Slider

My day: Perus arkipäivä

2016-11-02

Ajattelin tehdä nyt tällaisen ihan kunnollisen My day-postauksen tänne blogiin. Ensinnäkin, kun aloitin kirjoittamaan blogia, tein sitä hyvin päiväkirjamaiseen tapaan ja nyttemmin olen hieman muuttanut tyyliäni, enemmän sellaiseen blogimaiseen suuntaan. Jos niin voi sanoa. Joten tämä meidän ihan perusarki, josta on myös kiva kirjoittaa, on jäänyt sen johdosta vähemmälle. Tällä tavalla pystyn tuomaan kivasti esille sitä meidän peruselämää blogihöpinöiden taustalla. Toisekseen, halusin testata miten homma toimisi minulla näin blogin puolella, koska minä en ole ainakaan vielä alkamassa videoimaan yhtään mitään. Olen kyllä nähnyt muissa blogeissa näitä tämän tyylisiä postauksia.

07:58
Nuppu herää, kuten varmaan kaikki vauvat, ihan nätisti itsekseen ja herättelee minut omalla höpötyksellään. Tavallisesti, myös tänä aamuna, keräilin hetken aikaa voimia sängyssä, silmät kiinni, ennen kuin nousin pystyyn ja otin Nupun sängystä syliini. Vein hänet olohuoneeseen lelujensa luokse siksi aikaa, että laitoin possupaistin uuniin. Me tehtiin sinä päivänä pulled porkia ruuaksi ja sitä tehneet tietävät, että paistohommissa saattaa lihan koosta riippuen mennä koko päivä. Kun possu pötkötteli uunissa, kävin valikoimassa makuuhuoneen lipastosta Nupulle päivän vaatteet. Ennen pukemista aamupuuron kattilaan hautumaan. Sen jälkeen oli vuorossa vauvan rasvaus ja vaatteiden päälle pukeminen. Nuppu on jo varsin liikkuvainen vauva, joten pukeminen ja vaipanvaihto ovat välillä todella haastavia hommia. Yleensä niistä selvitään ihan kunnialla ja vaippa suurinpiirtein oikein päin päällä.
08:50
Puuro oli valmista ja nostin Nupun syöttötuoliin. Hoitopäivinä tyttö saa kotona vain pikkutilkan aamumaitoa ja puuron sitten vasta hoidossa. Ensinnäkin se helpottaa suunnattomasti meidän aikaisia aamuja ja toisekseen, Nuppu on aina sen verran ajoissa siellä hoidossa ettei ole mitään järkeä syödä aamulla kotona, kun hoidossakin saa. Hän syö usein vähän vaihtelevalla menestyksellä, mutta yritän parhaani mukaan luottaa siihen, että vauva itse tietää milloin on syönyt riittävästi. Meillä ei siis tuputeta ruokaa väkisin, jos lapsi viestittää ettei halaua syödä. Puuron jälkeen aloitimme päivän pyykkiurakan, varaamalla pesulan. Me käytämme taloyhtiön yleistä pesulaa ja olen huomannut, että aamusta sen saa kaikkein parhaiten varattua, vaikka varttia ennen. Niin oli tänäkin aamuna. Lajittelimme nopeasti pyykit korista oikeisiin pinoihin ja veimme ensimmäisen koneellisen pyörimään.09:45
Annoin Nupulle maidon ja vein hänet ensimmäisille päiväunille. Meillä ei ole koskaan varsinaisesti nukutettu Nuppua, vaan viemme hänet omaan sänkyyn, laitamme soittorasian soimaan ja annamme hänen nukahtaa omia aikojaan. Tämä on toiminut aina tosi hyvin, eikä meidän ole tarvinnut stressata tässä asiassa oikeastaan yhtään. Kun sain tytön nukkumaan, sain viimein syötyä oman aamupalani, joka on aika usein se hedelmä/marja smoothiee, sekä päivittäiset ravintolisät. Sen jälkeen tein vähän kotihommia, siivosin keittiötä ja laitoin tiskit. Meillä kävi sillä välin myös nettiasentaja katsomassa, mikä meidän nettiyhteydessä oli vikana. Nuppu nukkui noin tunnin verran, jonka jälkeen me söimme yhdessä lounasta.
12:45
Muru tuli päivällä kotiin lounaalle, koska sen päiväinen työmaa oli aivan meidän naapurissa. Nuppu oli tietysti innoissaan, kun näki isiä kesken päivää. Sitten tulikin ikäväitku, kun isin piti lähteä takaisin töihin. Se oli itseasiassa ensimmäinen kerta, kun meidän vauva itki yhtään kenenkään perään. Se oli aika suloista. Tämän jälkeen me olisimme normaalisti lähteneet ulos, mutta koska meillä oli pesulavuoro vielä kesken ja se possu oli edelleen uunissa, en uskaltanut lähteä sillä kertaa ulkoilemaan, vaan leikittiin poikkeuksellisesti sisällä.

14:30
Nuppu meni toisille päikkäreille välipalan ja maidon jälkeen, jolloin minä keitin itselleni teetä ja ryhdyin blogihommiin. Yleensä teen kaikkea blogiin liittyvää juurikin päiväuniaikaan, sekä iltaisin. Jos saan päivän hommat hoidettua päivällä, illalle jää paremmin sitten sitä parisuhdeaikaa. Minun mieheni on kyllä oppinut ihailtavasti ymmärtämään tätä minun blogiharrastustani. Lisäki hän on ruvennut kyselemään iltaisin minulta blogikuulumisia. Ihanaa.  Postausten lisäksi teen nykyään myös julkaisusuunnitelmia, kirjoitan ylös ideoita, järjestelen postauksia kalenteriin, valokuvaan ja niin edelleen. En olisi vielä vuosi sitten uskonut, että minunkin kirjoittamiseni kehittyy kokoajan oikeasti sinne ammattimaiseen suuntaan, kun tämän piti alunperin olla vain kiva harrastus. Niin se blogimaailma on onnistunut imaisemaan minutkin mukaansa. Toisaalta, tästä on myös tullut yksi niistä asioista, joissa haluan oikeasti olla hyvä ja jossa haluan kehittyä.
Minulle oli päivän aikana kehkeytynyt melko mojova päänsärky, jonka epäilin olevan lähtöisin hartioistani, joten menin helpottamaan sitä kuumaan suihkuun. Tämä jälkeen Nuppu alkoikin jo osoittamaan heräämisen merkkejä.


15:30
Nuppu heräsi hieman kiukkuisena ja luultavasti vähän kesken unien, joten minä päätin, että köllöttelisimme ja heräilisimme hetken rauhassa parisägyssä. Tällainen heräämishetkien rauhoittaminen, juuri tällaisina päivinä tuntuu minusta todella tärkeältä. Vaikka unet ovatkin keskeytyneet ikävästi, niin silti tytöllä on mahdollisuus heräillä rauhassa päiväuniltaan. Me aikuisetkin tiedetään, kuinka paljon valoisammalta maailma näyttää päiväunien jälkeen. Tämän jälkeen me pedattiin viimeinkin sängyt ja ruvettiin selvittämään pyykkikasaa. Lue: Minä viikkasin ja Nuppu repi samaa tahtia niitä viikattuja pyykkejä sohvalta lattialle. Olisinhan minä tietysti voinut hoitaa tämänkin aikaisemmin, mutta orastavan päänsäryn kanssa en vain saanut sitä aikaiseksi. Sen jälkeen minun piti ottaa muutamia kuvia blogia varten (yritän hyödyntää tänä aikana sen kaiken mahdollisen luonnonvalon).18:30 Nuppu alkoi osoittamaan selviä väsymisen merkkejä, joten vaihdoin hänelle yöpaidan päälle ja annoin iltapuuroa. Isi tuli kotiin siinä seitsemän maissa ja ryhtyi vauvan kanssa hammaspesulle, sekä iltamaidolle, koska minä pinkaisin kauppaan hakemaan BBQ-kastiketta possua varten. Loppu ilta menikin sitten ihan vain syödessä ja elokuvaa katsellessa. Me mentiin ajoissa nukkumaan, koska seuraavana päivänä oli taas töitä ja Nupulla hoitopäivä.Jos tykkäätte tällaisesta postaamisesta ja haluatte lisää My day-juttuja tänne blogiin, niin kommentoikaa ihmeessä tätä postausta. Mutta myös, jos olette sitä mieltä, että mammalla meni tämä juttu aivan päin honkia, niin kuulisin myös siitä ja ehdotuksia siitä missä voisin parantaa.

2 kommenttia:

  1. Minusta on aina kiehtova lukea ihmisten arjesta. Juurikin siitä perinteisestä arjesta, ja asioista mitä siihen kuuluu. Kiva juttu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aivan samaa mieltä ja siksi tämä May day idea tuntuikin niin hyvältä. Se arki kun on sitä meidän peruselämää pyykkäämisine ja päiväunineen kaikkineen. Seuraavaan my dayhin onkin jo kuvat kuvattuna. :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright