selviän hengissä näistä kevättalven kuukausista.
Koti ja keittiö, Divaani, Glorian koti, tulppaaneja ja vauva
Kevät tarkoittaa myös sitä, että on aika kaivaa vanhojen sisustuslehtien kevät numerot esiin
ja ruveta vain etsimään inspiraatiota.

Kevään tulo tarkoittaa myös sitä. että sitä voi alkaa miettiä kevään sisustusta. Meillä se tarkoittaa sitä. että siinä samalla, kun mietin asunnon isoja linjauksia vilkuilen, josko jostain löytyisi valkoiset verhot olohuoneen ikkunoita raikastamaan, sekä nautin tulppaaneista. Enää en lisää kahviini jouluisia mausteita, vaan juon sen, niin kuin kuuluukin, maidon kanssa. Minikuusi saa jäädä, kunnes tiputtaa neulasensa, mutta paperiset kuusenkoristeet laitoin jo säilöön. Poltan edelleen kynttilöitä, mutta nyt ne symboloivat ennemmin lisääntyvää valoa.
Saanko esitellä äidin pikku kuvausassistentin. Tyttö on varmasti edessä, kun kuvaan jotain muuta,
mutta kun yritän kuvata häntä, hän pötkii pakoon.

Talossa on kuitenkin yksi tyyppi, joka ei tajua joulun menneen jo. Nimittäin, meidän ruukkuamaryllis, joka puskee uutta vartta menneiden tilalle ja alkaa kohta varmaankin kukkiakkin. Huvittavaa, että minä joka en yleensä saa kukkia pidettyä hengissä, saan yhden sesonkikasvin, jonka elinikä on ennustettuna aika lyhyt, puskemaan uutta kukkaa.

Hyvää tammikuuta,

xx
Jenni S.

P.s. Kiinnostaisiko sarja seuraamistani blogeista? Voisin kertoa omin sanoin miksi olen niihin ihastunut, mikä sai minut seuraamaan niitä ja miten niiden pariin olen päätynyt. On nimittäin täysin yhden blogin ansiota, että ylipäätänsä istun tässä koneen ääressä.

11 kommenttia:

 1. Tulppaaneissa on kyllä joku outo juttu, heti tulee kevätfiilis kun iskee kimpun pöydälle. En vain tahdo saada niitä kestämään kovinkaan kauaa. Kuulostaisi mielenkiintoiselta tuo sarja seuraamistasi blogeista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Ei mikään muu kukka tuo sitä samanlaista fiilistä. Ei edes narsissit. Mä olen huomannut, että kaikkein parhaiten kestää kukka kaupasta ostetut kukat. Myös vettä vaihtamalla ja säännöllisesti varsia lyhentämällä, saa leikkokukat kestämään paremmin. Minulla oli vähän opettelemista tämän kanssa, mutta nyt alkaa jo sujua.

   Poista
 2. Meillä on vielä jotain joulurippeitä, mutta viimeistään perjantaina olisi tarkoitus ne siivota pois. Johan tässä kevytmieli heräsi tämän sinun postauksen ansiosta. Pitääkin ostaa niitä tulppaaneita kotiin :) Sarja blogeista kuulostaa oikein mielenkiintoiselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätmieli siis. Kai se on myös kevyempi mieli :)

   Poista
  2. Tämä suhteellisen kohtuullinen tulppaanikimppu tarjous on siinä Columbuksen yläkerran kukkakaupassa. ;) Näin vinkkinä. Se on mun luottokukkakauppa. Hyvä palvelu ja kauniit kimput ja ihan kohtuulliset hinnatkin vielä.

   Poista
 3. Niin samoja aatoksia! Just eilen aloin järjestelemään vanhoja sisustuslehtiä. Paitsi, että meidän tulppaanit on vielä kaupassa! Koskahan ehtisi hakemaan. Mukavaa viikkoa! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa viikkoa sinnekin. :) Kannattaa hakea niitä tulppaaneja. Paljon mukavampi selata niitä sisustuslehtiäkin, kun on pöydälla tuoreita kukkia.

   Poista
 4. Täällä kanssa yksi tulppaaniholisti :D jolla alkaa tammikuussa jo kevätkausi ;) Hei tuo postausidea seuraamistasi blogeista on tosi hauska, peukut sille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanit on parasta tammikuussa. :) Ja, koska tuo blogisarja on saanut niin hyvää palautetta niin alan toteuttamaan sitä, ihan mahdollisimman pian.

   Poista
 5. Minäkin rakastan tulppaaneja kevättalvisin. Kukat antaa ihmeen paljon iloa ja kauneutta. Ja jännä homma mutta tekokukat ei tee samaa vaikutusta vaikka olisivat ihan saman näköisiä :) Minustakin kuulostaa kivalta tuo postausidea seuraamistasi blogeista, siitä saattaisin saada minäkin uusia inspiroivia blogeja lukulistalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanit on ihania. Muutenkin se yksikin leikkokukka kimppu tekee ihmeitä kodin ilmeelle ja kun vähän miettii kukkakaupassa vähän pitkäikäisempää leikkokukkaa, tämä kodin investointi ei tule edes kamalan kalliiksi. Varsinkin, kun ruukkukukat eivät tunnu selviävän hengissä minun käsittelyssäni. :(

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright