Slider

Olohuoneen sisustusinspiraatio

2017-01-13

Vuokrakodissa, ihan kaikkeen ei voi vaikuttaa. Jos asuisimme omistusasunnossa, lattia olisi valkeaa laminaattia, lattianrajassa kulkisi valkoiset antiikkilistat ja verhokiskojen sijaan meillä olisi todennäköisesti tangot. Tämä mielessä, kannattaa käydä lukemassa Lauran remppapostaus, jossa hän on tehnyt uuteen kotiinsa aika lailla samoja valintoja, joita minäkin unelmissani tekisin. Olin kuolla kupsahtaa hyvänlaatuisesta kateudesta, kun luin tämän jutun.

Mutta, koska kaikkeen ei voi vaikuttaa, niin harmaalla linoleumlattialla mennään ja yritetään rajata valokuviin, jotain kauniimpaa. Onneksi se on sentään harmaa, eikä esimerkiksi ruskea.
Olohuoneen sisustusinspiraatiota blogissa big mamas home
Väripaletti saisi olla aika rauhallinen.
Kuva lainattu täältä.

Olen jo nyt huomannut, että tyylini on yksinkertaistumassa entisestään. En muutenkaan halua omasta kodistani liian graaffista, vaikka tykkäilenkin sellaisista kuvista instagramissa. En itse pystyisi elämään kodissa, jossa sahalaidat ja ristikkokuviot tulevat uniini asti. Itse arvonsa enämmän harmoniaa, kodikkuutta ja pehmeyttä, mutta samaan aikaan myös raikkautta. Toisaalta, ei ripaus sitä graaffisuuttakaan pahaa tee. Meillä mukavuus on kuitenkin ykkös prioriteetti. Kotona täytyy olla mukavaa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että tyylistä pitäisi tinkiä.
Olohuoneen sisustusinspiraatiota blogissa big mamas home
Haluaisin suunnitella ja rakentaa asuntoon persoonallisen tauluseinän.
Kuva lainattu täältä.

Väripaletista tulee löytymään valkoista ja mustaa, jota pehmennetään luonnonvalkoisella, harmaalla, hiekalla, beigellä ja ruskealla. Siihen päälle viellä hyppysellinen metallinhohtoa ja messinkiä, niin värimaailma alkaa olla valmis. Kaikessa yritetään kuitenkin etsiä sitä harmoniaa, eikä sillisalaattia.
Olohuoneen sisustusinspiraatiota
Ajan kanssa olisi ihanaa hankkia muutama harkittu design yksityiskohta.
Kuva lainattu täältä.

Meidän on myös mietittävä sellaisia lapsi ja eläinystävällisiä valintoja. Eli meillä ei panosteta niihin mattoihin tai tyynynpäällisiin. Vaikka etikka pelastaakin monelta tahralta ja ansaitsee ihmeaine nimen, niin en välttämättä laskisi sen varaan esimerkiksi Beni Ourain mattoa. Sen sijaan olen katsonut sillä silmällä muutmaa nelijalkaista kaunokaista ja sellaista kattoon ripustettavaa yksilöä. Miehen saa vaiennettua, kun sanoo, että se kolminumeroinen summa, jonka aion säästää ja pulittaa pöydästä, voisi myös mennä käsilaukkuun. Hänkin ymmärtää sen, että merkkihuonekalu voi hyvinkin olla pitkäikäisempi panostus, kuin merkkilaukku.
Olohuoneen sisustusinspiraatiota blogissa big mamas home.
Rakastan kirjojani, mutta ne vievät tilaa. Joten ohjelmassa olisi myös kirjahyllyn päivitystä ja stailausta.
Kuva lainattu täältä.

Vaikeinta tulee olemaan varmasti se eri osa-alueiden yhdistäminen. Tyylini ei ole puhtaasti moderni tai puhtaasti klassinen, eikä se ole kyllä puhtaasti skandinavinenkaan ja jollain tavoin haluaisin tuoda esille myös sitä boheemia, vähän hipahtavaakin puolta sisustuksessa. Unohtamatta tietenkään miestä ja lasta.
Olohuoneen sisustusinspiraatiota blogissa big mamas home
Eikä missään nimessä pidä unohtaa ykstyiskohtia.
Kuva lainattu täältä.

Vaikka minä olenkin vetovastuussa näissä sisustusasioissa, eikä miestäni kiinnosta pätkän vertaa sisustustyynyjen päälliset, niin isommissa hankinnoissa haluan meidän olevan yhtä mieltä. Ja tiedän kotiteatterin kaiuttimien kiinnostavan häntä ihan tasan tarkkaan. Samaan aikaan kotimme pitäisi olla paikka, jossa tyttärellämme on mahdollisuus kasvaa ja olla ihan rauhassa lapsi.

Mitä mieltä olette suunnitelmistani? Seuraavassa Sisustussuunnitelma postauksessa esittelenkin ihan niitä konkreettisia hankintoja, joita suunnittelen olohuoneeseemme. Sitä ennen palataan kuitenkin hetkeksi joulukuuhun.

xx
Jenni S.

P.s. Ja muistakaa käydä osallistumassa Svaneforsin kynttilälyhdyn arvontaan!! Vielä on hyvin aikaa.

4 kommenttia:

 1. Ihania suunnitelmia! Laittamistasi kuvista sain itsekin inspiraatiota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla. Eikös se bloggaamisessa ole vähän ideana, että jaetaan sitä sisustusinspiraatiota myös muille?

   Poista
 2. Meidän kodissa joudutaan myös ottamaan huomioon eläinystävällisyys. Toisaalta nyt kun koirilla on villeimmät pentuvuodet takana, niin voi jo pikkuhiljaa katsella vähän hintavampia ja laadukkaampia tuotteita. Suunnitelmasi kuulostaa ihanan harmoniselta ja kodikkaalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat ovat siitä hieman ikäviä lemmikkejä, kun ne eivät tunnu oppivan uusia asioita. Ne ovat niin itsenäisiä, että tekevät mitä lystäävät ja kun saavat sumupullosta, katsovat kuin olisin vähintään yrittänyt murhata ne, ilman mitään syytä. Onneksi on olemassa etikat ja hajuntappajat ja sohvaankin saa teetettyä tarvittaessa uudet päälliset.
   Voi kun saisi tuon suunnitelman mahdollisimman pian tänne todellisuuteenkin. :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright