Slider

Jotain vaaleaa

2016-11-19

Olen todella viehättynyt skandinaavisesta, mustavalkoisesta sisustuksesta ja haaveilen sellaisesta myös kotiini. Muutamalla itämaisella yksityiskohdalla, buddha siellä, kultainen metallitarjotin täällä. Ei siis liian modernia, mutta mustavalkoista kuitenkin. Tässä syksyn aikana on kuitenkin pukannut hyvin vahvasti harmaata.

Aluksi se nauratti, mutta nyt se ahdistaa. Liika harmaa tuntuu yllättäen tunkkaiselta ja tukahduttavalta, jonka vuoksi olen tuntenut hienoista ahdistusta ja kaivannut kipeästi jonkinlaista raikastajaa olohuoneeseemme. Lisäksi tuo yllä näkyvä koristeellinen tyyny oli kuitenkin vähän liian hippi minun makuuni. Sisutaminen on haastavaa, kun oma maku on vasta muodostumassa ja hakee vielä omaa suuntaansa.

Tämä tarve on voimistunut entisestään, kun ikkunan takaa on kadonneet ne ihanat valkeat nietokset ja olohuone tuntuu entistä pimeämmältä. Eikä tähän pimeyteen auta kynttilät tai kattovalot, eivätkä valkeat kukat tai mustavalkoinen kissa, yksinkertaisesti riitä enää raikastamaan sisustusta.

Aluksi riittäisivät varmasti, vallan mainiosti, vaaleammat tekstiilit sohvalle, mutta mielessäni on alkanut kummittelemaan myös valkoinen, korkeakiiltoinen säilytyskokonaisuus sohvaseinän viereen. Verhot haluan myös vaihtaa. Tietääkö kukaan mistä löytyisi mustavalkoisia, pystyraidallisia verhoja.?Minulla on päähänpinttymä. 

6 kommenttia:

 1. ikealla on sellaista musta valko raidallista Sofia kangasta. Raidat on siis just pysty suunnassa. Sit vaan ompelukoneella surauttaa siitä verhot. Itsekin yritän saada tätä kotia sisustettua just mustilla ja valkoisilla jutuilla. Täysin musta valkoista ei voi kuitenkaan olla, joten meillä väriä löytyy kuitenkin koristetyynyistä sohvalla ja taulusta sohvan yläpuolella. Mutta kyllä mä ainakin kaipaan sitä valoa just tähän aikaan vuodesta, joten vaaleus on pop.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin tsekkaamassa kankaan, mutta tasaraita ei nyt nappaa. Kiitos kuitenkin hyvästä ehdotuksesta. :)
   Eikä meillekään pelkkää mustavalkoista tule. Minä pehmennän ilmettä sitten beigellä ja harmaalla, sekä harkituilla paloilla ruskeaa. Ensin pitäisi kuitenkin pohja saada neutraloitua.

   Poista
 2. Matto tekisi varmasti tilaan kanssa ihmeitä, mustavalkoiset verhot kuulostavat niin kivoilta! :) Mulla itsellä on valkoiset verhot, jossa musta raita sivuilla. Ryhdikkäät mutta sopivan levolliset. Täältä pääset katsomaan.

  http://interiordesignerinspiredbylove.blogspot.fi/2016/10/ihan-tavallinen.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa. Oli tosi kivat. Itse kaipaisin kuitenkin hieman paksumpaa kangasta, tai siis mies kaipaisi. :) Aina kun meillä on vähänkään ohuemmat verhot ikkunoissa, kuuluu hirveä jäkätys, joten pysyttelemme paksummissa.

   Poista
 3. Meillä oli jossain vaiheessa vähän jopa liikaa mustaa, ja talvella se kyllä teki kodista kovin synkän. Nyt on asteittain vaalennettu tilaa ja huonekaluja ja vähän väriäkin tuotu välillä. Edelleen on sisustus hivenen hakusessa, mutta eiköhän se ajanmyötä löydy. Toivotaan, että löydät sopivat verhot jostain. Itse yritin miettiä, mutta ei tule juuri nyt mainitsemasi kaltaisia verhoja mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ruvennut haikailemaan yhä enemmän valkoisen perään. Vaaleita tekstiilejä makuuhuoneeseen, valkoista korkeakiiltoista säilytysjärjestelmää, valkoisia ovia kirjahyllyä raikastamaan... Haluan kyllä mustaa kontrastiksi ja tehotamaan, mutta pohja saisi olla valkoinen. Ja sitten jyrkkiä kontrasteja on hyvä pehmentää beigellä ja harmaalla. Olen esimerkiksi edelleen todella tyytyväinen harmaaseen sohvaan.

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright