Slider

Ensimmäinen adventti

2016-11-27

Se on sitten ensimmäinen adventtipäivä ja joulunodotus saa ihan virallisesti alkaa. Enää ei-niin-jouluihmisillä ei ole varaa sanoa, että on liian aikaista jouluhössötyksille. Nyt saa "hössöttää" ihan rauhassa tai tunnelmoida, niin kuin meillä sanotaan.

Meillä tätä päivää on juhlistettu niin adventtikynttilöin, kuin uuden ruukkuamarylliksen kera. Masentunut leikko amaryllis tuli viimein tiensä päähän, riiputettuaan päätään maljakossa varmaan puolitoista viikkoa. Rauha hänen muistolleen. Viime vuonna meillä toimi adventtikynttilöinä neljä pöytäkynttilää, joissa roikkui Indiskasta löydetyt numerot ja joiden juureen oli pyöräytetty pätkä koristeteippiä. Niitä numeroita on nyt roikoteltu pari vuotta, joten aloin kaipaamaan jo hieman vaihtelua. 

Se vaihtelu löytyi, aivan sattumalta, Pikku lahjapuodista. Kävimme marraskuun alussa puodissa, ihan vain tervehdys visiitillä katselemassa joulun uutuuksia, sekä rupattelemassa mukavia omistajan kanssa. Satuin silloin bongaamaan kyseiset kynttiläkupit hyllyltä ja kun kuulin, että niitä oli jäljellä enää vain kaksi sarjaa, en vain voinut ottaa riskiä ja jättää niitä muiden ostettaviksi. Pidän erityisesti niiden tuikkukuppimaisesta olemuksesta ja skandihenkisyydestä. Valkoinen alusta, joka on oikeasti tarjoilulautanen, viimeistelee asetelman.

Minä koen adventit ja joulunalusajan erityisen rauhallisena ajankohtana. Minulle joulunodotus on tunnelmallista aikaa, jolloin iltaisin nautitaan perheestä ja yhteisestä ajasta, poltetaan kynttilöitä, juodaan kuumia juomia ja syödään hyvin. Henkilökohtaisesti haluan rauhoittaa myös nämä tulevat viikot ennen joulua. Toki tähän aikaan kuuluu olennaisena osana mukava puuhastelu, kuten pipareiden paistaminen, jouluaskartelut ja joulusiivous. Ei tämän tarvitse olla lainkaan stressaavaa tai kiireistä aikaa. Joulu on asenteesta kiinni.


Näihin kuviin ja näihin tunelmiin, ihanaa ensimmäisen adventin iltaa ja rauhaisaa joulun odotusta.
xx

Mutta, mitä mieltä olette meidän adventti kyntteliköistämme? Poltetaanko siellä adventtikynttilöitä, vai alkaako se olla hiljalleen jo aikansa elänyt perinne?

4 kommenttia:

 1. Kaunis ja yksinkertainen adventtikynttelikkö! Tykkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Se tuntuu olevan juuri sitä, mitä kaipaan koko muussakin sisustuksessa. Simppeli, moderni ja samaan aikaan aika klassinen.

   Poista
 2. Tosi kivat adventtikynttilät :) Mua oikein ottaa aivoon, kun en VIELÄKÄÄN ole ehtinyt käydä tuolla puodissa. En käsitä, miten tätä ohjelmaa on mukamas koko ajan niin paljon, että visiitti puotiin aina siirtyy. Kyllä mä sinne vielä pääsen ja luulen, että ilman ostoksia en pääse poistumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ne ovat tosiaan kunnon vaihtelua niille aikaisemmille roikkuville numeroille.
   Niin ja, onhan se puoti teistä katsottu ihan hirveän kaukana. ;D Ymmärrän hyvin, ettet ehdi paikan päälle. :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright