Slider

Juhlapaikka; Kotona, vieraisilla, vuokralla?

2016-11-06

Tämä on keskustelu, johon olemme osallistuneet jo ennen lapsemme syntymää, kun ystävämme ovat miettineet tätä omasta puolestaan. Nyt on meidän vuoromme. Minusta tuntuu, että nykyisin juhlapaikkaa mietitään lasten syntymäpäivinä enemmän, kuin ennen. Enkä minä puhu nyt mistään hop lop-kemuista tai seikkailupuisto juhlista, vaan ihan perus synttäreistä kakkuineen ja vieraineen. Juhlakalu, kun ei taida vielä edes ymmärtää koko syntymäpäivä hössötystä. Minun ja vanhempien veljieni juhlat ovat olleet aina kotona, eikä sitä ole mietitty yhtään sen enempää. Enkä minä lapsena edes kaivannut muuta.
Kuva lainattu Pinterestin kautta täältä.

Nyt kun lapsemme ensimmäinen syntymäpäivä lähestyy kovaa vauhtia, mekin jouduimme otimme herran kanssa puheeksi, missä näitä vauvan ensimmäisiä, eeppisiä syntymäpäiväjuhlia vietetään. Meidän asuntomme tuntuu hieman liian ahtaalta isommalle syntymäpäiväporukalle. Lisäksi osa vieraista saattaisi tuntea hengenahdistusta kotieläinten vuoksi. Tästä syystä me harkitsemme juhlille ensisijaisesti muuta paikkaa, kuin oma kotimme.

Vaihtoehtoja ovat lähinnä vuokrattavissa olevat tilat. Toiseen mummilaan ei mahdu ja toisessa on kunnostustyöt sen verran kesken ettei niitä sovi esitellä vieraille. Eivätkä ulkojuhlat ikävä kyllä tule keskellä joulukuuta kysymykseenkään. Ellei teemana olisi sitten eskimot ja pingviinit. Vaikka juhliinkin saattaa hyvinkin osallistua yksi pörröinen pingviini, niin taidamme pysytellä tällä kertaa siinä vaaleanpunaisessa ja kullassa.
Kuva lainattu Pinterestin kautta täältä.

Mielenkiinnosta olen ottanut hieman selvää Helsingin seudun juhlatiloista ja niitä on saatavilla paljon, niin päivä-, kuin tuntivuokrallakin. Me emme kuitenkaan haluaisi käyttää koko pientä budjettiamme pelkästään juhlatilan vuokraan, joten nyt ensimmäiseksi olen ottanut yhteyttä isännöitsijäämme, josko vaikka taloyhtiön kerhohuoneen saisi lainaan. Yleensä siinä ei varmasti ole mitään ongelmaa, mutta meidän kerhohuonettamme vuokraa Punainen risti. Tästä syystä en tiedä ollenkaan miten sitä lainataan asukkaille.
Kuva on lainattu Pinterestin kautta täältä.

Jos kerhohuone ei käy päinsä, meidän on keskusteltava vuokraammeko kirkon tilat vai yritämmekö saada väen mahtumaan tänne meille. Pidän teidät ajantasalla, juhlavalmisteluiden edetessä. Toivottavasti olisin jo ensi viikolla enemmän perillä siitä, missä juhlat vietetään.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiinnolla jään seuraamaan teidän juhlavalmisteluja. Toivottavasti sopiva juhlatila löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti. Koristelujakin on paljon helpompaa suunnitella, kun juhlapaikka on tiedoss.

      Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright