Slider

Pikkujoulu

2016-12-01

En ole aiemmin kertonut, että joulukuun ensimmäinen on ollut minun lapsuuden kodissani aivan erityinen päivä. Ensimmäisen päivän aamua on odotettu lähes yhtä innokkaasti, kuin itse jouluaattoa. Eikä se odotus ole liittynyt siihen joulukalenterin ensimmäisen luukun avaamisen.

Joulukuun ensimmäistä kutsuttiin meidän perheessä pikkujouluksi. Silloin olohuoneeseen ilmestyi pieni kuusi, jossa oli vain muutama koriste ja yön aikana tämän kuusen alle ilmestyi lahjoja. Yksi, pieni paketti, kullekin lapselle ja terveiset pakettikortteihin oli kirjoittanut tonttu. Paketti sisälsi jonkun herkun, sekä pienen lahjan, kuten esimerkiksi nukenvaatteet.

Joulu, jouluperinne, pikkujoulu, pikkujoululahja, joulukuu,

Kyselin hieman ja isoäitini tiesi kertoa, että perinne on lähtöisin hänen satakuntalaisesta lapsuudenkodistaan. Hänen lapsuudessaan pikkujoulukuusta ei koristeltu, mutta jokainen lapsi sai kyllä lahjan ja tämä perinne on siirtynyt sukupolvelta toiselle.

Meidän perheessämme on vietetty pikkujoulua, niin kauan, kuin vain pystyn muistamaan. Huolimatta siitä, olimmeko joulukuun ensimmäisenä sitten isällä tai äidillä, omat tonttumme muistivat meitä lapsia pienillä lahjoilla ja siitä se joulun odotus sitten alkoi. Tontut pysyivät uskollisina, myös silloin kun olimme murrosikäisiä.

Nyt on oman tyttäreni ensimmäinen pikkujoulu, enkä voi olla jatkamatta perinnettä. Myös mieheni, jolle tapa ei ollut entuudestaan tuttu, innostui ideasta ja pyysi kuvaamaan videolle aamuisen lahjan avaamisen.

Joulu, jouluperinne, pikkujoulu, pikkujoululahja, joulukuu,

Pikkujoulukuusena toimii Plantagenista ostettu pieni pöytäkuusi, joka ei muuten edes varise, minun hellästä hoivastani huolimatta. Pieni pöytäkuusemme ei saanut koristeita ylleen, mutta aamulla sen juurelta löytyi lahja. Vanha saunatonttu Tupsu (hän oli siis minun tonttuni), on ilmeisesti raportoinut eteenpäin, että minun tyttöni saa myös viettää pikkujoulua ja nyt Nuppu on saanut ihan oman tonttunsa, Tipsu kaupunkitontun.

Joulu, jouluperinne, pikkujoulu, pikkujoululahja, joulukuu,

Ensimmäisestä pikkujoulupaketista paljastui pehmolelu, sekä ensikirja Eläinvauvoista. Kirja on luettu, sekä tunnusteltu jo muutamaan kertaan ja pehmoa on raahattu ympäri kämppää niin, että karvat ovat pöllynneet. Myös joulukalenterista paljastunutta muumikirjaa on luettu hartaasti.

Pikkujoulun kunniaksi meillä oli aamupalaksi mantelimaitoon keitettyä riisipuuroa. Päikkäreiden jälkeen meidän päivä olikin yhtä hulinaa, kun ohjelmaan kuului niin fysioterapiaa, kuin pikku visiitti Itiksen stockalle hurmaavaa Alexa Dagmaria tervehtimään.

Joulu, jouluperinne, pikkujoulu, pikkujoululahja, joulukuu,

Alexa on bloggaaja, jonka blogia olen seurannut nyt pari viikkoa löydettyäni sen lukulistalleni. Kuultuani, että hän on kirjakiertueensa merkeissä Itiksessä, päätin pistäytyä moikkaamassa. Oli todella mukavaa tavata Alexa. Nuppukin taisi pitää hänestä. Samalla reissulla päädyin ostamaan myös Alexan kirjan Nuoren naisen opas, johon muuten palaan myöhemmin kirja-arvostelun merkeissä.

Joulu, jouluperinne, pikkujoulu, pikkujoululahja, joulukuu,

Nyt, kun Nuppu on jo nukkumassa, uusi pehmolelu kainalossaan, minä kannoin makuuhuoneen turkistäkin itselleni olohuoneeseen, keitin teetä ja heti tämän julkaisun jälkeen aion syventyä rauhassa Alexan kirjaan.

Hyvää yötä.

xx
Jenni S.

2 kommenttia:

 1. Oi ihana jouluperinne <3 Pitää pistää korvan taa toteutettavaks jos joskus on lapsia itellä :D

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on. Itelle se jotenkin konkretisoi sen joulun odotuksen alun ja sitä odotettiin oikeasti tosi kovasti. Eikä pienen lahjan paketoiminen ole iso vaiva.

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright