Slider

Kun tunnelmaihminen päätyi sanomaan kyllä led kynttilöille

2016-12-06

Ehkä teillekin on käynyt ilmi, että meillä rakastetaan kynttilöiden polttelua. Yleensä sitä tehdään ympäri vuoden, talven pimenevistä illoista, aina tunnelmallisiin kesän yöttömiin öihin. Allekirjoittanut pitää erityisesti niiden lämpimästä ja tunnelmallisesta valosta, johon ei vain yksikään feikkikynttilä pysty. Ja tuoksukynttilät ovat aivan oma lukunsa. Voisin puhua niistä pitkät pätkät, mutta jätetään se toiseen kertaan ja toiseen postaukseen. Nyt puhutaan nimeomaan kynttilöiden avotuli ominaisuudesta ja eräästä pienestä rusettipepusta, joka on juuri niin pitkä, että saa napattua tuikkukupit lipaston päältä.


Edellä mainittu kuvaus, kertoo varmasti koko ongelman laadun. Meidän vauva on noussut jaloilleen, kai häntä pitäisi alkaa kutsumaan jo taaperoksi, ja kurottelee melko ahnaati kaikenlaisille tasoille. Nykyisin myös ruokapöydälle, joka on ollut tähän asti oikeastaan ainut paikka, jossa voi vielä poltella oikeita kynttilöitä. Iltojen yhä vain pimetessä, huomasin katselevani led kynttilöitä sillä silmällä.

Aikaisemmin en ole lämmennyt ollenkaan led kynttilöille. Ne ovat tuntuneet kalseilta ja suoraan sanotuna surkeilta vaihtoehdoilta oikeiden kynttilöiden rinnalla. Missä on lepattava valo, tuoksu, tunnelma? Olen näin ollen sanonut tiukan ei:n niin led tuikuille, kuin pöytäkynttilöille. Nyt tämän vajaan metrin korkuisen touhuajan kanssa olen huomannut, etteivät ne loppujen lopuksi yhtään pöllömpiä. Ne eivät ehkä yllä ihan samaan tunnelmaan kuin oikeat tuikut, mutta näin hyvin uteliaan ja vikkeläkinttuisen tutkimusmatkailijan kanssa, ne ovat oikein hyvä vaihtoehto.

Meidän kynttiläsarjamme on ostettu Clas Ohlsonilta ja näin vannoutuneena kynttiläihmisenä olen ollut oikeastaan positiivisesti yllättynyt. Niistä lähtevä valo on aika lähellä oikeita kynttilöitä ja ovat toimineet hyvin tuossa meidän sohvapöydällä tunnelmanluojina. Vaikka olen minä joutunut nekin pelastamaan tuolta meidän melko kovakouraiselta tutkijalta, jonka lempipuuhaa on nykyisin paiskata asioita pöydiltä lattialle. Kuinkas moni sisustaja tunnistaa tällaisen piirteen omassa jälkikasvussaan?

Odotan edelleen aikaa, jolloin voin sohvapöydällä poltella taas tavallisia kynttilöitä, mutta siihen asti pärjäämme oikein hyvin näillä. Ehkä me ostamme vielä muutamat lisääkin. Kaiken lisäksi, nämä voi jättää sänkyyn mennessä palaamaan ja toivottamaan väsynyt pikkujoulujen juhlija tervetulleeksi kotiin.
Mitä mieltä siellä ollaan näistä modernin ajan kynttilöistä?

Ihanaa, tunnelmallista itsenäisyyspäivää!

xx
Jenni S.

2 kommenttia:

  1. Meille kanssa on jouduttu kotiuttamaan liuta led-kynttilöitä, sillä pienet yksivuotiaan sormet eivät tahdo pysyä aloillaa! :) Eihän ne mitenkään korvaa aitoja kynttilöitä, mutta luovat kuitenkin kivaa tunnelmaa silloin, kun oikeat kynttilät eivät tule kyseeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin. Ajatellaan positiivisesti. Ainakin meillä yksivuotiaiden tunnelmaa kaipaavilla vanhemmilla on edes joku vaihtoehto elävän tulen tilalle. :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright