Slider

Joulu ilman kiirettä

2016-12-28

Minä olen elämäni aikana käynyt lävitse varmaan kaikki jouluun liittyvät vaiheet. Lapsena odotin joulua, sen sadunomaisuusen vuoksi. Odotin joulupukkia lahjoineen, uskoin lapsenomaisen sokeasti, että joulupukki tekee lahjat Korvatunturilla tonttujen kanssa ja yritin bongata niitä lapsia vahtivia tonttuja. Teini-iässä inhosin joulua, ruuhkia ja kaupallisuutta. Olisin tehnyt mieluummin kaikkea muuta, kuin viettänyt joulua perheen kesken. Jouluinhoa seurasikin sitten joulumania, kiire ja stressi saada kaikesta täydellistä ja tehdä kaikista tyytyväisiä.

Vuosi sitten, kun jouluun oli mahdotonta valmistautua, koin aivan uudenlaisen rauhan. Emme tienneet missä viettäisimme joulun, joten emme voineet valmistautua siihen. Lisäksi, kun olin aivan viimeisilläni raskaana, ei minulla ollut voimia juosta kaupoilla ja stressata. Kaikki energia meni siihen, että yritin selvitä laskettuun aikaan asti. Kun sitten palasimme aattona kotiin sairaalasta, minulla ei ollut muuta mahdollisuutta, kuin levätä rauhassa sohvalla leikkaushaavoineni.

Tänä vuonna halusin ottaa kiinni siitä kiireettömyydestä ja rauhasta, josta sain maistiaisia viime vuonna. Tänä vuonna rauhoitumme kuitenkin omasta tahdosta. Tunnelmointia on harrastettu jo marraskuun puolella, mutta siitä ei ole otettu stressiä. Kahviin on ripoteltu kanelia. Tietokoneelta on soitettu harvoja, valikoituja joululauluja, joiden tahtiin tuo minimimmi on tanssinut. Michael Bubblesta on tullut yksi suosikeistani. Ja noh, kynttilät meillä palavat muutenkin. Kiirettä meillä ei kuitenkaan ole nähtykkään. Tuleva sesonkijuhla otetaan vastaan löysin rantein.

Tänäkin vuonna kauppakeskukset ovat olleet täynnä stressaantuneita, pahantuulisia ihmisiä, jotka ovat hikoilleet tuskastuneena, kun sitä juuri oikeaa barbia ei ole kaupun hyllyltä löytynyt tai lanttulaatikko on loppu.

Mitä sisustamiseen tulee, syksyllä kannoin meidän tonttuliinat UFFiin niille, jotka haluavat kotinsa niillä koristaa. Meillä mennään kynttilöin, kukkasin ja pienin yksinkertaisin koristein. Yksi iso tunnelmanluoja on meidön minikuusi, jonka kevyet koristeet aikaisemmin esittelin. Tulevina vuosina, kunhan E tuosta kasvaa, niin myös oikea, iso joulukuusi on meille enemmänkin, kuin vain tervetullut.

Tulevaisuudessa haluan ettei oma tyttäreni koe joulua aikana, jolloin äiti on kireä ja hermostunut sen vuoksi, että niin moni asia on kesken. Haluan, että hän odottaa joulua, kaikkea sitä, mitä siihen kuuluu. Kiireetöntä yhdessäoloa perheen kanssa, mutta myös sitä tonttujen bongailua, kuusen koristelua ja joulupukkia. Joulu on meille oikein tervetullut, mutta ilman kiirettä ja stressiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright