Slider

Kodikkuus

2016-11-14

Aloin blogin uuden tulemisen kunniaksi miettimään, mitä kodikkuus on ja mitä se minulle merkitsee. Mikä olisi sen parempi aihe sisustusblogiin? Ensimmäiseksi otin huomioon sen, että kodikkuus merkitsevät eri asioita eri iässä. Nuoruudessani kodikkuus oli yhtä, kuin äitini tuoreiden leipomusten tuoksu koulusta kotiin tultaessa, sekä erilaiset antiikkitapetit. Tällä hetkellä olennaisesti kodikkuuden tunteeseeni liittyy, sisutuksellisten asioiden ohella, pienen lapsen höpötys ja nauru jossain päin asuntoa. Viidentoista vuoden kuluttua siihen voi hyvinkin liittyä muualta talosta pauhaava musiikki, jolla omapäinen teini yrittää viestittää minulle jotain, mitä en täysin ymmärrä.

Tällä hetkellä kodikkuus on siisteyttä, tuoreita kukkia, kynttilöitä (joita poltetaan lähes ympäri vuoden), sekä pehmeitä yksityiskohtia, kuten koristetyynyjä, sekä erilaisia torkkupeitteitä. Valaisimet ja epäsuorat valonlähteet luovat myös kodikkuutta. Sen lisäksi se  tarkoittaa kaunista, harmoonista kotia, johon me emme ole ihan vielä päässeet, mutta joka on kovasti työnalla. Siisteydenkaipuuni ei saa minua imuroimaan päivittäin, mutta se saa minut kerämään lapseni lelut lattialta, joka ilta ja välillä keskellä päivääkin. Tuoreita kukkia taas kannan kotiin noin kerta viikkoon, koska en enää osaa olla ilmankaan. Joskus ne ovat marketin kimppuja ja joskus kukkakaupan yksittäisi kukkia, kuten tämän vuodenajan sesonkikukka; valkoinen amaryllis.

Vaikka meidän kotimme on vielä kovin keskeneräinen, se voi siitä huolimata olla oikeilla elementeillä kodikas. Toki, kodikkuutta lisäisi huomattavasti se oikea, moderni kirjahylly ja sekä se, että telvisio pääsisi viimein omalle paikalleen siihen, vielä löytymättömän, antiikkilipaston päälle ja kun makuuhuoneemme tekstiilit vaihtuvat puhtaan, raikkaisiin valkoisiin. Näistä seikoista huolimatta tunnen oloni kotoisaksi, kynttilöiden palaessa, sohvalla koristetyynyihini nojaten, kädessä kupillinen kuumaa, samalla kun itkuhälyttimestä kuuluuvat soittorasian sävelet.

Näin pimeään vuodenaikaan, joulun lähestyessä kodikkuus tuntuu minusta korostuvan entisestään. Mikä taitaa johtua siitä, että yhdistän vahvasti toisiinsa kodikkuuden ja tunnelman. Kun ulkona on kylmää ja pahimmillaan myös märkää, kodin seinien sisäpuolella olevat lämpimät, pehmeät elementit yhdessä pehmeiden valojen kanssa, ovat entistä kutsuvampia. Kesällä sitä haluaa yleensä olla vain ulkona ja nauttia hyvistä ilmoista, kun niitä ylipäätänsä on. Minä ainakin yritän ottaa kaiken ilon irti niistä parista lämpimästä kuukaudesta, kun plus asteita on lähes kolmekymmentä. Henkinen minäni taitaakin olla jostain päin välimerta.

Yhteenvetona, kodikkuus merkitsee minulle viihtyisää, siistiä ympäristöä, joka on koostuu yhtä lailla sisustuksesta, kuin myös tietyistä yksittäisistä elementeistä. Myös ympärillä olevati ihmiset vaikuttavat kodikkuuteen.
Mitä kodikkuus on teille? Olenko mielestänne aivan hakoteillä? Entä kuinka iso osa sisustuksella on mielestäni kodikkuudessa?

2 kommenttia:

 1. Siitä se lähtee! Kodikkuus merkitsee minulle kynttilöitä, mieluista sisustusta ja läheisiä ihmisiä -ehkä hyvää ruokaakin. :)

  www.inspiredbylove.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah. Mikään ei voita hyvää ruokaa, viiniä ja läheisiä pöydän ympärillä. <3

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright