Slider

Vauvan kenkien valinnasta

2016-10-26

Meidän vauva on noussut seisomaan ja treenaa kävelyä niin, että äidillä on välillä ikävä niitä pikkuvauva aikoja. Älkää käsittäkö väärin, minusta on ihanaa, että tyttö oppii uutta ja kehittyy koko ajan, nykyään saisi olla vain silmät selässä, sekä takaraivossa, että niskassa ja vielä reisissäkin. Kävelyharjoitukset tarkoittavat myös sitä, että meidän pikkunaisen oli saatava ensimmäiset kenkänsä. Siitä se kenkäfriikin ura urkenee.

Aluksi ajattelin, että ostan vain ensimmäiset kivat, lämpimät kengät, jotka tulevat vastaan. Tämä puhtaasti tietämättömyyttäni, mikä taitaa olla ensimmäisen lapsen kohdalla melko yleistä. Onneksi ystäväni, joka on perehtynyt oman lapsensa fysioterapeutin kanssa tähän kenkähommaan, palautti minut maan pinnalle ja passitti minut ostamaan Nupulle kunnon kengät. Olen kiitollinen hänelle siitä.

Ilmeisesti suurin osa lapsille tarkoitetuista kengistä haittaa jalan kasvua, sekä jalkaterän ja varpaiden normaalien toimintojen kehittymistä, vaikka niiden pitäisi tukea sitä. Kaikkein paras on, jos kengät ovat pehmeät ja joustavat, eivätkä suinkaan kovat ja tukevat. Toki kengän on hyvä tukea nilkkaa, mutta muuten sen pitäisi joustaa joka suuntaan. Terveyskirjaston artikkelissa Kenkien merkitys lasten ja nuorten jalkaterveydelle kertoo, että kengilläkin kävelyn pitäisi muistuttaa paljainjaloin liikkumista. Siksi, vaikka ne Zaran talvikengät olivatkin maailman söpöimmät, päätin suunnata kunnon kenkäkauppoihin etsimään eccon tai superfitin kenkiä.

Minua hieman naurattaakin se, että en tajunnut tätä kenkä asiaa itse. Vaikka siitä ei ole kovinkaan kauaa, kun olin koulussa jalkojenhoidon kurssilla, jossa puhuttiin pitkät pätkät niiden hyvien kenkien merkityksestä ja siitä, että suurin osa aikuisistakin kävelee aivan väärän kokoisilla kengillä.

Kaupoilla ollessamme päädyimme superfitin kenkiin, ihan vain isomman valikoiman vuoksi. Eccolla vauvan kenkiä, kun oli kahdet, sinisenä tai pinkkinä. Ostin tällä kertaa syksyyn sopivat nilkkurit. Talvikenkiä en viitsinyt vielä ostaa, kun ei tiedä millaisia kasvypyrähdyksiä jaloissa on tiedoss vielä tämän syksyn aikana. Superfitiä löytyy ainakin Haloselta ja Koo kengältä, sekä melkein jokaisesta nettikaupasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit.

xx
Jenni S.

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

Your own copyright